Dodaj do ulubionych

czy sprawdziły się wasze prezenty?

07.12.06, 10:18
bo u mnie tak - wszystko!!!

kucyk Pony, co mnie nie zachwycił i inne mamy chyba też (tak czytałam), jest
absolutnym hitem - no wymiękam jak kucyk mówi "kocham cię mamusiu", a moje
dziecię "ja też cię kocham", jak kucyk mówi "uczesz mnie proszę", a moje
dziecie "poczekaj tylko znajdę szczoteczke", i tak w kółko.....

łoże barbi od babci - mnie się nie podobało, ale mojej córce baaardzo - barbo
poszła w odstawkę i śpią w nim teletubisie, hehe

i owe teletubiśie - a właściwie - pojemniki na cukierki - od dziadka, małe na
ok 5 cm - trochę "wsiowe", i nawet maja antenki pomieszane, a PO jest różowy,
ale mojej Klaudii to w ogóle nie przeszkadza - super zabawa

i gra - rodeo = trochę pograłyśmy, ale większość czasu osioł jest Karolinką
dzidziusiem i jest noszony na rękach

a jak u Was?
Obserwuj wątek
    • wiktorka99 Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 10:33
      U mnie równiez
      od miesiaca moja córcia spogladała w drzwi w których wypełniał "misje sw.
      Mikołaj" (czyt. ekipa remontowa) wczoraj wiedziałam ze warto było córcia weszła
      i buzie otworzyła z zachwytu. Nowe mebelki pokój wyszedł super.
      Piesek zimny nosek od dziadków z Polski nawet mnie zachwycil swoim merdajacym
      ogonkiem i kichaniem super zabawka polecam!!!!
      I ogromny domek dla Barbie prawie 1,60 cm od babci z Anglii cudo to mało
      powiedziane ale 4 godziny go składalismy z męzem i jeszcze jedno pudlo zostalo
      z akcesoriami jak tylko pojawi sie w polsce to równiez Polecam Wam goraco !!
    • kakuba Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 11:05
      ja kupiłam córeczke (6 miesięcznej) klocki FP i misia
      wczesniej nie miała żadnego misia, bo wydawało mi się, ze mis jest
      nieatrakcyjny... bo niby co można robić ze zwykłym misiem? nie gra, nie świeci,
      nie wydaje innych dźwieków, a właśnie w takich aktywnych zabawkach moja
      córeczka ostatnio gustowała
      no i mis to oczywiście zbiorowisko kurzu a pranie jest kłopotliwe (jesteśmy z
      małzem alergikami, mała - o dziwo nie jest)
      i tak się złożyło, że mała przez przypadek dostała misia od nas, od moich
      rodziców i od teściów
      i jest przeszczęśliwa i bawi sie wszystkimi trzema smile)))))

a ja sie jeszcze musze nauczyć doboru zabawek, bo cos co mi sie podoba nie
      zawsze pasuje córeczce i odwrotnie wink)))
      • mmala6 Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 11:15
        Kakuba, musze Cie wyprowadzic z bledu-misie sa BARDZO przydatnesmile)naprawde,
        choc sama myslalam, ze to tylko klebowisko kurzu (na marginesie, prawie
        wszystkie misie mozna normalnie prac w pralce).

Moj syn dostal dwie plyty z Telewariatami i pluszaka.Oczywiscie prezent
        trafionysmile
        • alojw mmala6... 07.12.06, 11:27
          A co to są te telewariaty?
          • mmala6 Re: mmala6... 07.12.06, 12:09
            Teletubisiewink
            upswink
        • mama_kasi_ha Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 22:39
          Pewnie, ze Misie sa waznym i nieodlacznym aresnalem wink). Kasia ma ich mnostwo-
          pluszakow, a wsrod nich sa tez wlasnie misie. Najbardziej kocha wielkiego
          brunatnego o imieniu Misio i Misie zoletej sukience- prawie rozmiarow Kasi- ma
          na imie Misi. Cala reszta to po prostu misie, a te malutkich rozmiarow nazywa
          Mini Mini wink). Sa jeszcze myszki czyli Mimi i ukochana owieczka z Zakopca-
          Bee wink. Ja w ogole wymiekam z nazewnicta naszej Kasi. Misie sie kochaja,
          tancza i non stop caluja i przytulaja- jak Teletubisie, ktore i tak Kasia kocha
          najbardziej. Ma swoja ulubiona Po, ktora nazywa LalaPo wink. Cholernie droga,
          ale warto bylo. Kupilismy Malej na Mikolajki Lego Duplo takie Mini Zoo i jest
          to prezent bardzo trafiony. Od mojej siostry dostanie domek Teletubisiow i nie
          mam watpliwosci, ze bedzie trafiony, tylko Ciocia musi wrocic i dac wink
          O.k. sa jak zwykle ksiazeczki i plyty bo Kasia to urodzona tancerka wink
          Pozdrawiam
          Nam sprawdzilo sie
    • pia_ Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 11:37
      U mnie też prawie wszystko trafione - prawie, bo bajki Andersena na CD muszą
      jeszcze kilka lat poczekać, są zdecydowanie za trudne. Książki jak zwykle
      cieszyły się uznaniem, kolorowanki i przeklejanki też. Młoda oszalała na
      punkcie przenośnego odtwarzacza CD z serii Myszka Miki Disney i cały dzień
      chodziła i słuchała swoich ulubionych piosenek. Tablica suchościeralana została
      dokładnie w pięć sekund wymazana smile. Super okazała się magnetyczna układanka
      EDUMAG Lisciani Giochi - bardzo się cieszę, że ją dużo wcześniej kupiłam, bo
      później zniknęła z półek sklepowych. A princeska jeansowa haftowana we wróżki
      została skwitowana - łoł, ubiorę ją do przedszkola! Niestety do przedszkola
      ubierze ją mała dopiero w styczniu, bo teraz choruje i do końca miesiąca mam
      zakaz od lekarza wysyłania ją do tego chorobosiejącego przybytku - mikołajki w
      przedszkolu nas niestety ominęły - mam tylko nadzieję, że jakiś prezencik
      Święty zostawił.
      • pia_ link do układanki My house 07.12.06, 11:43
        www.liscianigiochi.it/frameset.asp
        jest super
        • gucci77 Re: link do układanki My house 07.12.06, 11:59
          Pia my mamy z tej serii z figurami geometrycznymi, też super zakup smile a Ty
          gdzie kupowałaś? jaki koszt?
          • czarna_maruda Re: link do układanki My house 07.12.06, 12:15
            U nas też się sprawdziły!
            Moja córka miłośniczka kotów, łazi ze swoim rudym pluszakiem pod pachą
            Uczona słuchaweczka też znalazła uznanie w jej oczach i ciągle słyszymy jak
            gada "eden", "ćsi", "be", "ce", "najazie" smile
            Książeczka "Liczymy z Teletubisiami" już wygląda jakby była z 10 lat używana, a
            pluszowy Po obowiązkowo musiał iść dzisiaj na spacer
            • boolva co to jest "uczona słuchaweczka"? 07.12.06, 14:06
              • czarna_maruda Boolva 07.12.06, 14:40
                Uczona słuchaweczka
                www.whirlpool.com.pl/?nodeid=produkt&cat_id=739&prod_id=8216
              • czarna_maruda Sorki, dałam link do zmywarki 07.12.06, 14:41
                A uczona słuchaweczka to jest to
                www.allegro.pl/search.php?string=uczona+s%C5%82uchaweczka
          • pia_ gucci77 07.12.06, 12:32
            Kupowałam w Auchan w połowie listopada za 34 zł.
            Mam do Ciebie pytanie - będziesz robiła zamówienie wyprzedażowe z Nexta -
            napisz mi na priva.
      • ana119 odtwarzacz CD 07.12.06, 21:57
        a gdzie udało ci się go kupić?
    • gosia.mama.wojtusia Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 14:26
      pia,my też kupiliśmy te odtwarzacze cd z myszka miki,zarówno jak mój 6 latek jak
      i chrzestnica 2.5 roku są zachwyceni-hicior!
      • pia_ Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 14:40
        Zauważyłam Wasz zakup smile
        Ja najbardziej żałuję, że nie załapałam się na boomboxa z tej serii sad
