Dodaj do ulubionych

JAKIE BUTY-PILNIE!!

IP: *.* 06.04.02, 21:25
BŁAGAM POMÓŻCIE!!!To nasze pierwsze obuwnicze zakupy i jedyne co wiemy to to ,że mają być usztywniane i o jeden cm. większe i to tyle co wiemy.Jakie będą odpowiednie na wiosne?Jaka firma?Jak zmierzyć nóżkę by dowiedzieć się o numer?Na buty Bartka niestety nas nie stać,czy są może jakieś inne dobre firmy.Strasznie bym się cieszyła gdyby ktoś podpowiedział mi sklepy we Wrocławiu.Baaardzo będę wdzięczna.Pozdrowionka Kacha i Wojtuś.
Obserwuj wątek
    • Gość: patka Re: JAKIE BUTY-PILNIE!! IP: *.* 06.04.02, 21:46
      Cześć!!!!Mój ortopeda nie polecał mi konkretnej marki obuwia. Butki muszą mieć wyprofilowaną piętkę, ponoć nie musi być wyprofilowana wkładka w środku bucika. Nóżkę najlepiej zmierzyć w sklepach Adidasa tam są takie fajne miarki do stóp. Nie wiem ile maluszek ma ale powinien chyba mieć jeszcze usztywnioną piętkę. Naszej Paulince (16 miesięcy) kupilićmy adidasy do kostki i jeszcze nie umie chodzić w takich niskich bucikach, krzywi nóżki. Sklepów nie znam ponieważ mieszkam w Łodzi. Powinny być większe ale nie zaduże i najlepiej wiązane. Powodzenia. Pa pa pa
    • Gość: dorotaM Re: JAKIE BUTY-PILNIE!! IP: *.* 10.04.02, 20:59
      Dobry sprzedawca doradzi rozmiar znając wiek dziecka.Praktyczna rada przy przymierzaniu : włożony do bucika za stopą palec wskazujący świadczy o właściwym rozmiarze.Bucik powinien mieć usztywnienie w czubkach i w kostce,elastyczną podeszfę,nie ślizgającą się .Ortopedzi polecają buty wiązane,koniecznie z przewiewnych materiałów.Dorota.
      • Gość: ewkka Re: JAKIE BUTY-PILNIE!! IP: *.* 11.04.02, 09:10
        Mnie pan z zaprzyjaźnionego sklepu z bucikami dla maluszkow polecił w taki sposób mierzyć rozmiar bucików: bosą stopę dziecka odrysować na papierze i na tej podstawie robić miarkę z patyczka. Bucik powinien być o numer większy. Pozostałe warunki jakie muszą spełniać butki opisały koleżanki. poszperaj w internecie, wrzucając w wyszukiwarkę na yahoo "buty" dla dzieci znalazłam wiele adresów stron producentów bucików. Jak coś znajde to Ci podeślę.Ewa
    • Gość: ewkka Re: JAKIE BUTY-PILNIE!! IP: *.* 11.04.02, 09:54
      Już znalazłam:we wrocławiu jest sklep URWIS, ul.Gajowa 41 tel: 33 64 724www.urwis.com.pl/buty.htmlw ofercie maja butki wszystkich polskich firm.Mam nadzieję, ze cos dla maluszka tam znajdziesz.Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka