nullka78 12.12.06, 23:29 Zastanawiam się nad zakupem spacerówki chicco ct 01. Jeśli jest ktoś kto ma taką to niech mi napisze co o niej sądzi. Szukam opinii bo nie wiem na co się zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmarysia Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 06:47 mmym jako jeden z naszych wózków - idealny na miejskie drogi- w terenie słabo sobie radzi- ale tu mamy teutonie,chicco idealny do samolotu i auta, wygodnie sie prowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
agnes2511 Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 07:46 Ja mam i jestem z niego bardzo zadowolona. Co prawda w terenie sie nie sprawdzi ale po miescie jest idealny. sklada sie szybko. Dla mnie to wozek na 6 Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 12:12 A czy te lekkie amortyzatory na tylnych kołach coś wogóle dają?? Bo oglądałam ten wózek wczoraj w sklepie i troche sie jednak uginał - lekko bo lekko ale zawsze troche.... A i zapomniałam zapytać czy tapicerka zdejmuje sie do prania? Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 12:23 Tapicerka zdejmuje się do prania,amortyzatory ma w porządku,gdy dziecko siedzi to się nieźle uginają. Napewno w nowym jeszcze nie są wyrobione ale po kilku tygodniach użytkowania stają się jeszcze bardziej miękkie. Ogólnie wózek bardzo fajny i wygodny w warunkach miejskich,po śniegu dosyć ciężko się jeździ jak każdym o takim rozmiarze kółek. Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 20:24 Ja zastanawiam się między nim a peg perego pliko P3 ale myślę że po śniegu to i PP zawodzi bo też ma małe kółka. W zimie będę używała innego wózka z dużymi pompowanymi kołami - chodzi mi o wózek na wiosne lato i jesień Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 20:46 Polecam, naprawdę rewelacyjny wózek. Byłam baaardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kievova Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 22:02 Jeśli zastanawiasz się nad wyborem miedzy PP Pliko a Chicco to zdecydowanie Chicco!!! Ja z wielką przyjemnoscią pozbyłam się Pliko na CT 0,1 właśnie, ale na tym forum wszyscy bedą ci doradzali Pliko, bo modny strasznie i nic poza tym... Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 23:51 No to, że jest moda na PP Pliko akurat też wyczułam Dlatego chciałabym poznac troszkę obiektywnych opinii od osób których dzieci jeźdzą chicco ct 01 Mi w sklepie przypadł on do gustu bardziej niż PP ale nie wiem jak to jest w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 09:50 To chyba tylko w PL Pliko tak popularne jest. W SzwajCarii spotkasz pojedyncze sztuki, za to ct.01 to nr 1 wsrod parasolek spacerowek i najpopularniejszy zestaw typu 3w1 wsrod malokolkowych. Swoja droga wg mnie po warszawskich chodnikach jednak zdecydowanie wiecej Graco Chicco i Maclarenow jezdzi niz PP. Wiec ta jego popularnosc to chyba tylko forumowa jest Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 09:53 Magia - dokładnie też tak myślę bo u mnie też tych PP dużo na ulicy nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 10:01 A u mnie na warszawskim mokotowie pliko co chwila a maclarenów jak na lekarstwo,w Łazienkach króluje głównie pliko i mutsy . Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 10:06 Ja poltora roku temu mialam ten sam dylemat: Pliko, ct01 czy Zippy. Zippy odpadlo bo waskie siedzisko. Ostatecznie kupilam Pliko, bo bylo lzejsze od Chicco, troche mniej trzeszczalo podczas testow, mialo przyjemniejsza w dotyku tapiucerke no i tansze bylo. Nie wiem jak teraz, ale poltora roku temu ct01 mialo taka mocno profilowana, dosc sztywna tapicerke. Mialam wrazenie, ze dziecko odczuje kazdy rowek miedzy poduszeczkami tapicerki. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 10:14 Widze jeszcze jedna wade ct01, ktorej wczesniej nie zauwazylam - gorna czesc pasow chyba jest na stale przytwierdzona do wozka. U mnie to wyszlo w praktyce i mam teraz ten problem w Zappie. Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 00:04 Poczytaj tu: www.tik-tak.pl/publikacje.php?id=599 To wyniki testu wózków gdzie badano m. in. czy nie zawierają substancji niebeziecznych. "Ftalany (zmiękczacze) mog± uszkadzać system rozrodczy, w±trobę i nerki. W zabawkach dla dzieci zakazane jest stosowanie sze¶ciu wyj±tkowo niebezpiecznych zmiękczaczy. W wózkach dziecięcych – nie jest zakazane. W ramach testu laboratorium wykryło je w wielu czę¶ciach z tworzywa sztucznego i w daszkach przeciwdeszczowych. Ftalany wykryto w wózkach: Esprit Alu King 129050, Herlag City Buggy de Luxe, Chicco ct 0.1 60652, Inglesina Zippy Rain, Bebe Confort Allegro Plus, Maclaren Quest, Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange, Knorr Buddy i Bugaboo Cameleon." Niestey chicco ct 0.1 jest na tej liście... Może to dotyczyło tylko konkretnego koloru, ale lepiej sprawdzić takie rzeczy przed zakupem, tym bardziej, że producenci nir chwalą się tym. Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 09:47 Sądząc po tej liście to najlepiej wogóle wózka nie kupować Szkoda że nie ma np na niej wózków niemieckiej firmy ABC Design bo też gdzieś wyczytałam że też mają jakieś związki szkodzace dziecku . I bądź tu człowieku mądry Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 09:54 Zwracam honor - doczytałam i proszę Związki organiczne cyny wykorzystywane w tekstyliach są podejrzewane o negatywny wpływ na układ hormonalny. Związki te wykryto w wózku: ABC Design Starline Profecto Plus. Odpowiedz Link Zgłoś
o1la Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 11:04 polecam ten wozek. zadnych usterek, wygodny dla mnie i dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś