Dodaj do ulubionych

Scrabble Junior ...

09.12.06, 20:17
odpowiednie dla 4,5-latki? Może wiecie gdzie można kupić najtaniej
(sprawdzałam na Allegro cena od 60 - 70 zł)?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Scrabble Junior ... 10.12.06, 14:16
      Wszystko zależy od owej 4,5 latki. Jeśli zna wszystkie litery, potrafi
      prawidłowo przegłoskować wyrazy ( czyli wyróżnić wszystkie głoski w wyrazie) i
      trochę przynajmniej czytać, to gra będzie się nadawać. Ta gra to jak
      rozwiązywanie krzyżówki, sama oceń, czy ta dziewczynka sobie poradzi.
      • aska2000 Re: Scrabble Junior ... 10.12.06, 14:59
        Powinna być ok - wg opisu na pudełku przeznaczona jest dla dzieci od 5-10 lat,
        przy czym są dwie strony (plansze) - jedna dla początkujących, układa się
        słówka wg obrazków, druga strona zbliżona już bardziej do "dorosłej" wersji.

Moja córka dostała ją właśnie w wieku 5 lat, przez pierwsze może pół roku
        korzystała z prostszej wersji, teraz gramy już na drugiej - radzi sobie dobrze.

Myślę, podobnie jak poprzedniczka, że jeśli dziecko zna literki, zaczyna
        je "składać", to może to być niezła "wprawka" - przyjemne z pożytecznym wink
        • aska2000 Re: Scrabble Junior ... 10.12.06, 15:02
          A- jeszcze ceny, pospieszyłam się crying
          W zeszłym roku w marketach kosztowała przeciętnie 69 zł (kupowałam w Geancie),
          teraz spuścili nieco z ceny i można nabyć za 59 zł (chyba także w Tesco i
          Auchan).
          • bela5 Re: Scrabble Junior ... 10.12.06, 15:24
            Córka od jakiegoś czasu wykazuje zainteresowanie literkami, potrafi sama
            odczytać 4-5literowe wyrazy, więc chciałabym wykorzystać jej zapał do czytania.
            Dlatego pomyślałam o tej grze.
            Dzięki dziewczyny za odzew. Pozdrawiam.
    • driadea Re: Scrabble Junior ... 10.12.06, 18:03
      Moja trzylatka jest zachwycona tą grą. Nie umie co prawda jeszcze czytać, ale
      litery zna i tak sobie literujemy, wyłącznie na tej stronie dla młodszaków wink
      Nie wiem, ile kosztuje, bo mamy odziedziczoną. Ale polecam, fajna zabawa.
      • bela5 Re: Scrabble Junior ... 13.12.06, 20:03
        Dzisiaj kupiłam tę grę w Geancie na Trzech Stawach w Katowicach za jedyne 52 zł.
        • edytek1 Re: Scrabble Junior ... 13.12.06, 23:59
          Uwaga gra zawiera małe litery! ważne, bo część 4 latków zozpoznaje duże AEG a
          małych a,e ,g już nie.A gre polecamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka