Dodaj do ulubionych

Jaki śliniaczek?

IP: *.* 25.08.02, 15:22
Czym zabezpieczyć ubranko dziecka podczas jedzenia? Mamy zwykłe śliniaczki z ceratką, ale są małe i nie można ich prać w wysokiej temperaturze (plamy!). Czy ktoś może polecić coś innego? Widziałam w sklepie takie sztywne z plastiku i miękkie z ceratki z kieszonką.
Obserwuj wątek
    • Gość: iberia Re: Jaki śliniaczek? IP: *.* 25.08.02, 23:17
      czesc,ja kupilam Kubeczkowi takie frotowe sliniaczkiw IKEA,za 5 sztuk zaplacilam chyba 15 czy 16 zlotych ale one sa zapinane na rzepy,sa cale biale maja tylko kolorowe obszycia wiec moge je prac w wyzszej temp i nic sie nie dziej .a do plam najpierw vanish i sliniaczki sa snieznobiale.iza
    • Gość: jagula Re: Jaki śliniaczek? IP: *.* 26.08.02, 13:28
      Ja mam także z cienkiej ceratki, ale też ma wady bo łatwo się można od niego ubrudzić, gdyż plama nie ma gdzie wchłonąć- skutek, trzeba uważać przy zdejmowaniu. Ja poświeciłam jakiś syntetyczny maateriał, zrobiłam dziurę na głowę i jak to nazwała nasza bratanica "stój mnicha" chroni moja pociechę od głowy do stóp. Ponieważ ten materiał nie ma ceraty i niekiedy przesiąknie (Maciek właśnie jest na etapie jedzenia samodzielnie) to zakładam dodatkowo Mackowi ślimniaczek z ceratą.
    • Gość: olaz Re: Jaki śliniaczek? IP: *.* 27.08.02, 14:23
      Ja dwoje dzieci nauczyłam jeść używajac śliniaczka plastikowego takiego z rynienką i uważam że to najlepsze rozwiazanie. Nic nie trzeba prać, śliniaczek myje się tak jak naczynia, nic nie przecieka nawet jak maluch wypluje całą łyżeczkę pysznej zupki :) . Rewelacja. Tylko jedna uwaga trzeba wybrać taki model by nie uwierał dziecka (ja przetestowałam śliniaczki Bebe Jou, wiem że takie śliniaczki są też w IKEI ale nie wiem czy dobre) i nauczyć od małego że je się w takim śliniaczku. Moje dzieci używały ich od początku i nie było żadnych protestów, po prostu wiedziały, że jak się je, to ubiera się ten śliniaczek. Koleżanka próbowała przyzwyczaić starszego ok 1,5 roczku i się nie udało.Pozdrawiam Ola
      • Gość: kasiorek Re: Jaki śliniaczek? IP: *.* 28.08.02, 13:48
        Hej,ja uzywam śliniaczka wkładanego przez głowę( takie specjalne z otworem) na ceratce. Są bardzo wygodne, dzidzia nie może ich zdjać. A co do plam to Vanish spokojnie daje sobie z nimi radę. Te z Ikei są też dobre, ale nie sa na ceratce i czasami coś przeciekinie. Plastikowych rynienek nie używałam, bo zawsze mi sie wydawały strasznie nie wygodne.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka