Dodaj do ulubionych

allegro-prowizja,

13.12.06, 08:30
jaka prowizja jest z allegro od kwoty 490 zł? Pytam bo nigdzie nie moge
znaleźć, chcę kupic drzwi i chciałbym znac prowizję, bo jeśli odbiorę
osobiście i nie przez allegro to może byłaby możliwosć opuszczenia ceny o ta
prowizję, warto zapytac sprzedawcę?
Obserwuj wątek
    • kasia7911 Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 08:34
      Jako kupujący nie płacisz prowizjismile
      • olkawieckowska Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 08:35
        kasia7911 napisała:

> Jako kupujący nie płacisz prowizjismile

ale sprzedjaący płaci, przecyztaj uwaznie co napisałam.Widze ze nie wiesz.
        • kasia7911 Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 08:41
          Na głównej stronie Allegro na samej górze jest ikonka Pomoc - kliknij na
          nią,wejdź na Poradnik Sprzedającego i na Opłaty i Prowizje.Czytaj uważnie i ze
          zrozumieniem bo widzę że nie umiesztongue_out
          • olkawieckowska Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 08:43
            kasia7911 napisała:

> Na głównej stronie Allegro na samej górze jest ikonka Pomoc - kliknij na
            > nią,wejdź na Poradnik Sprzedającego i na Opłaty i Prowizje.Czytaj uważnie i
            ze
            > zrozumieniem bo widzę że nie umiesztongue_out

myślałam ze wieszi napiszesz, ale widze ze sama sobie musze radzic.
    • escribir Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 08:43
      2 zł plus 3% kwoty powyżej 50 zł
      • olkawieckowska Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 08:45
        escribir napisała:

> 2 zł plus 3% kwoty powyżej 50 zł
        >
        >
        dziękuję escribir
      • mynia_pynia Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 08:45
        Za sprzedanie kompa przez allegro, wystawienie itp, zapłaciłam około 22zł a
        kompa sprzedałam za 700zł.
    • koma.edziecko Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 08:44
      Zapytaj sprzedającego o sprzedaż poza allegro,ja tak kupiłam kiedyś fotelik
      samochodowy,jeszcze rabat dostałam za odbiór osobisty.
      • magdalenkaaa78 Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 09:00
        O ile wiem, Allegro raczej nie jest zachwycone takimi sprawami. Czy za to nie
        grozi zawieszenie konta? jeśli to jakiś duży, stały sprzedawca to nie wiem, czy
        będzie ryzykował.
        zauważyłam, że często rzeczy sprzedawane na allegro są tańsze niż rzeczy, na
        oficjalnej stronie danego sprzedawcy.
        • olkawieckowska Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 09:04
          magdalenkaaa78 napisała:

> O ile wiem, Allegro raczej nie jest zachwycone takimi sprawami. Czy za to nie
          > grozi zawieszenie konta? jeśli to jakiś duży, stały sprzedawca to nie wiem,
          czy
          >
          > będzie ryzykował.
          > zauważyłam, że często rzeczy sprzedawane na allegro są tańsze niż rzeczy, na
          > oficjalnej stronie danego sprzedawcy.

wiesz co nie przesadzaj, jakie zawieszenie konta.
          Oni mają tysiace drzwi a sprzedają no 1 szt, i wcale nie musze kupowac poprzez
          allegro, ale chodiz o to ze ta prowizja jest jednak wysoka, bo dojdzie jeszcze
          transport, wiec wyjdzie wiecej
          • weronikarb Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 09:14
            Transport niema kompletnie nic do prowizji.
            Prowizja jest za wystawiony przedmiot oraz od sumy za jaką został SPRZEDANY
            przedmiot, a do tej sumy TY doliczasz osbie koszty przesyłki a nie allegro smile

Dlatego on nie traci i nic nie zyskuje jak Ty odbierzesz osobiście ten towar
            • olkawieckowska Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 09:31
              weronikarb napisała:

> Transport niema kompletnie nic do prowizji.
              > Prowizja jest za wystawiony przedmiot oraz od sumy za jaką został SPRZEDANY
              > przedmiot, a do tej sumy TY doliczasz osbie koszty przesyłki a nie allegro smile
              >
              > Dlatego on nie traci i nic nie zyskuje jak Ty odbierzesz osobiście ten towar

wiem ze transport nie ma nic, ale co lepiej sprzedac po za allegro , bez
              prowizji tej co nmiałby zapłacic allegro, czy lepiej przez allegro i nie
              sprzedac? bo ja wolę zeby mi opuścili, odbiorę osobiście,m niz przepłacac.A
              transport swoją drogoą wiem.Napisałam tylko ze do tego dojdzie transport to
              zrobi się więcej, wkońcu to ja płące to chyba dobrze napisałam ze więcej
              zapłącę.
          • magdalenkaaa78 Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 09:19
            Faktem jest, że allegro jednak konta zawiesza. Tyle.
    • agamama123 Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 09:47
      Sprzedałam wózek za 450 zł i zapłaciłam 14 zł prowizji.
    • coronella Re: allegro-prowizja, 13.12.06, 10:28
      jaka jestprowizja, juz wiesz. zapytac zawsze mozesz, warto, ja nie raz kupowalam poza allegro, taniej. bzdura z tym zawieszaniem kont, kazde zawieszenie konta jest rozpatrywane indywidualnie, za indywidualne zasługi.
      Rabat jaki ci udziela moze nie byc rownowartoscia prowizji, bo ta prowizje sprzedajacy wlicza sobie w koszty i odciaga od podatku. ale zawsze milo zaoszczedzic kilka zl, wiec pytaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka