zuchatata 14.12.06, 12:54 Witam Drogie Mamy! Chciałbym chrzesniakowi sprezentować pierwsze okularki. Polecacie tytułową firmę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cooky1 Re: vision express 14.12.06, 13:10 Nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja polecam zakłady optyczne MOZART OPTYK , bardzo miła obsługa i duzy wybór opraw korekcyjnych dla dzieci, ja jestem zadowolona, zakup zrobiłam w Krakowie w Tesco na Wielickiej Polecam ....... Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: vision express 14.12.06, 13:17 ja mogę polecić, mam od nich okulary, profesjonalnie dobrane Odpowiedz Link Zgłoś
zuchatata Re: vision express 14.12.06, 13:20 Jestem z W-wy. A tu chyba właśnie VE jest najbardziej popularny. Pytam, bo zależy mi na tym , żeby mu się te okulary nie rozleciały po tygodniu.. Moje się tak rozpadły, ale robione gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
m.fiorella Re: vision express 14.12.06, 14:31 a ja polecam filmann czy jakos tak,przynajmniej w szczecinie mam od nich juz druga para, zawsze jest gwarancja 3 lata,jak okulary mi sie porysowaly to wymieniali bardzo szybko i bez gadania Odpowiedz Link Zgłoś
montechristo4 Re: NIE 14.12.06, 14:41 jeżeli chodzi o oprawki, to ok, jest wybór, możesz kupić. Ale nie rób u nich szkieł, szczególnie dla dziecka! Moi synowie noszą okulary i okulistka powiedziałą, że absolutnie nie VE, bo mają masówkę i nie dbają o jakość! Dzieci muszą mieć okulary idealne, inaczej grozi to pogłębieniem wady. Ja robiłam okulary dla siebie w VE i nigdy więcej - za mocne szkła i leżą nieużywane. Jeżeli robisz okulary w W-wia, polecam optyka przy pl. Bankowym. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: NIE 14.12.06, 14:44 potwierdzam, moja okulistka również są wyjątkowo niechlujni przy obróbce szkieł, nie zgadza się rozstaw źrenic etc. co do oprawek - drogie, markowe oprawki są w VE droższe niż w prywatnych zakładach, poza tym mają rzeczy z jakichś posezonowych wyprzedaży chyba szkła też są droższe, zwłaszcza te bardzo drogie Odpowiedz Link Zgłoś
agazet3 Re: vision express 14.12.06, 14:56 Jeżeli chodzi o okulary dla dzieci nie polecam VE!!!!! Robiliśmy synowi (wtedy 11 m-cy)pierwsze okulary. Na prośbę o dobranie oprawek pokazano nam stojak z oprawkami dla dzieci,żebyśmy sami sobie wybrali. Dramatem było skrócenie zauszników, 3 osoby się motały i biedne nie wiedziały jak mają je skrócić. Po drugie okularki poszliśmy do zwykłego zakładu optycznego, który działa dobrych naście lat. I co sie okazało,Pani optyk zajęła się wszystkim, my tylko zaakceptowaliśmy rodzaj oprawek. Bardzo ważny jest rozstaw źrenic, źle dobrane okulary (za duże lub za małe) nie spełniają swojej funkcji. I zapłaciliśmy połowę mniej niż w VE. Odpowiedz Link Zgłoś
kasja78 nie 14.12.06, 18:11 nie miła,nie profesjonalna obsługa,brak podejścia do klienta-na zasadzie nastepny proszę Odpowiedz Link Zgłoś
clementine_kruczynski Fielmann - gwarancja owszem, ale na rok 14.12.06, 20:06 Ja też uważam że w Vision Express lecą taśmowo. Polecam małe prywatne zakłady optyczne. Sprostowanie do Fielmanna - w tej chwili do każdej pary zrobionych u nich okularów dają roczną gwarancję. Dobra rzecz, zwłaszcza dla dziecka - wiadomo - maluchowi okulary łatwo zgubić czy zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia1231 Re: vision express 15.12.06, 11:39 Co do obsługi to zależy jak się trafi, pierwsze okulary robiłam we Wrocławiu (VE) obsługa super, oprawki dobrane idealnie. W Szczecinie porażka, pierwszy raz jak chciałam wymienić szkła - pan zaproponiował mi że ok, ale na moją odpowiedzialność- jak się nie zgodziłam,zrobili na swoją odpowiedzialność. Przy zakupie drugich oprawek - nawet wielkość jest źle dobrana Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: vision express 15.12.06, 14:35 U mnie 4 osoby w rodzinie noszą okulary - ja, mąż i moi rodzice. Wszyscy od kilku lat chodzimy do VE i tylko tam kupujemy okulary - jeszcze nigdzie nikt z nas nie był niezadowolony! Z okularami nic nam się nie działo, aha, tacie wypadało jedno szkło, bo się uparł na cienkie oprawki a szkła ma grube, ale bez problemu zawsze naprawiali wszystkie usterki (tylko u taty się zdarzały). Faktycznie, oprawki wybiera się samemu, ale dla mnie to plus, że nie łazi za mną namolny człowieczek i nie wciska to, co mu od miesięcy nie zeszło. Zawsze doradzą, wyjaśnią, ja się u nich dobrze czuję, zawsze mam poczucie, że zostałam poważnie i uprzejmie potraktowana i nie mam poczucia, że się spieszą do następnego klienta, wręcz przeciwnie - czasem się zastanawiam, po co oni tyle ze mną gadają. Ale może to kwestia konkretnego salonu VE? My jeździmy do Katowic do 3 Stawów i SCC oraz do Bytomia do Plejady. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama mam tam zniżki ! ! ! 15.12.06, 15:59 Mam Smartczeki (SodexhoPass) do VE. Jeżeli planujesz zakupy za minimum 300zł mogę Ci odstąpić czek na 100zł lub na 200zł przy zakupach za 600zł. (odstępne odpowiednio 10 i 20zł). Można je łączyć. Do czeku jest badanie wzroku u okulisty za 1zł. Czeki są ważne do 28.02.2007. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap77 Re: mam tam zniżki ! ! ! 15.12.06, 19:59 Też mam te czeki - jeśli się komuś przydadzą chętnie oddam - oczywiście za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
robalrobal Re: vision express 15.12.06, 16:04 Ja mam dobre doświadczenia z VE ale nie robiłam tam okularów tylko dobierałam soczewki. Lekarz cierpliwie uczył mnie je zakładać. A trochę mi się zeszło. Pierwszą soczewke wkładałam 40 minut! Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: vision express 15.12.06, 20:49 Na stale nosze soczewki i z zasady chodze do okulisty od soczewek, ostatnio poszlam do VE i powiedzialam ze na codzien nosze soczewki. Niebacznie zdecydowalam sie na badanie wzroku koszmar, mialam w sumie 2 badania przez 2 okulistki i rezultat koszmarny, nie umieja dobrac okularow i nie znaja sie na swoim fachu. Moga popsuc wzrok. Co do soczewek nie wiem jak dzialaja ale osobom noszacym soczewki odradzam robienie okularow w VE. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: vision express 15.12.06, 21:14 nie można robić badania wzroku tuż po zdjęciu soczewek. Tak mówi moja okulistka. Musiałam zdjąć soczewki, posiedzieć bez nich, albo pochodzić w okularach jakieś pół godzinki, dopiero potem badała oko K Odpowiedz Link Zgłoś