Dodaj do ulubionych

Jaki wózek?

IP: *.* 28.02.03, 13:39
Hej,jestem dopiero w 5 miesiącu ale już zaczynam się interesować "osprzętem" dla małej, która urodzi się na przełomie czerwca i lipca. Ciekawią mnie Wasze opinie przed wszystkim na temat wózków... Na jak długo starcza gondola? Jakie wózki są niezawodne? Gdzie kupić nie przepłacając(mieszkam w Warszawie)? Cym się kierować przy wyborze wózka?Serdeczenie pozdrawiamSylwia
Obserwuj wątek
    • Gość: JustynaAdamska Re: Jaki wózek? IP: *.* 28.02.03, 15:06
      Cześć Sylwia :hello:więc z wózkami to jest tak: teraz jest taki wybór że trzeba faktycznie pochodzić. Teraz nie masz dużego brzucha więc pochodź po sklepach. (najlepiej wziąc książkę telefoniczną)Jeśli chodzi o mnie to kupowałam swoim dzieciom najpierw klasyczny wózek z gondolą, a potem spacerówkę. Ale są też takie opcje spacerówka na dużych kołach z "dostawką"czyli takim wkładem. Sama gondola wystarcza dotąd, dokąd dziecko zechce leżeć na spacerze. (ja zrezygnowałam po 6-7 m-cach odpowiednio). Generalnie wózek powinien być dosyć dobrze amortyzowany, im większe koła tym lepiej bo nasze drogi są fantastyczne, potem śnieg i breja... Powinien mieć duży kosz na zakupy jeśli zamierzasz je robić.Nie wiem z jakiej jesteś dzielnicy, bo ja z Pragi Pd, i tam wiem gdzie jest dobry wybór. A np. w takim Smyku czy takim znanym sklepie w al. Solidarności jest po prostu drogo.pozdrawiamjustyna ps. życzę udanych zwiadów i wspaniałego dzidziusia :)
      • Gość: glennkon Re: Jaki wózek? IP: *.* 28.02.03, 15:23
        Ja polecam wozki Peg Perego. Sama mam Milano uzywany i mam wrazenie ze jest nie do zdarcia, ma swietna amortyzacje, jest zwrotny i ma taka niewatpliwa dla mnie zalete ze po zlozeniu jest plaski i nie zajmuje duzo miejsca a poza tym moge go zlozyc i rozlozyc jedna reka (na drugiej trzymajac dziecko). Mam tez drugi Piko Matic tez Peg Perego i ten jest jakby wieksza wersja parasolki ale na razie go malo uzywam bo dziecko w nim siedzi tylem do mnie. Ja na poczatku mialam Graco nie pamietam jaki typ i uzywalam go dla noworodka czyli nie mialm gondoli. Potem mialam takie Polskie wozki gondole na ktore klelam bo byly ciezkie, wielkie co prawda mala w nich spala sobie wybornie kolysana jak w prawdziwej gondoli. Ale co aj sie nameczylam z tym dranstwem to moje (wnoszenie na 3 pietro, ladowanie sie do autobusow, problem zezmieszczeniem sie z wozkiem w sklepie no i niemoznos zapakowania dziada do samochodu). Pzreszlam pzre ztyle wozkow bo ja mam wyjatkowego pecha mi sie ciagle psuly. Dopiero Peg Perego sluzy mi od 5 miesiecy bez niespodzianek. Wiem ze one sa bardzo drogie, ale warto.
        • Gość: aniamania Re: Jaki wózek? IP: *.* 28.02.03, 18:22
          Ja miałam dla córki najpierw wózek dwufunkcyjny(głęboki+spacerówka),a potem spacerówkę składaną w kopertę. Oba PegPerego i oba służyły mi b.dobrze.Gdybyś chciała zaoszczędzić to dwufunkcyjny kup używany, bo spacerówka od niego szybko ci zbrzydnie(trochę cięzsza i wieksza od normalnej) i pewnie jak maleństwo będzie miało z rok, zapragniesz kupić lżejszą i składaną w laskę lub kopertę(ja taką miałam). Co do sklepu to nie pomogę, bo jestem z Poznania. Zyczę ci szczęśliwego rozwiązania!
    • Gość: magdalenka Re: Jaki wózek? IP: *.* 28.02.03, 19:10
      Sylwia!Nie tak dawno sama "zameczalam" emamy takimi pytaniami, dlatego proponuje Ci wejscie na forum "Zakupy" i tam znajdziesz wiele ciekawych odpowiedzi. Sama wybiore (w zlaeznosci od hojnosci dziadkow :-) ) Peg-perego Converse (spacerowka, nadaje sie dla niemowlaka, przekladane siedzisko, duze,pompowane kola) lub wozek Culla na stelazu Velo (gondola zmieniana na spacerowke, pompowane kola, przekladane siedzisko). kupowac je bede w family shop, poniewaz sa tam chyba najnizsze ceny (+karta znizkowa).Ale wiesz, myslalam, ze znalezienie wozka jest duzo latwiejsze :-)udanych zakupow, magdalenka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka