Gość: guest IP: *.* 09.11.01, 09:56 Dziewczyny pomóżcie dokonać mi wyboru!!!Prooooszęęęęę..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agata Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 09.11.01, 11:13 Ja też prooooszęęęę! Mam ten sam dylemat.Ale, Elu, nie sądzę, aby znalazł się ktoś, kto użytkował oba te sprzęty i da nam porównanie wad i zalet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 09.11.01, 11:29 Może dużo nie pomogę bo nie używałam żadnego z tych wózków ale mnie bardziej w oko wpadła inglesina. Ma lepszę ršczkę - takš zwykłš, pełnš, okršgłš a nie dwa kółka z dwóch stron. Taki z pelnš ršczkš lepiej się prowadzi jednš rękš jeżeli drugš prowadzimy dziecko, łatwiej też jest wjechać na krawężnik. Wydaje mi się też że inglesina ma ciut większe kółka ale to trzeba sprawdzić. Przykrycie na nogi jest dopasowane kolorystycnie do wózka anie jest w uniwersalnym granatowym kolorze. Bardziej też mi się podoba buda. To oczywi?cie moje osobiste odczucia.PozdrawiamMarta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 09.11.01, 12:52 Agtako, ja osobiście skłaniam się chyba do Inglesiny, jedna rączka, większe koła, koszyk no i tańsza))Szczególnie podoba mi się model Inglesina Max Planet do zobaczenia m.in w w bajamie...Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 09.11.01, 13:38 A widzisz, a mnie się jakoś bardziej podoba Chicco. Muszę sprawdzić średnicę kół, bo to ważne. Koszyk ma też Chicco, ale nie wiem, który ma większy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 09.11.01, 13:47 I koła i koszyk większy ma Inglesina))Sprawdzałam!A model który mi się podona ma folie przeciwdeszczowa ukrytą i przymocowaną do budki, tak ,że gdy zacznie padac wystarczy rozwinąć, bo zawsze jest pod ręką, a z bajerów ma kieszonkę na komórkę, i jeszcze trochę innych , których Chicco nie posiada)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 09.11.01, 14:07 Jeszcze kilka dni temu mialam podobny dylemat, tylko wahałam się pomiędzy chicco2002, a pliko matic PegPerego. Zdecydował o zakupie przypadek: znalazłam w gazecie telefon komisu, bo była informacja, że są tam także nowe wózki.. Zadzwoniłam, pojechałam i kupiłam. Zdecydowałam się na nowy Pliko (z kolekcji 2000, a więc nie takie ponure kolory jakie są teraz w sprzedaży, z ocieplaną osłonką na nóżki, koszykiem, dopiętą folią za 450 zł. Był jeszcze jeden nowiutki (nawet z firmowymi "książeczkami", z fajniejszą osłonką, dopinaną na zamek, która może pełnić funkcje śpiworka, w granatowo - niebieską kratkę, ale bez folii. Był też Chicco 2002, b. ładny, lekko używany, ale wyglądał jak nowy za 400 zł. Poza tym b. dużo wózków używanych - chyba z 5 modeli pliko po ok. 300 zł i dużo innych. Ja chyba będę ze swojego zadowolona, wydaje mi się , że ma prostszy i wygodniejszy mechanizm składania, a także uchwyt do obniżania oparcia jest wygodniejszy niż w 2002. Inglesina ma na pewno wygodniejszą rączkę i jeżeli chcesz kupić w sklepie, to cenowo są zbliożone. Jeśli jesteś z W-wy i chcesz połowę oszczędzić warto zastanoiwić się nad chicco lub pliko. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 09.11.01, 20:26 Co do wielkości kół - miałam już 6 wózków (niektóre dostałam) i wcale wielkość kół nie była najważniejsza. Graco miał wielkie koła ale twarde zawieszenie i fatalnie się go prowadziło. Chicco 2002 ma stosunkowo małe kółka ale rewelacyjne!!!! zawieszenie i super sie go prowadzi(no i kółka są gumowe a nie twarde plastikowe). A co co rączki - kwestia gustu. Na pełnej jak w Inglesinie nic nie powiesisz a na podwójnej jak w Chicco, można powiesić torbę itp. Ja jestem zachwycona Chicco. Mam go już 1,5 roku i zostawiłam go dla drugiego dziecka. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru anuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 20.11.01, 08:14 Dziewczyny no i jak wybrałyście, kupiłyście, bo mnie czeka ten sam dylemat)))Może pierwsze wrażenia z jazdy tymi wózkami...?Czy ktoś wie gdzie można kupić chicco trekking, wersję ze śpiworem poniżej 1300 zł?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 20.11.01, 12:15 W galerii mokotów w sklepie Chicco - 999zł(parter) i pewnie w Jankach w tym budynku co Geant (w gazetce Chicco było napisane, że we wszystkich sklepach Chicco jest promocja - 999zl za Chicco trekking). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 20.11.01, 12:22 A nie wiesz do kiedy ta promocja?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 20.11.01, 15:06 Z tego co wiem Chicco kończy promocje jak wyprzeda wszystkie wózki, które przeznaczyl do wyprzedaży (to są najczęściej końcówki kolekcji albo zeszłoroczne modele). Pozdrawiam anuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 21.11.01, 01:58 Majko! Jakiś czas temu polecałam komis na Zaciszu w Warszawie - był też tam wózek Chicco Trekking ze śpiworkiem, nowy lub prawie nowy (chyba na gwarancji) za 450 zł. Jeśli był nowy, to prawdopodobnie miał lekkie zabrudzenia, ale takie do wyczyszczenia, ale w sklepie nikt takiego by nie kupił. Odszukaj mój post o komisie, któraś mama podawała telefon, więc może warto zadzwonić i się zapytać. PozdrawiamPau;lina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 20.11.01, 09:11 Ja w tym tygodniu wybieram się na ostateczne zakupy, bo w chwili obecnej nie mam żadnego wózka))Zaczęłam się łamać nad Chicco Trekking, zwłaszcza, że jest promocja i wersja z śpiworem kosztuje 980 zł!Ale muszę jeszcze raz dokładnie obejrzec Inglesine, bo też mi sie baaaardzo podoba.Sama nie wiem...Ciekawe, czy Agata sie już zdecydowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 20.11.01, 13:03 Małam 2 Inglesiny - gondole ze spacerowka i Inglesinę max. Ogolnie Inglesina jest fajna, łatwo się składa, poszycie pierze się bez problemu. Moze troche ciezko sie prowadzi na "dlugich dystansach", szczegolnie w porownaniu z moim obecnym wozkiem - trojkolowcem bebe-confortu. Trzeba paietaz ze ma az osiem! kolek, nie takich wcale malych. Poza tym raczka wysoka, koszyk i dodatkowa torba bardzo wygodne.Dwumiesieczna sprzedalam "od reki" za 390 zl. Moze warto poszukac uzywanego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INGLESINA Max, czy CHICCO 2002 ? IP: *.* 23.11.01, 22:13 Miałam Graco (beeeee!!!) a niedawno kupiłam właśnie CHICCO 2002 w sklepie internetowym (promocyjna cena) i jestem BAAARDZO zadowolona. Cudowny, po prostu super sie go prowadzi a Mikołaj (20 miesięcy) pomimo dość grubego o tej porze roku ubrania ma w nim dużo miejsca. Koszyk na zakupy sprawia wizualnie wrażenie małego ale mieści się w nim dość dużo rzeczy. Co wybierzesz? Trudna sprawa. Ja to mam juz za sobą, a decyzję podejmowałam tak jak ty. Pomagały mi w tym EMAMY za co teraz im dziękuję - pozdróweczka Kasia-Katyk Odpowiedz Link Zgłoś