Dodaj do ulubionych

fotelik dla rocznego dziecka

IP: *.* 05.03.03, 11:14
Proszę o radę jaki kupić fotelik dla rocznego dziecka.Zastanawiam się czy kupic fotelik do 18 kg czy większy.Jestem w ciężkiej sytuacji finansowej i nie chcę wydawać pieniędzy na coś co będzie mi służyło przez krótki czas, a z drugiej strony nie wiem czy tak małemu dziecku będzie wygodnie w foteliku do 25 kg.Z góry dziękuję za dopowiedzi.Tamara
Obserwuj wątek
    • Gość: agnysek Re: fotelik dla rocznego dziecka IP: *.* 05.03.03, 15:35
      Im mniejszy przedział wagowy tym bardziej fotelik będzie dostosowany do wagi, wzrotu, wygody i bezpieczeństwa twojego dziecka. Wybór modelu zależy już od możliwości finansowych. Najlepiej w testach wypada Maxi-Cosi Priori ale kosztuje ok. 600zł, a nawet jest najnowsza wersja Xp za 700zł. Są i tańsze np. graco Comet ok. 400zł. Jest tez duzy wybor tych z wiekszego przedzialu wagowego. Tak wiec zalezy czego sie szuka. Zawsze troche taniej jest przez interent.
      • Gość: Edyś Re: fotelik dla rocznego dziecka IP: *.* 05.03.03, 16:34
        Nie zgodzę się z przedmówczynią. Moja córcia zaczęla jeżdzić w drugim foteliku jak miala ok.5 miesięcy i ważyła ok.8 kg . Ubrana w kurtkę nie mieścilam nam się do malego więc kupilismy wiekszy. Mamy Playa ( z rodziny Inglesina). Do niedawna jedyny fotelik na polskim rynku, teraz ma już konkurencję. W kategorii 0-25 kg ( aby mieć polski atest fotelik musi mieć pieciopunktowe szelki a nie wszystkie do 25 kg mają). Dziecko mojej koleżanki uległo w tym foteliku wypadkowi i nic mu nie było nic a mama siedząca obok miala złamane żebro :).fotrlik super, duzy, estetyczny średnio drogi ok.600 zł, ale to wydatek na kilka lat. Jedyne czego moge się czepić to ciężko zdjąc tapicerkę do prania. A poza tym super.Co jakiś czas pojawia się wątek fotelikowy i ludzie piszą poszukaj w starszych postach . Zyczę dobrego wyboru i bezpiecznych podróży :hello: Odradzam zdecydowanie no neime i supermarketowe produkty. Na bezpieczeństiwe dziecka nie warto oszczęczać.
        • Gość: Edyś Re: fotelik dla rocznego dziecka IP: *.* 05.03.03, 16:37
          Ups znów pomyliła obrazyki wyszło na to, że cieszy mnie złamane żebro koleżanki miało być :( zamiast :)
    • Gość: Pianka Re: fotelik dla rocznego dziecka IP: *.* 05.03.03, 18:53
      Nasza starsza córcia jeżdziła w Renoluxie 0-18 kg do 4 lat (ale to było 4 lata temu),a teraz młodszej(9 mies) kupiliśmy maxi-cosi priori za 510 zł(trzy dni temu) więc nie zgodzę się że przez internet jest taniej. Ponoć Renolux dalej ma dobre foteliki(ok.230 zł) więc może pomyśl o takim.
      • Gość: Edyś Re: fotelik dla rocznego dziecka IP: *.* 05.03.03, 19:20
        Bli żnięta mojej kuzynki jeżdziły w Renoluxach do 4 roku zycia i 18 kg, ale są to dzieci drobne. Foteliki dobre ( raz od nich porzyczyłam , kiedy mój był w samochodzie męża a ja chciałam jechać z dziadkami). Wada to to, że są do 18 kg a i kat do 18 kg mają wszystkie atesty. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka