Dodaj do ulubionych

mydło do pralki?

IP: *.* 15.07.02, 13:34
Drogie emamy ! Szczegolnie te które piora w mydle . Okazuje sie ,że muszę prać w mydle wszystko wlącznie z pościelą (do tej pory pralam tylko ubranka małego - w rekach ) . Powiedzcie ,że jest mydlo , ktorym mogę prać w pralce i jakie , błagam !ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: mydło do pralki? IP: *.* 15.07.02, 14:15
      A nie chodzi Ci przypadkiem o płatki mydlane? Bo to chyba to samo...Sypiesz do wody, czekasz aż się "rozpłyną" i wlewasz do pralki.Ania
      • Gość: gemma Re: mydło do pralki? IP: *.* 15.07.02, 20:12
        Z płatkami mydlanymi jest troche problem - przynajmniej ja go miałam. Po mniej więcej dwóch miesiącach prania w płatkach, w pralce (automatycznej oczywiście) pojawił się dziwny zielonkawy osad, który na dodatek zabarwiał nitki w pieluchach, ubrankach itd. Trochę miałam problem z wyczyszczeniem tego... Niestety nie znam nic innego "mydlanego", co nadawałoby się do prania w pralkach. Pamiętam, że kiedyś widziałam mydło "Lanza" do prania, ale po pierwsze, było to dawno, po drugie, mydło było kupione gdzieś za granicą, a po trzecie nie wiem, czy było to rzeczywiście mydło, czy tylko taką miał ten specyfik do prania postać.POzdrawiam :hello:gemma
    • Gość: flaska Re: mydło do pralki? IP: *.* 16.07.02, 01:35
      No tak , ale ze mnie blondyna . Mam płatki "bebi" i na opakowaniu jest napisane , ze jak w pralce...:-) ;trzeba sie było nauczyć czytać jak sie nie chce prać w rękach....Z drugiej strony jakiś głos wewnetrzny podpowiadał , że mydla do pralki sie nie używa. Myślę ,że jestem wystarczajaco leniwa , zeby przeczyscic pralkę z tego osadu , raz na jakiś czas .....szczerze mówiąc nie jestem bardzo do niej przywiązana (polar otwierany od góry - nie polecam) tylko mnie na razie nie stać na nową , więc jej nie mogę zajechać..... dzięki dziewczyny ! ewa
    • Gość: Martek Re: mydło do pralki? IP: *.* 16.07.02, 15:58
      Cześć,Ja kupuję płatki mydlane "PERSAVON" - dosyć duże pudełko (kosztuja ok. 16,- w hipermarketach). Można nimi prać w pralkach automatycznych (wsypywać od razu do bebna) Robię to już od jakiegoś czasu i nic się z pralką nie dzieję. Z tym że po kazdym praniu w platkach kolejne musi być w proszku do prania.PozdrawiamMarta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka