dzidzia_ch 17.01.07, 17:20 czy pasta elmex jest dostepna w opcji tylko dla dzieci od 2 lat? mamy myc nia zabki a Ola ma dopiero rok i nie wiem co zrobic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaliaa Re: pasta elmex dla dzieci 17.01.07, 17:24 jest elmex spcjalny dla dzici od 1 do 6 lat, nam tez taka polecila dentystka, raczej wszedzie mozna ja kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
wawaga1 Re: pasta elmex dla dzieci 17.01.07, 17:26 Jak probowalam kupic paste elmex mojemu synkowi to wszedzie byly takie od 2 roku życia... Ale moj mąz byl w Niemczech i kupil taka na ktorej pisze ze jest od pierwszego ząbka...wiec moze w Polsce tez takie są tylko nie mialam szczescia. Jako pierwszą paste uzywalismy Nenedent baby (okolo 20zl w aptece) ...tez jest od pierwszego ząbka. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: pasta elmex dla dzieci 17.01.07, 17:41 Ten niemiecki elemx od pierwszego zabka to jest ten sam, ktory jest w Polsce od 2 lat. Roznia sie tylko napisem na opakowaniu. Normy niemieckie sa inne od polskich stad ta roznica. Na tej samej zasadzie wozki Maclaren w uk sa od urodzenia a w Polsce chyba dopiero od roku. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: pasta elmex dla dzieci 17.01.07, 18:16 to ja juz nie wiem! mozna kupic w Polsce paste elmex 1-6?czy jest to wlasnie ta pasta od 2 roku zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
rolko_mania Re: pasta elmex dla dzieci 17.01.07, 18:24 Drugi rok życia jest po skończeniu pierwszych urodzin Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: pasta elmex dla dzieci 17.01.07, 18:25 mam wlasnie w rekach paste elmex 1-6 ktora od miesiaca myje zeby mojej corce, wiec gwarantuje Ci ze mozna kupic taka paste w polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
robalrobal Re: pasta elmex dla dzieci 17.01.07, 18:35 Dawniej na pudełeczku był napis "od 2 do 6 lat". Od jakiś dwóch miesięcy napis sie zmienił "1-6 lat". Mój synek od początku mył zęby tylko elmexem (czyli po skończeniu roczku) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: pasta elmex dla dzieci 17.01.07, 21:55 SPokojnie.My myjemy od roku onad a mamy 2 lata) Nic się nie stanie Na dodatek elektryczną szczoteczką myjemy bo buzia pełna ziombów) Odpowiedz Link Zgłoś
aska34 Re: pasta elmex dla dzieci 17.01.07, 22:20 Nie tyle chodzi tu o nazwę pasty oraz kategorie wiekową jaką sugeruje producent a o zawartośc fluoru. Jeslo chodzi o dzieci 1-2 letnie to ta zawartość powinna wynosić 250ppm. A wielkośc jaką należy nanosić na szczoteczkę to tyle co ziarno grochu. My myjemy pastą Elgydium (z fluorem) raz dziennie na noc a pastą bez fluoru nenedent rano. pozdrawiam joanna Odpowiedz Link Zgłoś