Gość: guest IP: *.* 27.12.01, 18:04 Czy ktoś ma fotelik Graco 0-9 kg i większy - do 36 kg - czy jest godny polecenia? Sprzedawca twierdzi, że oba są doskonałe- a ja chcę poznać opinię użytkowników. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Fotelik Graco? IP: *.* 27.12.01, 18:34 ja właśnie przymierzam się do kupienia fotelika graco Next Step 9-36 kgzrobiłam małe rozeznanie wśród fotelików i wśród ich użytkowników a także ich rodziców i wychodzi m iże faktycznie te foteliki są jednymi z najlepszych - chociaż nie tak rozreklamowane i popularne jak (moim zdaniem keipskiej jakości) Chiccoten mój upatrzony fotelik ma jako nieliczny z tego zakresu wagowego indywidualne pasy (w większosci fotelików dla starszaków - dzieci przypina się tylko pasem samochodowym - co moim zdaniem dla 3 latka jest niewystarczające bo dziecko doskonale potrafi odpiąć pas samochodowy), jest tez z funkcją odchylenia oparcia - co jest idealne przy dłuższych podróżach kiedy dziecko śpi (nie jestem zwolenniczką spania dziecka w pozycji pionowej jak proponuje większość producentów fotelików pow. 9 kg)poza tymGraco Next Step ma wiele atestów, funkcji, bajerków w postaci trzymadełek na soczki etc etc... pbardoz mi się podoba także dość ciemna tapicerka w wybranym przez nasz kolorze (już miałam jasny pierwszy fotelik i wiem co to za "przyjemność" prać non stop obicie) - niestety cena jest niezła... ale tu z kolei doszukałam się sklepu internetowego gdzie jest on za 560 zł - gdy tym czasem ten sam model kosztuje w sklepie Tomi ponad 700...polecam - ja kupuję Graco na dniach (pewnie nawet jutro) więc wrażenia opiszę jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Fotelik Graco? IP: *.* 27.12.01, 19:02 Kasiu, moglabys podac mi adres tego sklepu internetowego?Bylabym bardzo wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Fotelik Graco? IP: *.* 28.12.01, 11:18 Yenna ten tani sklep internetowy to http://www.swiatdziecka.pl/shop.html?prod=299tam fotelik kosztuje 560 zł dokładniedla porówniania w www.tomi.pl kosztuje teraz 613 zł (jestem zaskoczona bo obiżyli cenę - kosztował ponad 700 zł) ale mimo wszystko to ponad 50 zł różnicy - dla mnie istotne dowiadywałam się jeszcze na sakurze wśród dziewczyn o ten sklep internetowy www.swiatdziecka.pl i były bardzo dobre opinie o dostarczaniu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Fotelik Graco? IP: *.* 28.12.01, 11:22 aha Yenna i nie pomyl bo jest tez strona www.swiat-dziecka.pl (z kreską) gdzie ten sam fotelik kosztuje ...749 zł!!!!!!!!!! swoją drogą to od razu widać jak się na nas naiwniakach zarabia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Fotelik Graco? IP: *.* 27.12.01, 23:24 Czesc,goraco polecam foteliki firmy GRACO,uzywalam takiego od0 do 9kg.co prawda nie wiem jak wygladaja te,ktore sa w Polsce,bo fotelik dla mojek corki przywiozlam z USA,jezeli jestes zainteresowana to moge odsprzedac jest w idealnym stanie i b.ladny pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Fotelik Graco? IP: *.* 28.12.01, 12:00 Zastanawialam sie nad Graco, ale wlasne pasy, ktore dla niektorych sa zaleta, dla mnie sa mankamentem. Nasza najmlodsza chcialam jak najszybciej przestawic na fotelik z pasami samochodowymi plus nakladka na pas, ktora"sciaga" go na malutki brzuszek. Uwazam ze pasy fotelikowe trzeba zapinac bardzo scisle zeby pelnily swoja role, a wtedy jest niewygodnie. A pasy samochodowe maja napinacze...Kupilam w koncu fotelik Concord- tani jak barszcz w porownaniu z innymi, a ostatnio mielismy stluczke i zadzialal nienagannie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Fotelik Graco? IP: *.* 28.12.01, 12:20 stłuczka stłuczką... ale mam znajomych którzy dachowali właśnie z dzieckiem w foteliku z pasami tylko samochodowymi i ... napinacze się napięły ciut za późno bo mały miał złamaną rekę i pęknięty obojczyk - a dodam że to był nowy samochód dobrej firmy i zawinił tylko fotelik (bebe confort bez pasów własnych)poza tym nie sądzę żeby te własne pasy fotelika uciskały dziecko czy mu przeszkadzały.. przecież w pierwszym foteliku czy gondoli są takie pasy i dzieci nei płaczą że im przeszkadzają - zresztą zaciskanie ich mocno jest bez sensu - ja zawsze zapinam Martę "ściśle" ale nie aż tak żeby nie mogła się ruszyć - kwestia zapinania uważam i przyzwyczajenia dzieckaaha- i jest różnica kiedy dziecko ma 3 latka - a np 7 lat7 latek jest już rozsądniejszy i ..większy więc pasy samochodowe lepiej mu zadziałają a taki maluch jak moja... lepiej żeby była dodatkowo osaczona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Fotelik Graco? IP: *.* 28.12.01, 16:34 Wiesz Kasiu co innego stluczka kiedy sila dziala prostopadle co innego dachowanie, tam niestety pasy maja prawo nie zadzialac. Ale nawet jesli fotelik ma wlasne pasy, to jesli nie zadzialaja napinacze- dziecko wyleci z fotelikiem...Ja tez przy dachowaniu wylecialam z pasow, jak rowniez nie zadzialala poduszka powietrzna, bo nie bylo odpowiedniego przylozenia sily. Wiec nie ma co podawac ekstremalnych przypadkow- jesli splot zbiegow okolicznosci dotyczacych fizyki jest pechowy- nie zadziala nic.kiedys KvM poddawal w watpliwosc foteliki do 18 kg mowiacze one sie przeciez moga przekrecic- i fakt moga. Ostatnio nawet douczony sprzedawca powiedzial ze obiektywnie rzecz biorac bezpieczniejszy jest fotelik naj najbardziej przylegajacy do duzego fotela- ma nisko polozony srodek ciezkosci i kiedy pasy dzialaja z opoznieniem- nie przekreca sie odrazu. Jesli nie wierzysz- pociagnij za fotelik taki ze stelazem, tak aby nie szarpnac- to imituje takie zderzenie nie prostopadle- gdy napinacze nie maja tej sily na siebie. Obroci sie. Taki dla starszych dzieci- raczej sie wtedy zeslizgnie czyli nadal dziecko bedzie na wierzchu.Napisalam tutaj aby pokazac drugi punkt widzenia w sprawie pasow, nie dlategho ze uwazam ze nie masz racji. Mysle ze przy powaznym wypadku- nic i tak nie pomoze...Dlatego niech lepiej nasze foteliki sluza co najwyzej do ochrony przed stluczka gdy ktos nie zdarzy zahamowac i wjedzie nam w kufer, jak w moim przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Fotelik Graco? IP: *.* 28.12.01, 19:39 i obyśmy tylko takie wypadki mieli - drobne stłuczki - a najlepiej wogóle pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Fotelik Graco? IP: *.* 29.12.01, 22:00 Posiadam fotelik Graco 0-9 kg i jestem z niego zadowolona, mysle, ze dziecku nie jest niewygodnie, fajnie wyglada, budka jest przydatna. Dwa minusy: dosc ciezki, nie mozna w nim dziecka polozyc co byloby wskazane przy noworodku.amo Odpowiedz Link Zgłoś