        • iwek33 Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 15:41
          U nas też prezenty w 100% trafione. Młodszy, absolutny fan braci Koala nie
          rozstaje się ani na moment z samolotem, Franiem, Beniem i całą resztą bandy,
          domek braci koala i brama ze zginającą się skrzynką są swietne ( zwłaszcza ta
          skrzynkasmile)do tego książki o Franiu i Beniu, bajka na dvd i naklejki. Franio i
          Benio towarzyszą synkowi nawet w ubikacji ( musiałam zrobić im małe muszle
          klozetowe z pudełek smile)
          Starszy zachwycony prezentem, którego się nie spodziewał: pudłem czarów, czyli
          pudłem z odpowiednimi przyborami, przebraniem i książką odkrywającą sposoby
          wykonywania prostych ( i trochę trudniejszych) magicznych sztuczek.
          Mamy taki z peleryną i czapką ( bo są jeszcze inne)
          www.allegro.pl/item147535166_magia_szkola_magii_iluzja_czary_sztuczki.html
          Do tego Harry Potter gra komputerowa i książka.
          Wczoraj do późnych godzin nocnych czytanie i czarowanie.
          • gucci77 Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 17:33
            a jaki to boombox dziewczyny?
            • pia_ Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 17:49
              www.allegro.pl/item130506146_hit_jedyny_na_allegro_boombox_cd_disney_okazja.html
    • mamachlopca1 Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 20:18
      a w jakim wieku jest dziecko ktore sie tym czarodziejem bawi?a sluchaweczka dla
      jakiego maluszka?na opakowaniu jest ze od 9 mies ale chyba to za wczesnie,nie?
      ja swojemu(13 mies)dalam tylko ksiazeczke-on kocha wszelkie ksiazki.u mnie w
      rodzinie na mikolaja symboliczne prezenty za to gwazdka przynosi cale wory...wink
      • iwek33 Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 20:44
        Tym czarodziejem, to się bawi prawie 8-latek smile
    • leigh4 Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? u 3latka... 07.12.06, 20:52
      Sprawdziły sięsmile Może dlatego, że to był te wymarzone i wyczekanewink Hity
      absolutne to: statek piracki lego duplo, pudełko na robaki(ze szkłem
      powiększającym i pęsetą- z braku robaków żywych został umieszczony w pudełku,
      znaleziony na dzisiejszym spacerze zasuszony pająk, kilka liści, kawałek błota
      i truchełko żuczka, brrr...), plecaczek z franklinem i gra "kaczuszki". Ta
      ostatnia, została przeze mnie oceniona na jednak zbyt łatwą dla trzylatka, ale
      sam trzylatek jest nią zachwycony-za jego sprawą po wodzie pływają teletubisie
      i piraciwink
      Umiarkowanym hitem okazał się kalendarz adwentowy. Tj. spodobał się bardzo, ale
      celu nie spełnił: całość została natychmiast wybebeszona, gdyż mały stracił
      cierpliwość przy liczeniu(umie tylko do siedmiu, a porywach do jedenastu-potem
      i cierpliwość i wiedza mu się skończyławinkHitami oczywistymi są książki-tym
      razem o tematyce bożonarodzeniowej.
      Hitem hitów zaś okazał się miś ponad metrowej wysokości-prezent mikołajkowy od
      dziadków.
      Hitem moim spośród prezentów dla Małego jest smok-worek na piżamkę tra present.
      Przepiękny.
      • pia_ Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? u 3latka.. 07.12.06, 22:48
        He, he, wzruszyłam się tym pudełkiem na robaki i woreczkiem smile)).
        Nasz kalendarz adwentowy przyjdzie jednak pocztą - to i dobrze, bo nic nie
        będzie rozpraszało kontemplacji nowego prezentu smile.
    • mama.zosi75 Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 22:28
      Zosia dostała ciastolinę z Biedronki - obdarowana i rodzice zadowoleni! Bardzo
      fajny prezent i w rozsadnej cenie.
    • bell5 Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 22:43
      U nas największym powodzeniem cieszą się klocki Lego Duplo Przyjazne ZOO i
      książki o Franklinie, pozostałe prezenty fajnie, że są, ale nie wzbudziły
      wielkich emocji (np. Gra Rodeo okazała się zbyt prosta dla naszej 4,5-latki)
    • maczkama Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 23:07
      Ło matko, ale u Was prezentów nawał! A co dopiero będzie pod choinką. U mnie starszy syn dostał grę Jenga. Niby sam ją chcial, ale jakis szczegolnie powalony nie jestwink
      A mlodsza cora dostala lalę. Prezent trafiony. Ale chyba dziewczynki ogolnie jest latwiej zadowolić.
      • monika_wroclaw Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 23:20
        U nas bardzo trafione smile bo wymarzone...

Alek uwielbia grać w monopol i jak zobaczył nową wersję banking to od razu była
        na pierwszym miejscu na liscie do Mikołaja smile
        Gra jest super, teraz walczymy o to kto jest bankierem big_grin bo frajda niezła z
        tym terminalem...

Maja już od wielu miesięcy chodziła i śpiewała: "real baby jak prawdziwa...." :-
        ) teraz cała trójka opiekuje się nową lalką, która wyjątkowo rozwrzeszczana
        jest big_grin

A Ninka dostała motorek na trzech kółkach i jeździ nim po mieszkaniu, zresztą
        Maja też, niemówiąc o tym, że już Alka kilka razy na nim złapałam big_grin

Oprócz tego każdy dostał po jednym zestawie kolejki Brio i się ładnie wszyscy
        razem bawią, mimo że Alek to w sumie już trochę za duży na taką zabawkę, ale
        chodziło mi o to, aby mieli wspólną zabawę smile

Chrzestni i dziadkowie przyjadą w week-end...

A ja już się nie mogę doczekać świąt i reakcji Mai na prezent gwiazdkowy,
        dzisiaj właśnie przyszedł i ja jestem zachwycona ( stoi schowany w piwnicy )

pozdrawiam
    • anka241 Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 07.12.06, 23:38
      U nas też trafione.Nadia (20m-cy) dostała wymarzonego Elmo, którego ciągle
      tuli, całuje i tańczy z nim - oczywiście.Zabawka naprawde godna polecenia:

www.allegro.pl/item148326010_fisher_price_sesame_street_super_shout_elmo.html

Pozdrawiam
      ania
    • greenland Re: czy sprawdziły się wasze prezenty? 08.12.06, 08:48
      6 grudnia prezent byl JEDEN - dzwig do skręcania i rozkrecania smile Maly mechanik
      nic innego teraz nie robi tylko majstruje przy aucie wink Opony na zimowe
      zmienia smile))
      • gucci77 ciekawość to pierwszy stopień do udanych zakupów: 08.12.06, 08:56
        Moniko a cóż takiego stoi schowanego w szafie ? smile
        Elmo kupowany był u tego sprzedawcy? smile
        • katse Re: ciekawość to pierwszy stopień do udanych zaku 08.12.06, 09:14
          a u nas nie trafione
          bo zajmuje pół pokoju
          za to dziecko przeszczęśliwe (dostala wielki drewniany sklepik z tschibo)

K
        • monika_wroclaw Re: ciekawość to pierwszy stopień do udanych zaku 08.12.06, 09:22
          gucci77 napisała:

> Moniko a cóż takiego stoi schowanego w szafie ? smile

Agata, stoi w piwnicy do szafy by się nie zmieścił smile
          W zasadzie jest to prezent dla obu dziewczynek razem, drewniane meble dla lalek

taka kołyska

drewart-toys.com/?scat=162&sel=2&page=1&cat=105#barsel2
          i taka szafa

drewart-toys.com/?scat=118&sel=9&page=1&cat=106#barsel9
          Szafy szukałam już od miesiąca, albo okazywały się małe, albo za płytkie (
          szafa z quelle ma głębokość 8cm, przecież to nawet nie ustoi stabilnie ), albo
          tandetnie wykonane.

Ta miała tylko jeden minus - cena, ale było warto, mebelki są cudne,
          rewelacyjnie wykonane, szafa to miniatura normalnej szafy, nawet ma cudne małe
          drewniane wieszaczki. No mistrzostwo po prostu... smile

Oprócz tego dziewczynki dostaną również magnetofon z cd

pozdrawiam
          • gucci77 do Moniki_Wrocław 08.12.06, 09:31
            Moniko a gdzie kupiłaś takie boskie mebelki? są prześliczne smile myslę właśnie o
            boomboxie, Pia kupiła super, ale już nigdzie nie mogę go znaleźć sad a Ty jaki
            masz?
            • monika_wroclaw Re: do Moniki_Wrocław 08.12.06, 09:51
              Agata, kupiłam bezpośrednio u producenta.
              Niektóre rzeczy sprzedaje na allegro, kołyskę kupiłam przez allegro i domówiłam
              szafę

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2442354
              jeżeli chodzi o radiomagnetofon z cd, to kupiłam grundig, normalny srebrny,
              taki prosty model, bez zbędnych bajerów.

ten boombox disney bardzo fajny jest, ale nie ma magnetofonu, a my mamy dużo
              fajnych bajek na kasetach i piosenek, dlatego magnetofon musi być smile

pozdrawiam
        • anka241 Re: ciekawość to pierwszy stopień do udanych zaku 08.12.06, 09:39
          Tak kupiliśmu Elmo u tego sprzedawcy, polecam szybka wysyłka.POzdrawiam
          ania
      • eszulczewska Dźwig? 08.12.06, 20:58
        Mozna więcej szczegółów? Co to za dźwig? smile

Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka