Gość: AnetaRK IP: *.* 31.03.03, 23:20 Kupiłam kasetę video "piękna i bestia " za 36 zł na allegro a w każdym hipermarkecie kosztuję teraz od 19 do 25zł.Sprawdzajcie ceny.Aneta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasiorek Re: tak się nabrałam- ja też IP: *.* 01.04.03, 07:23 Hej,ja tez sie nabrałam, kupiłam nowy kapelusz na Allegro z Kubusiem Puchatkiem za 45 zł, w nowo otwartym sklepie HM bagatela - 24,90 zł. Swoja drogą niezła przebitka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grecka Re: tak się nabrałam- ja zapytałam!! IP: *.* 01.04.03, 08:26 Ja na Allegro zobaczyłam, że ktoś sprzedaje lusterka wewnętrzne dodatkowe do samochodu firmy Gerber drożej niż na ich stronie internetowej i zapytałam dlaczego - odpowiedział, że to nie jest karalne, mamy wolny rynek i jak ktoś chce kupić u niego to dlaczego nie?Kangurek Odpowiedz Link Zgłoś
nicol-e Re: tak się nabrałam- ja też 03.04.03, 11:08 hej! czy to może taki polarkowy, żółty, bo ja tez miałam na ten kapelusz ochotę, tylko nie zdążyłam kupić. uff..Nicole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnysek Re: tak się nabrałam- ostrzegam IP: *.* 01.04.03, 11:13 też potwierdzam ze trzeba twa razy sprawdzić ceny.Ostatnio np. widziąłam wózki drozej niz w sklepach internetowych, i jeszce płatne z góry przelewem. Odpowiedz Link Zgłoś
mkatarynka.edziecko Re: tak się nabrałam- ostrzegam 03.04.03, 23:34 Dziewczyny, macie nauczkę. Przecież na Allegro każda aukcja trwa kika dni. Jest czas na to aby sprawdzić ceny. Poszukać w internecie. Pośpiech jest wskazany wyłącznie przy łapaniu pcheł . A jeżeli nawet jakaś aukcja ma kilka godzin do zakończenia to jeżeli jest to towar nowy to najczęściej pojawi się taki sam w najbliższym czasie. Nie można też twierdzić, że wszyscy sprzedawcy to naciągacze. Ja ostatnio kupiłam nowe, fabrycznie zapakowane towary o połowę taniej niż mozna kupić w Castoramie. Ale najpierw poszłam to Castoramy i sprawdziłam ile takie rzeczy tam kosztują... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaioliwka Re: tak się nabrałam- ostrzegam 04.04.03, 20:15 jasne, że trzeba sprawdzać ceny. Ja kupuję dużo ubranek dla mojej córy i jeszcz nigdy nie zdarzyła mi się "wpadka". Towar jest zgodny z opisem, fakt, ze handluje prawie zawsze z tymi samymi osobami i to chyba najlepsza recepta na udana transakcje na allegro Pozdrawiam Aniaioliwka Odpowiedz Link Zgłoś
jjolkaa Re: tak się nabrałam- ostrzegam 04.04.03, 22:01 Aniu! A czy możesz podać namiary na takie sprawdzone osoby! Może być na priva, żeby nie robic reklamy ))) Mam ochotę zaryzykować zakupy na allegro! Pozdrawima jola Odpowiedz Link Zgłoś
rysia_mama_wiktorka Re: tak się nabrałam- ostrzegam 05.04.03, 12:16 ja i kupuję i sprzedaję na allegro. Nigdy jeszcze nie nacięłam się, czyli jeszcze to przede mną)). Mogę polecić parę osób od których kupiłam ubranka i są to osoby w 100% sprawdzone i mają praktycznie same pozytywne opinie. Od razu zaznaczam że nie są to moje koleżanki, chociaż może jedna z nich nią się stanie. Ja też sprzedaję na allegro ale od nie dawna i też jestem czasami w niezłym szoku do jakiej kwoty dochodzą niektóre rzeczy i to w ogóle z nie mojej winy. A co do cen, to ja uważam, że dana rzecz jest tyle warta ile za nią jesteśmy w stanie zapłacić. I jeszcze rzecz to pamiętajcie, że jeżeli kupujecie od kogoś z innego miasta to trzeba doliczyć 6 zl za przesyłkę i jeszcze enetualnie pieniądze za przelew i tak jak w moim przypadku jest to prawie 10 zl więcej niż kwota za którą wylicytowałam rzecz. pozdrawiam, Paulina mama Witkorka mój mail: paipa@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
electra_edziecko Re: tak się nabrałam- ostrzegam 05.04.03, 00:13 Hej Jestem na Allegro już od jakiegoś czasu (tylko kupuję) i w 100% potwierdzam że należy dokładnie sprawdzić ceny. Niektóre rzeczy osiagają wręcz abstrakcyjne ceny, nawet nie z winy wystawiającego towar (zapaleni allegrowicze tak licytują, podbijając w ten sposób cenę). Spojrzałam ostatnio na ubranka dla dzieci i czasami np. zwykłe używane body osiągają cenę o wiele wyższą od nowego, ponieważ jak ktoś się uprze że chce to mieć, to mieć to musi i koniec i przebija każdą ofertę. Pomimo tego sama "poluje" i czasami zdarza mi się coś ciekawego kupić. Odpowiedz Link Zgłoś