Dodaj do ulubionych

Jakie sandałki?

IP: *.* 30.04.02, 21:22
Słuchajcie, ja znowu o butach. ;)Idzie lato, trzeba by kupić Zuzce sandałki, no i znów mam problem. Wiem, że mają być za kostke, pięta zabudowana, ale jaki przód? Czy paluszki mają być zakryte, czy też przód może byc wycięty? Zuzka powoli zaczyna chodzić, na razie tylko prowadzona za jedną rączkę, ale sądzę, że w lecie będzie już tuptać samodzielnie. Czy takie "wycięte" palce nie będą jej jakos tego chodzenia utrudniać?Proszę o radygemma
Obserwuj wątek
    • Gość: Gooh Re: Jakie sandałki? IP: *.* 02.05.02, 09:46
      Gemma,ja kupiłam Brunowi (skończył dopiero co roczek :-) ) butki Brtka za kostkę, ma odkryta troche nogę (żeby się nie pociło za bardzo), zapiane sa na rzepy (ale swietnie trzymają nogę, bo przeciez on dopiero stawia swoje pierwsze kroki), ale palce zakryte są.Za jakies 2 m-ce (moze m-c) zamierzam kupić mu sandałki z odkrytymi palcami - juz się nauczy chodzic w tych pierwszych butkach, więc odkryte palce nie będą mu przeszkadzac (mam nadzieje :) )pozdrawiamy gorącoGooh i Bruno
    • Gość: franticho Re: Jakie sandałki? IP: *.* 07.05.02, 21:15
      Właśnie wczoraj kupiliśmy synkowi sandałki, dodam, ze pierwsze i dlatego rozumiem Twoje obawy.Piętka sztywna, na kostce zapinane na paseczek na rzepie, wyciętę palce i dwa niezależne regulowane paseczki zapinane na klemarkę idące w poprzek śródstopia. Polskie mięciuteńkie i leciutkie. www.mrugala.com.pl zobacz stronę internewtową producenta, acha, no i butki Bartek też są super.pozdrawiamy marta z frankiem
    • Gość: tygrys Re: Jakie sandałki? IP: *.* 08.05.02, 07:43
      Też byłabym za zakrytymi paluszkami. Michaś ma już :) co prawda 2 latka, ale staram się kupować mu buciki z zabudowanym (mniej lub więcej) przodem. Chociaż mój synek z chodzeniem i bieganiem nie ma już :) żadnych problemów to upadki mu się zdarzają często, najczęściej te kontrolowane dla zabawy i wtedy paluszki zakryte chociaż cienkimi paseczkami są dużo bezpieczniejsze.PozdrawiamKasia B.
    • Gość: _Su_ Re: Jakie sandałki? IP: *.* 11.05.02, 21:44
      Hej ja właśnie kupiłam już drugie w sumie sandały Kuchowi-te i zeszłoroczne sa z zakrytymi palcami-po długich namysłach i radach mamy tak postanowiliśmy. Czemu zakryte palce? RAz że sypie się tam piach i np kamyki a dwa że dziecko może się łatwiej zaczepiać i przewracać. Niby to taka niewielka różnica ale podobno własnie jak palce są odkryte dzieci mogą łatwiej się przewracać. Te najnowsze sandałki są firmy Jastrzębski i są super-z wkładką na platfusa , naturalna skóra żadnych podszewek. Naprawdę super a poza tym cena przystepna za rozm 23 zapłaciłam 62 zł. Kuchowi się od razu spodobały-chciał w nich nawet spać. :)pozdrawiam Su
    • Gość: iwo1 Re: Jakie sandałki? IP: *.* 14.05.02, 15:22
      Wydaje mi się że przód nie powinien być za bardzo odkryty ponieważ mała potykając się o jakiś kamień lub korzeń narazi się na uraz palców .My kupiliśmy jak Jasio był mały bartki,rok póżniej mrugałę teraz ma ecco ale wiesz -taka praca a pozatym można je prać w pralce a Jasiek jak to trzylatek -brudzi wszystko S T R A S Z N I E Udanych łowówIwona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka