Dodaj do ulubionych

Odpowiem na ???

12.01.07, 14:20
Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie dotyczące wózków i fotelików
samochodowych masz problem pytaj o sprawy techniczne,serwis,gdzie kupić?
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Odpowiem na ??? 12.01.07, 14:42
      Gdzie w PL moge naprawic bugaboo?
      • expert79 Re: Odpowiem na ??? 14.01.07, 18:35
        Importerem jest chyba hurtownia Baby Land tel. 22 773 36 81 lub proszę zadzwonić
        do sklepów świat dziecka najlepiej na towarową tel.22 654 36 28
    • paliwodaj Re: Odpowiem na ??? 12.01.07, 23:02
      Po pierwsze prosze napisac troche o sobie - niewiele to mowi "expert"
      To bardzo odpowiedzialne zadanie byc ekspertem od wozkow i fotelikow!!??,
      ktore uzywaja nasze skarby.
      Po drubie jakie oznaczenie musi posiadac produkt dopuszczony do uzytku w
      Polsce, czy moze teraz juz w Europie. Wlasnie czy od strony prawnej to juz jest
      tak samo w Polsce jak i w calej UE?
      • expert79 Re: Odpowiem na ??? 14.01.07, 19:07
        Witam serdecznie może rzeczywiście trochę przesadziłem z tym expertem ale
        pracowałem ponad 7 lat w jednym z największych sklepów z artykułami dla
        dzieci.Miałem bezpośredni kontakt ze wszystkimi importerami i producentami
        wózków i fotelików dziecięcych(oprócz chicco).Obecnie nadal pracuje w branży
        dziecięcej ale nie jestem związany z żadnym sklepem.Jeżeli chodzi o pytanie
        drugie to produkt który miał robiony atest np.we Francji nie musi ponownie
        przechodzić testów w Polsce jesteśmy w UE,i taki produkt powinien posiadać
        oznaczenie CE.Natomiast foteliki samochodowe muszą spełniać normę ECE-R44
        i posiadać atest,literka E w kółeczku cyfra przy literce oznacza kraj z którego
        pochodzi produkt. Pozdrawiam
    • katka761 Re: Odpowiem na ??? 14.01.07, 19:54
      a jak wspomina Pan współpracę z poznańskim Miko?
      • expert79 Re: Odpowiem na ??? 14.01.07, 21:34
        Niestety nie najlepiej,wiecznie były problemy jak nie dostaliśmy towaru innego
        niż w zamówieniu to znowu nie było czegoś w dostawie,albo w dniu dostawy do
        Polski nie było już dla nas towaru(wszystko było sprzedane).Ogólnie to z żadnym
        importerem czy producentem nie miałem tyle problemów co z Miko. Pozdrawiam
        • kaliaa Re: Odpowiem na ??? 14.01.07, 22:14
          niech zgadne ekspercie, stawiam na to ze pracowales w swiecie dziecka, bowiem
          oni maja chyba wszystkie wozki poza wspomnianym chicco, zgadlam ?
          • agang Re: Odpowiem na ??? 14.01.07, 23:34
            jakiej firmy fotelik od9-do36kg pan/pani poleca?
            • expert79 Re: Odpowiem na ??? 15.01.07, 00:02
              Witam serdecznie,kupując fotelik w grupie 9-36kg musi się pani liczyć z tym że
              pochylenie takiego fotelika będzie minimalne,czyli dziecko będzię podczas
              podróży cały czas w pozycji siedzącej nawet podczas snu,cały "bajer" tych
              fotelików polega na tym że w większości dziecko jeżdzi w całym fotelu do 18kg a
              póżniej demontujemy w nim pasy 5-cio punktowe razem z oparciem i zostaje samo
              podwyższenie do 36kg,więc lepiej jest kupić fotelik 9-18kg z płynną regulacją
              pochylenia(będzię służył do 3-4 lat) a póżniej samo podwyższenie które kosztuje
              od 30 do 200 pln.Jeżeli jednak Pani się upiera przy takim fotelu to polecam
              Trimaxa firmy Concord
              • mama-smyka Re: Odpowiem na ??? 15.01.07, 00:29
                Czyli uważa Pan, że nie warto kupować pełnego fotelika dla dziecka pow. 15 czy
                18kg, tylko samo podwyższenie???
                • expert79 Re: Odpowiem na ??? 15.01.07, 01:46
                  Witam serdecznie.Uważam że nie warto kupować fotelika 9-36kg jeżeli ktoś chce
                  zaoszczędzić w ten sposób pieniądze bo straci na tym komfort dziecka podczas
                  podróży.Nie bez powodu są trzy grupy wagowe(0-13,9-18i15-36kg)każda z tych grup
                  jest odpowiednia do rozwoju dziecka i tego powinniśmy się trzymać.Co do pytania
                  lepsze jest wyjście dobry fotel 9-18kg i póżniej podwyższenie lub fotel 15-
                  36,niż fotelik uniwersalny 9-36kg.Przy fotelikach 15-36 ma Pani pewność że pas
                  samochodowy będzie na odpowiedniej wysokości(uchwyty przy zagłówku),zapewni
                  ochronę przy udzerzeniu bocznym(zagłówek)i zapewni lepszy komfort podczas snu w
                  podróży malucha Pozdrawiam
                  • mama-smyka Re: Odpowiem na ??? 15.01.07, 03:01
                    Oczywiście, ma Pan rację, aktualnie mamy właśnie fotelik 9-18kg (priorifix) i
                    przymierzamy się do fotelika 15-36kg (waham sie pomiędzy rodi xp, cybex
                    solution a condordem lift evo), bo właśnie wychodzę z tego założenia, że po to
                    kupuje się fotelik z małym zakresem wagowym, by jak najlepiej był przystosowany
                    do wieku dziecka i zapewniał mu maksimum bezpieczeństwa.
                    Pozdrawiam. smile
                • weronek2 R wózek 16.01.07, 09:22

szukam wózka uniwersalnego lub wielofunkcyjnego który łącznie z rączką będzie
                  miał 93-94 cm długości i szerokości max 60 cm. Jeśli będzie dłuższy lub
                  szerszy nie zmieści mi się do windy.
                  jaki wózek może mi pan polecić jakiś model który
                  zmieści mi się do windy cena tak do 1000 zł?
                  • weronek2 Re: R wózek 17.01.07, 21:28
              • justyhna Re: Odpowiem na ??? 21.05.07, 12:53
                Ale przecież jest fotelik 9-36 kg Kiddy Life PLus lub Life Pro z regulowanym
                oparciem wysokosci glowy i ramion, a pozycja do spania jest całkiem w porządku,
                mały wygodnie sie wysypia w pozycji połleżącej.
        • weronka77 Re: Odpowiem na ??? 20.01.07, 03:32
          Jaka najlżejsza parasolka dla 15kilowej,metrowej dwulateczki?Z rozkładanym
          oparciem.Myślę poważnie o Spiderze..
    • primka Pytanie o parasolkę 15.01.07, 01:08
      Witam. Proszę o radę w sprawie zakupu parasolki. Moja córeczka ma prawie 18
      miesięcy, jest dużym dzieckim (87cm, 13,5kg). Mamy Emmaljungę Smart, którą
      zamierzam nadal używać, jednak potrzebuję lekkiej parasolki na zakupy w centrum
      handlowym, ewentualnie na którki wyjazd zagraniczny. Chciałabym, żeby wózek był
      dosyć porządny.
      Pozdrawiam,
      Primka
      • expert79 Re: Pytanie o parasolkę 15.01.07, 01:58
        Witam. Jeżeli z tańszych parasolek to Coneco Polo lub Trafic koszt ok.300pln
        oba mają regulację oparcia regulowany podnóżek,barierkę, wykonane z aluminium
        więc są w miarę lekkie i są małe po złożeniu.Jeżeli coś naprawdę solidnego to
        na pewno Plkio P3 Peg Perego wózek wielosezonowy nie do zdarcia koszt ok.1200pln
        • primka Re: Pytanie o parasolkę 15.01.07, 12:25
          Dziękuję za odpowiedź smile
          Patrzyłam na Peg Perego, ale jest za ciężki.
          Najbardziej podoba mi się Maclaren Quest Mod, ale niepokoi mnie to, że wykryto w
          nim ftalany.
          Fajny jest też Chicco 4 oraz 5 i Maclaren Techno XT - tylko kolor tapicerki
          dosyć smutny jak dla dziewczynki sad
          Może jeszcze jakieś podpowiedzi?
          • expert79 Re: Pytanie o parasolkę 15.01.07, 15:52
            Witam.Z tych które Pani wymieniła najlepszy pod względem technicznym jest
            zdecydowanie techno xt z tym wózkiem napewno nie będzie żadnych
            problemów.Proszę jeszcze rozważyć inglesinę Trip lub Jane model Energy
            • primka Re: Pytanie o parasolkę 16.01.07, 18:34
              Bardzo dziękuję za odpowiedzi expert79 i koma.edziecko.
              Oglądałam dziś w sklepie Maclarena Techno, Inglesinę Trip i Jane Energy, jak też
              Peg Perego Pliko Lite (chyba tak się pisze). W sumie wszystkie są niezłe, tylko
              jest jeden problem. Ich producenci podają, że maksymalana waga dziecka to 15kg,
              a moja córka teraz, mając niecałe 18 m-cy waży 13,5kg, czyli za długo to nie
              pojeździ sobie w tych wózkach. Co robić?
              Pozdrawiam,
              Primka
              • expert79 Re: Pytanie o parasolkę 17.01.07, 19:18
                Proszę nie patrzeć na wagę dziecka i wybrać to co się Pani podoba.Gwarantuje że
                w kazdym z tych wózków córka pojeżdzi min. do 2,5 roku o ile jeszcze wogóle
                będzie chciała wnim jeżdzić.Pozdrawiam
        • koma.edziecko Primka 15.01.07, 12:31
          Ja tam ekspertem nie jestem ale obejrzyj Inglesinę Trip i Maclarena Questa to
          naprawdę super wózki i będziesz zadowolona.
          Co do tych ftalanów to wiele wózków nie było jeszcze przebadanych a raczej
          dzieci nie padają jak muchy więc nie siejmy paniki.
          Bardzo chwalony na forum jest też Jane Energy ale dla mnie ma za małe siedzonko
          chociaz jako letni wózek powinien się sprawdzić.
          Sama uzywałam Inglesiny Trip a teraz mam techno XT maclarena i też jest świetny.
          • kokardka_80 coneco zenith czy ramatti venus? 15.01.07, 13:49
            Witam! Chcę kupić fotelik od 9 kilogramów i zastanawiam sie nad tymi dwoma,
            który lepszy? Który też bardziej się nadaje do samochodu małego, tico? Dziękuję.
            • agang Re: coneco zenith czy ramatti venus? 15.01.07, 17:14
              dziekuje za odpowiedź
              a dlatego chce kupić taki fotelik poniewaz moj synek choć ma 10m. waży 12kg i
              jest b. duzy w foteliku do 18kg było mu niewygodnie, a wkurtce to sie wcale w
              niego nie miescił, dla corki mam fotelik od 15-36 kg i synkowi 100razy lepiej
              sie siedzi w nim niz w tamtym. W tym do 18 wrzeszczal bo go pewnie wszystko
              uwierało. Dziecko wiekowo małe ale wagowo duże.I stad mój problem. I co ztym
              fantem? Skoro te uniwersalne niezbyt pan poleca? Zrezygnować z jazdy na
              2lata? wink
              • expert79 Re: coneco zenith czy ramatti venus? 17.01.07, 20:32
                Jeżeli chodzi o wagę dziecka to zdaje sobie pani sprawę że jeżeli dziecko
                zacznie chodzić to nie będzie już tak na niej przybierać.Dobrze Pani napisała
                że synkowi się dobrze siedzi w foteliku 15-36kg a co będzie jak zaśnie?pozatym
                różnica w siedziskach i oparciach fotelików 9-18 i 15-36 jest minimalna tyle
                tylko że 15-36 ma regulowaną wysokość .Moja młodsza córka jeżdzi obecnie w
                foteliku 9-18kg ma 2,5 roku i waży ok.15kg starsza jeżdziła do 3,5roku.Wybór
                należy do Pani
          • madzialena11 Re: Primka 04.03.07, 19:34
            Ja mam Jane Energy. Kupiłam dla 2 letniej córki, która ważyła też sporo. W tej
            chwili dziecko ma 3,5 roku, waży 17,5 kg i nadal jest jej w wózku wygodnie,
            poza tym nic z nim się nie dzieje nawet z zakupami. Używamy go już bardzo
            sporadycznie i chyba niedługo go sprzedamy, chociaż zastanawiam się czy nie
            zostawić go dla następnej dzidzi... Dla mnie to najlepszy wózek z możliwych
            spacerówek, a miałam ich sporo. Nawet PP Pliko mu nie dorówna, ale to tylko
            moja opinia.
    • katka761 Re: Odpowiem na ??? 15.01.07, 18:37
      mój maluch w lutym kończy rok. wiosną chciałbym mu kupić spacerówkę. poszukuję
      lekkiej (do 9kg waga stelaża i siedziska), na w miarę dużych kółkach i z
      szerokim siedziskiem. nad ceną sie nie zastanawiałam jeszcze smile
    • milla1 Re: Najlepszy fotelik powyżej 15kg? 15.01.07, 18:38
      Witam serdeczniesmile
      Moja córeczka jest szczęśliwą użytkowniczką Roemera do 18kg,ale zaczynam sie
      powoli rozglądać za czymś większym.
      Najwazniejsze jest dla mnie jej bezpieczeństwo, potem komfort jazdy-cała reszta
      mniej istotna.
      Co może Pan polecić?
    • gosiaa26 Re: Odpowiem na ??? 15.01.07, 21:19
      W takim razie i ja sie chciałabym poradzić.

Za 3 miesiące urodzę i oczywiście mam dylemat wózkowo-fotelikowy.

Czy mógłby mi Pan doradzić, który z wózków Quinny wybrać oraz który fotelik
      samochodowy do tego kompletu dla maluszka?Buzz z gondolą czy SpeediSX ? A może
      Zapp? Rozumiem, że najlepiej też gondolę Quinny dokupić. Z tego co już się
      dowiedziałam do wózków Quinny pasują fotelik Maxi-Cosi.

A może lepiej na przykład zestaw Maclarena wózek trójkołowy, bodajże Mx3 z gondolą?

Dziękuję za wszelkie rady.

Gośka
      • gosiaa26 Re: Odpowiem na ??? 17.01.07, 11:35
        Hop.

Poproszę o poradę.
    • kara13 Re: Odpowiem na ??? 16.01.07, 07:35
      Witam
      Myśle nad zakupem taniej parasolki typowo do przejazdów. Mam dylemat pomiedzy
      Chicco Caddy a baby Dreams Bunny. Tyego pierwszego napewno Pan nie zna ale co
      Pan sądzi o BD ?
      • kamisiaolisia Re: Odpowiem na ??? 16.01.07, 11:06
        Witam,a co pan sądzi o wózku wielofuncyjnym implast driver?Czy to dobry zakup?
        • magdaomar pytanie o Mutsy 16.01.07, 13:02
          czy sadzi Pani czy to sa dobre wozki?zasta sie nad zakupem 4 ridera.Do jakiego
          wieku dziecka on bedzie sluzyl?
    • niemewa Re: Odpowiem na ??? 16.01.07, 14:24
      Dzień dobry,
      Czy ma Pan może ugruntowany pogląd w kwestii jakości wózków baby design:
      atlantic lub quart? Zastanawiam się nad zakupem, ale nie znam nikogo, kto mógłby
      się w tej kwestii wypowiedzieć w związku z czym proszę o pomoc.
      Z góry dziękuję i pozdrawiam.
      Ewa
    • tymulek Re: Odpowiem na ??? 16.01.07, 14:26
      witam,
      czy warto kupic Graco Junior, ewent. J plus tudziez Rally Sport, czy w ogole
      pojsc w innym kierunku, np Cybex??

Aska
      • gosiaa26 Re: Odpowiem na ??? 16.01.07, 14:27
        Trochę zarzuciłyśmy Pana pytaniami wink

Czekam na odpowiedź,
        Gosia
        • kch75 Polak LEO 16.01.07, 18:14
          Spotkal sie Pan z takim wozkiem , jak wrazenia , jak trwalosc ?

Baaardzo malo jest go w necie ,a nie spotkalam jeszcze mamy ktora ma taki wozek.
          No i strony Polaka tez nie moge znalezc, a LEO spotkalam tylko w 1 sklepie
          internetowym , dlaczego ? Czy to stary model , czy nietrwaly ??

Czy nadaje sie dla 1,5 rocznego dziecka na dlugie i czeste spacery , czy jest
          to raczej delikatny/wakacyjno/hipermarketowy wozek ?

Pozdrawiam
          • pzl8 Re: Jaka parasolka? 16.01.07, 19:26
            Wierzę, że Pan mi pomoże w wyborze takowejsmile))
            Proszę o Pańskie typy, zarówno te z niższej i wyższej pólki
            Zależy mi na funkcjonalności, solidności produktu i oczywiście aby był wygodny
            dla 14-miesieczniaka i stosunkowo lekki.
      • expert79 Re: Odpowiem na ??? 17.01.07, 11:21
        Witam,z wymienionych fotelków w testach najlepiej wypada Cybex.Najwazniejsze
        żeby dziecku było wygodnie i żeby pas samochodowy przechodził na odpowiedniej
        wysokości(nie wrzynał się w szyję dziecka).Proszę też zwrócić uwagę na
        szerokość oparcia i jakość plastiku pomiędzy tymi fotelikami a napewno wybirze
        Pani odpowiedni Pozdrawiam.
        • pzl8 Re: Jeszcze jedno pytanie 17.01.07, 13:14
          Dziękuję za odpowiedź, ale pytałam o wózek typu parasolka
          • expert79 Re: Jeszcze jedno pytanie 17.01.07, 18:48
            Przepraszam to była odpowiedż dla tymulka.Co do parasolki to tak jak wcześniej
            wspominałem warte uwagi:Coneco polo wyposażenie,budka,barierka,okrycie na
            nóżki,kilkustopniowa regulacja pochylenia,lekki(aluminium)cena ok.330.Jane
            Energy(bez barierki,okrycia,)ok.500,-.Inglesina trip(bez okrycia i barierki)
            cena ok 450,-.Maclaren techno xt nie do zdarcia ale też nie ma ani barierki ani
            okrycia koszt ok 850,-.No i oczywiście Pliko P3 Peg Perego,w komplecie jest
            okrycie na nóżki folia p.d. barierka waga ok 9kg cena ok.1200,- ewentualnie
            Piko Lite (bez barierki,foli,okrycia) ok-600 Pozdrawiam
      • expert79 Re: Odpowiem na ??? 17.01.07, 19:01
        Witam,z wymienionych fotelków w testach najlepiej wypada Cybex.Najwazniejsze
        żeby dziecku było wygodnie i żeby pas samochodowy przechodził na odpowiedniej
        wysokości(nie wrzynał się w szyję dziecka).Proszę też zwrócić uwagę na
        szerokość oparcia i jakość plastiku pomiędzy tymi fotelikami a napewno wybirze
        Pani odpowiedni Pozdrawiam.
    • aga_sama spacerówka 16.01.07, 22:45
      Proszę o radę w wyborze spacerówki.
      Obecnie mam inglesinę magnum, którą uwielbiam, ale jest za ciężka na wiosnę.
      Potrzebuję lekkiego wózka, dobrze podbijającego, z pełną rączką. Nie szukam
      największej spacerówki na rynku, mój syn (obecnie pół roku) jest i będzie raczej
      drobnym dzieckiem.
    • malgoriam Re: Odpowiem na ??? 16.01.07, 23:22
      Mam wózek parasolkę firmy maclaren. Zepsuły mi się pedały hamulcowe, no i
      ogólnie chciałabym żeby ktoś popatrzył na niego fachowym okiem, ale nie chcę
      wysyłać wózka do serwisu w Piekarach Slaskich. Nie zależy mi na autoryzowanym
      serwisie, gdzie w Warszawie mogłabym zgłosić się na przegląd, czy naprawę ww.
      wózka ?
      • expert79 Re: Odpowiem na ??? 17.01.07, 20:47
        Targowa 16 tel. 601 812 656 (22) 618 92 24 serwis wózków dziecięcych.Proszę
        ewentualnie napisać mi w którym sklepie pani kupiła wózek i kiedy może będe
        mógł pomóc w szybkiej naprawie bez zostawiania wózka Pozdrawiam
        • malgoriam Re: Odpowiem na ??? 20.01.07, 00:13
          Dziękuję za odpowiedź. Wózek kupiłam na amerykańskim e-bay sad... tak więc
          zadzwonię na Targową.

Pzdr
    • kara13 Ponawiam pytanie 17.01.07, 13:10
      Witam
      Myśle nad zakupem taniej parasolki typowo do przejazdów. Mam dylemat pomiedzy
      Chicco Caddy a baby Dreams Bunny. Tyego pierwszego napewno Pan nie zna ale co
      Pan sądzi o BD ?
      • kokardka_80 Też ponawiam pytanie:) 17.01.07, 18:29
        Witam! Chcę kupić fotelik od 9 kilogramów i zastanawiam sie nad tymi dwoma
        (coneco zenith czy ramatti venus?)
        który lepszy? Który też bardziej się nadaje do samochodu małego, tico? Dziękuję.
        • expert79 Re: Też ponawiam pytanie:) 17.01.07, 18:59
          Przepraszam ale przez dwa dni nie miałem czasu usiąść przy komputerze.Co do
          fotelików jeżeli musiałbym wybierać z tych dwóch foteli wybrałbym zenitha Coneco
          zdecydowanie lepszy montaż w samochodzie,co do testów to ani jeden ani drugi
          nie jest ujęty.Proszę jeszcze na poważnie przemyśleć zakup Priori Maxi Cosi
          koszt co prawda jest ok 200 pln większy niż w/w ale naprawdę warto biorąc pod
          uwagę że dziecko będzie w nim jeżdziło do ok 3-4roku życia. Pozdrawiam
          • kara13 Re: Też ponawiam pytanie:) 17.01.07, 19:17
            a moje pytanie?
            • expert79 Re: Też ponawiam pytanie:) 17.01.07, 19:36
              Witam ma Pani rację nie znam Chicco ale bunny b.d. mogę polecić z czystm
              sumieniem(jeżeli dziecko nie śpi podczas spacerów).Idealnie nadaje się jako
              wózek przewozowy,nawet jeżeli coś się stanie z wózkiem serwis I-klasa Pozdrawiam
          • gosiaa26 Re: Też ponawiam pytanie:) 17.01.07, 19:19
            Ja także proszę o odpowiedź na moje pytanie wyżej.

Gosia
            • expert79 Re: Też ponawiam pytanie:) 17.01.07, 20:12
              Witam serdecznie osobiście wybrałbym speedi sx.Buzz posiada siedzisko kubełkowe
              czyli cały czas jest wytworzony kąt pod pleckami,ze stelażem mieliśmy
              problemy,jedyny plus to możliwość montowania spacerówki w dwóch kierunkach i
              barierka.Zapp bardzo ładnie się składa tylko w czym będzie Pani woziła dziecko
              zaraz po foteliku(nie można zamontować gondoli) bo ta spacerówka kompletnie się
              nie nadaje brak jakichkolwiek regulacji(podnózka,oparcia).Co do speedi jedyne
              zastrzeżenia jakie były to brak barierki no i spacerówka tylko przodem do
              kierunku jazdy.Zalety to szerokie siedzisko,wszystkie koła pompowane i
              łożyskowane,jak na te gabaryty w miarę lekki,zwrotny.Poleciłem sąsiadowi mała
              ma już 1,5 roku i nie usłyszałem złego słowa na temat wózka.Do wszystkich
              modeli pasują foteliki Maxi Cosi,gondolki tylko do Buzz-a i Speddi
              • gosiaa26 Re: Też ponawiam pytanie:) 17.01.07, 21:25
                Dziękuję Panu za odpowiedź.
      • iwek33 Re: do kara 13 17.01.07, 19:50
        Hej!
        Przepraszam, ze się wtrącę, ale proponuję Ci wpisać w wyszukiwarkę tu na forum
        nazwy wózków i przeczytasz wiele cennych informacji na temat obydwu parasolek,
        bo było tych wątków sporo. Myślę, że opinie mam-użytkowniczek, które na codzień
        używają wózków w różnych sytuacjach są bardzo cenne, piszą o plusach i minusach
        podczas użytkowania, podają dokładne wymiary, wysokość rączek itp. Np Chicco
        Caddy jest świetny dla mam niższych, bo ma niżej rączki do prowadzenia, a Bunny
        dla mam wyższych. Caddy ma głębsze siedzonko, a Bunny płytsze siedzonko, za to
        ciut wyższe oparcie, Caddy ma większe kółeczka, a Bunny koszyczek w
        standardowym wyposażeniu. Zachęcam do korzystania z wyszukiwarki- kopalnia
        wiadomości!
    • katka761 Re: Odpowiem na ??? 17.01.07, 21:37
      --------------------------------------------------------------------------------
      mój maluch w lutym kończy rok. wiosną chciałbym mu kupić spacerówkę. poszukuję
      lekkiej (do 9kg waga stelaża i siedziska), na w miarę dużych kółkach i z
      szerokim siedziskiem. nad ceną sie nie zastanawiałam jeszcze smile myślę o jane
      nomad. jakieś inne propozycje??????????
      • weronek2 Re: Odpowiem na ??? 17.01.07, 21:43
      • milla1 Re: Odpowiem na ??? 18.01.07, 00:08
        A brałaś pod uwagę Slaloma??
      • expert79 Re: Odpowiem na ??? 18.01.07, 12:16
        Witam jeżeli chce Pani wózek z pełną rączką na większych kołach proszę obejrzeć
        sprinta firmy Baby dreams,vintage firmy Play,A3 Peg Perego powinny być lżejsze
        niż Nomade Jane.Proszę jednak jeszcze rozważyć kwestię parasolki będzie
        mniejsza i lżejsza. Pozdrawiam
        • katka761 Re: Odpowiem na ??? 18.01.07, 14:48
          do EXPERTA :a oglądałam, ale wydaje mi sie, że jednak nomad ma najszersze
          siedzisko. no i jeszcze - który z tych wymienionych i nomad - który składa sie
          do w miarę małych rozmiarów. a co do parasolek - wydaje mi sie, że jednak one
          są wąskie.

do MILLA: a slalom to trójkołowieć????
          • milla1 Re: Odpowiem na ??? 18.01.07, 23:49
            Tak i spełnia wszystkie Twoje kryteriasmile
            Lekki, szeroki(moja duża ponad 2latka ma miejsce i często zasypiała na
            spacerach), fajnie się prowadzi.
            Jedyny minus- siedzenia nie jest zupełnie pionowo, wiec muszę podkładać pod
            plecy poduszkę.
    • mamapelka Re: Odpowiem na ??? 17.01.07, 22:11
      Jestem w kropce: sprzedawcy polecają Peg Perego Plico a użytkowniczki Maclarena
      techno XT, podobno PP fatalnie się prwoadzi?
      • magdaomar Mutsy-ponawiam pytanie 17.01.07, 22:42
        czy sadzi Pani czy to sa dobre wozki?zasta sie nad zakupem 4 ridera.Do jakiego
        wieku dziecka on bedzie sluzyl? kolezanka chce kupic spacerowke i wkladke dla
        noworodka dokupic taka graco czy taka opcja moze byc?podrawiam

• expert79 Re: Mutsy-ponawiam pytanie 18.01.07, 12:50
          W wózkach Mutsy trzeba pamiętać o jednej zasadzie"kto smaruje ten jedzie"jeżeli
          będzie Pani dbała o koła(raz na miesiąc trzeba oczyścić koła z piachu i
          naoliwić)to większych problemów nie powinno z nim być.Co do pomysłu z nosidłem
          w spacerówce nie mogę sobie tego wyobrazić dlatego że oparcie nie rozkłada się
          zupełnie na płasko więc nie wiem jak koleżanka chce je zamontować.Wózek
          powinien służyć przynajmniej do 2 lat.
      • expert79 Re: Odpowiem na ??? 18.01.07, 12:28
        Ani z jednym ani z drugim nie mieliśmy problemów technicznych.Pliko jest lepiej
        wyposażony(barierka,folia,okrycie,możliwość wpięcia gondolki,fotelika)Techno xt
        z kolei jest lepiej wyprofilowany łatwiej nim podjechać np.na
        krawężnik,tapicerka nie do zdarcia,trochę lżejszy dlatego łatwiej się
        prowadzi.Proszę więc dobrać wózek do własnych potrzeb gwarantuje że z tymi
        modelami nie bedzię Pani miała problemów
        • kokardka_80 Re: Odpowiem na ??? foteliki 18.01.07, 12:51
          Dziękuję za odpowiedź. W sumie jestem zdecydowana na coneco, ale czy Pan uważa,
          zę bezpiecznie jest kupić na allegro, nie przymierzajac wcześniej dziecka, no i
          nie dopasowujac do samochodu? (tico) Dziękuję
          • weronek2 Reprosze o odp 18.01.07, 13:03

• expert79 Re: Reprosze o odp 18.01.07, 13:38
              Przepraszam że tak zwlekałem z odpowiedzią ale chcę wybrać dla Pani jak
              najlepszą opcje.Pierwszy jaki przychodzi mi na myśl to Venezia lub UNO Peg
              Perego mały zgrabny,lekki,przekładana rączka rozkładany na płasko niestety
              koszt pow.1000,-.Druga Lucky BABY DREAMS koszt ok 400,- plus nosidło ok 100-
              150,-.Jeżeli się Pani nie spodoba żaden z nich proszę odpisać Pozdrawiam
          • expert79 Re: Odpowiem na ??? foteliki 18.01.07, 13:14
            Co do samochodu to nie ma wątpliwośi będzie pasował trzeba tylko pamiętać żeby
            był stabilnie zamontowany,dziecko z kolei można przymierzyć żeby nie kupowała
            Pani kota w worku,czasami można się rozczarować kolorem lub materiałem
            tapicerki kupując przez internet,jeżeli fotelik nie był używany i jest pewny
            sprzedawca to nie widzę przeszkód Pozdrawiam
    • aalfaa Re: Odpowiem na ??? 18.01.07, 13:35
      Czy w polsce mozna gdzieś kupic rocketa? Poszukuję lekkiej parasolki dla 15m
      chłopca na wiosnę (12kg 85cm), jaką by Pan plecił? Podoba mi się własnie caddy,
      rocket, energy i quest! Ile faktycznie waży energy czy 5,6kg to jest waga wózka
      czy samego stelaża?
      • expert79 Re: Odpowiem na ??? 18.01.07, 14:07
        Witam z tych które Pani wymieniła pod względem konstrukcyjnym najlepszy jest
        quest jeżeli chodzi o energy jest to waga wózka podana przez producenta.Proszę
        jeszcze obejrzeć Inglesinę trip. Pozdrawiam
        • kokardka_80 Re: Odpowiem na ??? foteliki 18.01.07, 15:19
          Niestety w mieście w którym mieszkam nie mogę kupić tego fotelika, zostaje mi
          tylko allegro. Pytania - czy przymiezrenie dziecka jest konieczne? Co moze być
          nie tak, jesli tego nie zrobię? Co do ew. rozczarowania materiałem lub kolorem
          tapicerki- pzrebolejęsmile Dziękuję.
          • expert79 Re: Odpowiem na ??? foteliki 19.01.07, 12:21
            Witam przymierzenie dziecka nie jest konieczne i nic się nie stanie jeżeli tego
            Pani nie zrobi.W tej grupie nie jest to tak istotne jak w grupie 15-36.Jak
            tylko Pani otrzyma fotelik proszę podzielić się wrażeniami.Pozdrawiam
            • tymusia Re: foteliki 19.01.07, 12:56
              Jaki wybraćtongue_outriori Maxi Cosi czy Tobi?
        • aalfaa Re: Odpowiem na ??? 18.01.07, 22:43
          Nieststy oglądać to ja moge tylko w sieci. Quest niby tak ale te ciupinkie
          kółka trochę mnie odstraszają. Teraz jeździmy pp3 i szukam czegoś lżejszego. Co
          by Pan sugerował?
          • expert79 Re: Odpowiem na ??? 19.01.07, 12:25
            Witam tak jak we wcześniejszych komentarzach polecam Inglesinę trip,Jane
            Energy,Maclaren techno xt.Co do questa napewno z kółkami nic się nie stanie ale
            wózeczek bedzię ciężej się prowadził.Pozdrawiam
    • kisia75 coneco solar 18.01.07, 16:47
      co Pan sądzio tym wózku, zalezy mi na dobrej amortyzacji kół. Moze jakis inny by mógł Pan polecić.
      • weronek2 Re:WÓZEK do malej windy 18.01.07, 17:24
        zmieści mi się do windy cena tak do 1000 zł? A JAKIES INNE WÓZKI MOGA BYC
        GŁEBOKIE .MUSZA BYC DLA NOWORODKA.
        • sebaga BRITAX 18.01.07, 22:11
          Witam, przede mną zakup fotelika 9-18. Po lekturze forum zdecydowałam się na
          model romer king tp plus. Mieszkam teraz w Anglii, jest tu firma britax, ale
          okazuje się, ze mają zupełnie inne modele albo po prostu róznica w nazewnictwie.
          Może się Pan orientuje, czy romer king ma inną nazwę? Albo wie Pan gdzie mogę
          zdobyć taką informację.

pozdr.
          • expert79 Re: BRITAX 19.01.07, 13:10
            Witam w Angli najbardziej podobny di Kinga TS jet Renaissance tylko pod tym
            względem że ma napinacz pasa samochodowego.Niestety oparcie nie jest odchylane
            w przypadku montowania fotelika w samochodzie tak jak w king ts.Na Polski rynek
            już niebawem wejdzie Britax szczegółowych informacji można uzyskać u wyłącznego
            importera firmy Akpol z Gdańska która jest też imoprterem Roemera Tel. 58-
            3454226.Pozdrawiam
            • sebaga Re: BRITAX 19.01.07, 17:29
              wielkie dzieki.
        • expert79 Re:WÓZEK do malej windy 19.01.07, 12:36
          Jutro będe w jednym ze sklepów dziecięcych postaram się zmierzyć wózki głębokie
          i dam Pani odpowiedz Pozdrawiam
      • expert79 Re: coneco solar 19.01.07, 12:33
        Jeżeli Coneco to tylko Polo lub Trafic,Solar to tandetna podróbka Looli Bebe
        Confort po trzech miesiącach tylne kółka się złożą.Z dobrą amortyzacją ale
        gorszym wyposażeniem napewno Pliko Lite,Jane Energy koszt praiwe taki jak
        solara.Pozdrawiam
        • petka22 maclaren 19.01.07, 14:01
          a co pan sądzi o maclarenie techno xt
    • kiwi_77 Re: Odpowiem na ??? 19.01.07, 11:50
      Witam
      czy w wózkach deltim voyager ligero można rozłożyć oparcie całkiem płasko ?
      zastanawiam się czy można w nim przewozić dzieci od 3 miesiąca życia... bo
      podejrzewam, że takie 3miesięczne dziecko "wyrasta" już z nosidła dla noworodka ?
      • expert79 Re: Odpowiem na ??? 19.01.07, 13:22
        Witam serdecznie,oparcie w tym wózeczku nie rozkłada się idealnie na płasko
        zostaje minimalny kąt,co do nosidła to myślę że dłużej powozi w nim Pani
        dziecko niż 3m-ce ale nawet gdyby tylko tyle to śmiało może Panie przesadzić Je
        do samej spacerówki.Pozdrawiam
        • sagittario Re: Odpowiem na ??? 19.01.07, 14:15
          Witam!

W którym sklepie można nabyć tak olbrzymie doświadczenie???

Pozdrawiam
          Sagittario
        • pannabalbina do experta - peg perego Uno 30.01.07, 15:18
          Bylabym wdzieczna za podzielenie sie opinia na temat tego wozka.
          Szukam lekiego miejskiego wozka, nie mam samochodu, czesto poruszam sie
          komunikacja miejska. Chcialabym zeby mial lekki stelaz, ale oczywiscie, zeby
          jego jakosc byla sensowna. Ten przypadl mi do gustu, ale zadna ze znajomych Mam
          nie ma doswiadczenia zwiazanego z tym wozkiem.
          No i mam dylemat co do tego, czy jest mi niezbedna gondola (rodze w marcu), czy
          wlasnie wystarczy taka opcja jak w UNO (rozkladana na plasko spacerowka) plus
          taki wklad gondolowy. Jestem ciekawa sugestii?
          Albo propozycji jakiegos innego wozka, nie przekraczajacego cenowo Uno
    • ewelinaz25 tapicerka bebe confort - siedzisko omega 19.01.07, 12:34
      czy jest możliwość nabycia samej tapicerki do siedziska omegi bebe confort?
      Jesli tak, proszę o namiary i ewentualny koszt tej przyjemnościwink
      • expert79 Re: tapicerka bebe confort - siedzisko omega 19.01.07, 13:15
        Wszystkie inormacje uzyska Pani pod nr. tel.61 843 59 59 Pozdrawiam
        • petka22 maclaren 19.01.07, 14:04
          a co pan sądzi o maclarenie techno xt?
          • expert79 Re: maclaren 20.01.07, 16:35
            Witam obok Pliko P3 najlepsza parasolka na rynku Polskim Pozdrawiam
        • ewelinaz25 Re: tapicerka bebe confort - siedzisko omega 19.01.07, 22:11
          czy to jest nr do dystrybutora? czy do jakiegoś sklepu?
          • expert79 Re: tapicerka bebe confort - siedzisko omega 20.01.07, 16:36
            To jest numer wyłącznego dystrybutora Bebe Confort na rynek Polski
        • kazonk Jane normad 20.01.07, 14:50
          Czy oparcie w jane normad rozkłada się do pozycji leżącej? Od jakiego wieku
          można wozić malucha w tej spacerówce?
          • expert79 Re: Jane normad 20.01.07, 16:39
            Witam teoretycznie od 12 m-ca praktycznie od 6-7m-ca.Oparcie w Nomade nie
            rozkłada się zupełnie na płasko w większości spacerówek pozostaje minimalny
            kąt.Pozdrawiam
    • trintaga Re: Odpowiem na ??? 19.01.07, 22:53
      Witam,
      Chciałabym kupić fotelik mojej 4 letniej córce. Moje typy to: CYBEX SOLUTION S, Concord Lift evo PT i Maxi Cosi Rodi XP - ten ostatni gółwnie ze względu na możliwość dokupienia pokrowca frotte. Który z wymienionych fotelików Pan poleca i dlaczego?? Dodam, że oprócz testów i konfortu ważna jest dla mnie jakość tapicerki, ponieważ w obecnym foteliku po ponad 3 latach bardzo intensywnej eksploatacji tapicerka jest w opłakanym stanie sad
      Z góry dziękuję za odpowiedź.
      pozdrawiam
      • pzl8 Re: Jane Energy 21.01.07, 14:12
        Co Pan sądzi o tej parasolce?
        • expert79 Re: Jane Energy 21.01.07, 15:51
          Witam bardzo fajny wózeczek nie powinna Pani mieć z nim problemów polecam
          Pozdrawiam
    • basiast2 coneco traffic 21.01.07, 16:47
      Dzień dobry! zależy mi na kupnie parasolki dość dobrej i mocnej by posłużyła
      już do końca dziecku miała szerokie oparcie i siedzisko i nie była droga ,
      może być rozkładana do pozycji półleżącej ale by dziecko w niej mogło też
      pojeździć w zimie w kombinezonie. Myślałam o coneco traffic a czy są jeszcze
      jakieś inne szerokie i niezbyt ciężkie i by łatwo się prowadziło. Niestety u
      mnie w okolicy nie ma sklepów z wózkami jedynie graco ale one odpadają i nie mam
      możliwości obejrzenia. Może jakaś tańsza od coneco? Bardzo proszę o radę
      • expert79 Re: coneco traffic 21.01.07, 18:58
        Witam Coneco to dobry wybór z tym że bardziej bym polecał model Polo jest
        minimalnie większy i miom zdaniem lepiej się prowadzi koszt ok 340,-
        • okraska79 coneco polo czy bebe confort VIVA 31.01.07, 22:23
          WITAM...chce kupic lekką spcerówke (synek ma teraz 5 miesięcy ale potrzebna mi
          będzie na wiosnę) i zastanawiam się miedzy BEBE CONFORT VIVA i CONECO POLO...w
          sumie oba wózki sa bardzo podobne..ale bardzo prosze o radę, który z nich Pan
          bardziej poleca.A moze jakis inny wozek wart jest uwagi, który by Pan
          polecił...pozdrawiam
        • leelooo1 wózek romer yanis 21.03.07, 18:46
          witam,
          czy mógłby Pan powiedzieć coś na temat wózka romera yanis? chciałabym kupić fotelik romera baby safe plus, dlatego zainteresował mnie ten wózek (chodzi o to, żeby mozna bylo wpiąć fotelik)
      • monita12 fotelik 0-18 czy 9-18kg??? 31.01.07, 01:36
        Moja córcia ma 4 miesiące, a waży ponad 8kg i oczywiście wystaje z nosidełka.
        Jaki fotelik Pan poleca?
      • maj29 Fotelik samochodowy 09.02.07, 14:14
        Witam serdecznie. mój Synek ma 8 miesięcy a fotelik samochodowy mamy z grupy do
        9kg. Zastanawia mnie fakt, że w Niemczech rodzice i eksperci chwalą sobie
        swojego rodzimego producenta Roemer, którego cena jak na zarobki niemiecki jest
        dość niska-dla nas (Polaków) już stosunkowo wyższa niestety. czy zatem skoro
        Niemcy chwalą i kupuja rodzima niedrogą (dla nich) produkjcę to czy jeśli
        zakupimy fotelik, który jest na nasze zarobki stosunkowo tani to czy od razu
        wyklucza się jego bezpieczeństwo? czy oznacza to, że kupując niedrogi fotelik
        samochodowy muszę obawiać się o bezpieczeńswto dziecka? gdzie np. owe foteliki
        także są wykonane z dość mocnego plastiku?
        Może rozwieje Pan moje przemyślenia?
        • adas0000 Re: Fotelik samochodowy 06.03.07, 19:51
          bardzo proszę o opinię na temat fotelika Chicco Key 1!!!!
          • adas0000 chicco key 1 06.03.07, 19:54
            proszę o opinię na temat chicco key1!!!!!
    • andzia22l1 Mam pytanie o wózek CONECO SOLAR?? 21.01.07, 20:41
      Czy poleca Pan ten wózek jak jest z jego serwisem, gwarancją,jak się srawuje??
      a takze moze wie Pan gdzie można go kupić najtanej??
      słyszałam że sie łamie, któraś z tych rurek?? ale to chyba nie "norma" w tych wózkach?? smile
      dodam, ze to dla dziecka, które ma 12msc i waży prawie 10kg

pozdrawiam i dziekuję
      • expert79 Re: Mam pytanie o wózek ConecoSolar?? 22.01.07, 16:51
        Witam jeżeli coś się łamie w wózku to dla mnie nie jest normalne,nie po to Pani
        wydaje 600pln żeby co jakiś czas wymieniali Pani rurki w wózku.Pomijając ten
        fakt model Solar należy do najbardziej nieudanych z firmy Coneco ale z czystym
        sumieniem mogę polecić Polo lub Trafica.Co do serwisu to I klasa. Pozdrawiam
    • masiw casualplay 21.01.07, 21:47
      a czy ma Pan jakieś doświadczenie z tymi wózkami. Praktycznie jestem zdecydowana
      na casualplay s6 dla mojej prawie 6 m-cznej córy. Jakie są opinie o tym wózku i
      czy jest to dobry w9ybór ?
    • remo14 Peg Perego Culla na stelażu Caravel 22 22.01.07, 08:27
      Witam, a ja jestem zdecydowana na zakup wózka Peg Perego na stelażu Caravell
      22. Czy to dobry wybór? Czy kupić samą gondolę czy głęboko-spacerowy? Szczerze
      mówiąc najchętniej kupiłabym używany głęboki ale w komisach to towar deficytowy.
      • weronek2 Re:mala winda 22.01.07, 10:16
        zmieści mi się do windy cena tak do 1000 zł? jak pan mysli czy bd cosmo by sie
        zmiescil lub graco guatro graco vivo i te polskie podobne do nich baby smile
        navigator,jakie glebokie ewentualnie lub ktores z hauck lub abc disane lub z
        deltimu
        • drzazga69 PP Centro Completo 22.01.07, 10:21
          Witam, co Pan sądzi o tym wózku? Czy warto kupić dla rocznego dziecka? Jak
          amortyzacja i podbijanie?
          Z góry dziękuję za odpowiedż
          • expert79 Re: PP Centro Completo 22.01.07, 15:58
            Witam jak mam być szczery to najgorszy model Peg perego z jakim się
            spotkałem.Polecam Pliko P3 ewentualnie może ktoś jeszcze ma w sklepie Atlanico
            rewelacja polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka