Dodaj do ulubionych

Pierwszy rowerek

IP: *.* 04.11.01, 19:55
Mamy półtorarocną Martusię i chcemy kupić jej na gwiazdkę pierwszy rowerek. Tylko jaki? Zupełnie się na tym nie znamy, a tyle jest najróżniejszych modeli. Na co zwrócić uwagę? Jakie rowerki mają lub miały Wasze pociechy?Możecie coś polecić?Pozdrowienia. Aneczka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Pierwszy rowerek IP: *.* 04.11.01, 20:07
      Wspaniałe ale i drogie są rowerki firm: Berchet lub Kettler-mają długi drążek dla rodziców do pchania pociechy.Chyba można zamówić przez "Błękitni"(katalog w kiosku).Jeśli mieszkasz we Warszawie mogę Ci podać gdzie można kupić Berchet (super zabawki ).Pozdrowienia Beata
      • Gość: guest Re: Pierwszy rowerek IP: *.* 05.11.01, 07:55
        Sklep Kettlera jest przy ul. Leszczyńskiej i Dobrej (W-wa).Mój synek nie potrafił jeździć na rowerku z pedałami na przednim kole, nauczył się dopiero na takim, który ma łańcuch i pedały po środku (też trójkołowy).Ewa
        • Gość: Lila Re: Pierwszy rowerek IP: *.* 05.11.01, 10:12
          Też słyszałam taką opinię, że dużo ciężej nauczyc się dziecku jeździć na rowerku z pedałami na przednim kole, ale oczywiście jest bardzo dużo dzieci które potrafią. Niestety moje 2 i 3,5 nie są uzdolnione w tym kierunku i już starszy właściwie wyrosnął z tego rowerka na przednie kółko i wciąż nie potrafi pedałować. Chyba spróbuję z rowerkiem z łancuchem.Powodzenia, Lila
      • Gość: AneczkaG Re: Pierwszy rowerek IP: *.* 07.11.01, 19:31
        Niestety nie jestem z W-wy, ale w Katowicach też jest Kettler, więc się wybiorę. Zobaczę też w "błękitnych" jak tylko znajdę w naszym domowym bałaganiku. Tylko dziewczyny piszą o cenach dość... wysokich.Dzięki wszystkim za odpowiedz i czekam na jeszcze. Aneczka
      • Gość: guest Re: Pierwszy rowerek IP: *.* 14.12.01, 12:13
        Mój synek miał rorwerek BMX, trójkołowy (około 140 zł) genialny. napęd nie na przednie kółoko tylko normalnie na środku. Bardzo stabilny. Z tyłu malutki bagażnik i długa rączka dla rodziców pozwalająca na podnoszenie przedniego koła, dzięki czemu można kierować malucha na właściwy tor.Rowerek naprawdę jest super.Bea
    • Gość: guest Re: Pierwszy rowerek IP: *.* 05.11.01, 10:47
      Dobrz, gdy pedały nie będą się kręciły do tyłu, tzn. rowerek powinien hamować przy kręceniu do tyłu, bo dziecko chętnie kręci tak jak mu wygodniej (u mnie przynajmniej tak było). Pedałowanie do przodu to duży wysiłek a do tyłu (gdy brak hamulca) bardzo łatwo. óźnie trudniej dziecku się przestawić.A wogóle to dobre sa rowerki, w których pedały same kręcą się zgodnie z kierunkiem jazdy, gdy będziesz pchała rowerek - dziecko szybko wtedy może zię nauczyć o co w tym chodzi.PowodzeniaMagda
    • Gość: guest Re: Pierwszy rowerek IP: *.* 05.11.01, 12:51
      Nasza poltoraroczna (w zeszlym roku :) ) Asia dostala na Gwiazdke zwykly plastikowy trojkolowiec za 70 zl, z pedalami na przednim kolku. I z jazdy byly nici, chyba ze sie odpychala nozkami od podlogi. Dodatkowo to urzadzenie bylo szalenie wywrotne. Jak miala jakies 22 m-ce, moja Mama kupila jej trojkolowiec Kettera, takze napedzany na przednie kolo - i zaraz nastepnego dnia Asia jezdzila jak szalona, i jezdzi do dzis. Ten rowerek jest super - stabilny, szerokie siedzenie, drazek do pchania lub "hamowania" dziecka, blokada kierownicy do jazdy na wprost i mozliwosc wlaczenia wolnobiegu - jak sie dziecie zmeczy na spacerze to po prostu go pchasz drazkiem. Rowerek ma zasadnicza wade, tzn cene - ok 500 zl..., moze na Leszczynskiej w sklepie firmowym Kettlera jest taniej, ale ja sie o nim dowiedzialam za pozno. Acha, i rama sie rozciaga, jak dziecko rosnie, tzn jest regulowana. Polecam!
      • Gość: guest Re: Pierwszy rowerek IP: *.* 05.11.01, 13:42
        W katalogu "Błękitni" ceny są następujące:rowerki Kettler od169 do349 zł ( 5 rodzajów)rowerki Berchet tu tylko 2 propozycje : za 310 i 476 ( inne tańsze do zamówienia w sklepiku na bazarku na Kabatach)Beata
        • Gość: guest Re: Pierwszy rowerek -do ELI IP: *.* 05.11.01, 15:09
          kupiłam katalog "Błękitni" w zwykłym kiosku z gazetami ok.14 zł.Możliwe,że jest też w Empiku.Ich strona www.hipermarket.pl nr infolinii:0 801 300 200 , info o produktach e-mail:info@blekitni.plBeata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka