Dodaj do ulubionych

Jaki fotelik po roczku?

28.01.07, 10:51
Drogie Mamy,
mój Synek kończy rok, w foteliku tzw. niemowlęcym już się powoli nie mieści.
Czeka nas zakup nowego większego fotelika.
Proszę Was o radę, jakie foteliki, jakiej firmy polecacie, które sprawdzily
się, gdy Wasze pociechy skończyly roczek?
Obserwuj wątek
    • zuzia412 Re: Jaki fotelik po roczku? 29.01.07, 09:24
      ja kupiłam niemiecki Roemer (bodajże King, nie jestem w tej chwili w domu) ze
      względu na dobre wyniki w testach bezpieczeństwa. Kosztował ok. 650 zł. W
      porównaniu z innymi jest dość wąski (w kombinezonku moja dwuletnia Zuzia
      dokładnie się w niego wpasowuje). Ja uważam to za zaletę. Jest ładnie
      wyprofilowany i można lekko opuszczać oparcie do spania. Łatwo się zakłada w
      samochodzie. POlecam.
      • magia Re: Jaki fotelik po roczku? 29.01.07, 09:33
        No bez takich smile
        O Roemerze mozna wiele powiedziec ale na pewno nie to, ze jest waski. Moj
        wielki dwulatek (95cm i 16kg) miesci sie bez problemu.

Do autorki watku, kup jakikolwiek byle bezpieczny i koniecznie przed zakupem
        dopasuj go do auta.
        Prejrzyj archiwum forum, bo takich watkow w tygodniu sie kilkanascie pojawia.
        • anet_h Re: Jaki fotelik po roczku? 29.01.07, 10:14
          Dziękuję.
          A co sądzicie o fotelikach Maxi Cosi?
    • szurkas Maxi Cosi 29.01.07, 10:54
      Było juz wiele o Maxi Cosi na tym forum, sporo pozytywów.Ja słyszałam,że Maxi
      Cosi jest przereklamowany na polskim rynku.Ja przymierzam sie do kupna Roemer
      King Ts Plus ma dobre noty i niemiecka solidność.Najlepeij iśc do sklepu i
      przymierzyc w którym malcowi bedzie wygodnie,ale to dopiero mozna ocenic
      podczas jazdy smileZycze udanych zakupow!
    • ataglu Re: Jaki fotelik po roczku? 29.01.07, 11:11
      Witam. Moja Córcia jeździ w Maxi Cosi Priori, a ja jestem bardzo zadowolona z
      zakupu. Fotelik dobrze wypadł w testach bezpieczeństwa (tym głównie
      kierowaliśmy się przy zakupie). Kiedy dziecko zaśnie można fotelik ustawić w
      pozycji prawie lężącej.Oprócz tego solidny, dobre materiały i boczne
      ochraniacze główki.
      • benignusia Re: Jaki fotelik po roczku? 29.01.07, 11:15
        ja potwierdzam.dla nas priori jest super.łatwo się zapina i ma dobre
        testy.wygodny dla małej.kupiłam miesiąc temu a juz 2 razy nad morzem byliśmy,a
        mała super zniosła podróż.polecam
        • anet_h Re: Jaki fotelik po roczku? 29.01.07, 16:24
          bardzo dziękuję!
    • mama-smyka Re: Jaki fotelik po roczku? 29.01.07, 20:53
      Dla tego przedziału wagowego (9-18kg) polecam foteliki Maxi-Cosi (Tobi, Prori
      XP) oraz Romer (King TS Plus), natmiast NIE POLECAM dla tego przedziału
      fotelików firm Play oraz Concord.
    • galaxia Re: Jaki fotelik po roczku? 29.01.07, 23:13
      Kiddy Life Plus - po prostu najlepszy!

www.allegro.pl/search.php?string=kiddy+life
      www.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=249
      699 pln na 10 lat z 4 gwiazdkami???
      • euzebia500 Re: Jaki fotelik po roczku? 02.02.07, 22:13
        Zgadzam sie z Galaxia - Kiddy Life Plus jest bardzo ok.
    • mart44 A ile masz pieniędzy?... 03.02.07, 20:50
      n/t
      • benignusia Re: A ile masz pieniędzy?... 03.02.07, 23:47
        właśnie-jakby nie bylo kasa to istotna sprawa
        • magdaomar maxi cosi priori xp jest swietny kosztuje ok 750z 04.02.07, 12:23
          maxi cosi sa bardzo bezpiecznie ta firma cieszy sie duzym zaufaniem.

fotelik.info/
          tu masz link sprawdz testy
          • nunik Re: maxi cosi priori xp jest swietny kosztuje ok 05.02.07, 19:15
            Ja polecam fotelik Concord w przedziale 9-36 kg.
            • expert79 Re: maxi cosi priori xp jest swietny kosztuje ok 05.02.07, 22:40
              Witam czytając te posty zastanawiam się co jest dla Was ważniejsze
              bezpieczeństwo i komfort dziecka czy zakres wagowy i cena???.Pozdrawiam
              • nunik Re: maxi cosi priori xp jest swietny kosztuje ok 06.02.07, 18:16
                TRIMAX C-LINE

TRIMAX firmy Concord 9-36 kg

znanej i cenionej, niemieckiej firmy

Oto cechy prezentowanego fotelika:

przeznaczony dla dzieci o wadze od 9 do 36 kg

cały fotelik użytkuje się do momentu, gdy dziecko osiągnie wagę 18 kg - potem
                odczepia się oparcie i użytkuje samo siedzisko (tzw. booster) do chwili, gdy
                dziecko będzie już ważyło 36 kg
                cały fotelik, jak i każda część osobno (siedzisko i oparcie) spełniają
                wymagania normy europejskiej ECE R44/03
                wykonany z wysokiej jakości tworzywa

z systemem zwiekszającym bezpieczeństwo - Side Impact
                posiada nowatorski system cyrkulacji powietrza, który zmiejsza pocenie się
                dziecka
                wyposażony w 5-punktowe pasy bezpieczeństwa, z 3-stopniową regulacją wysokości
                miękkie osłony na pasach

specjalny system pochylania, pozwalający dziecku wygodnie spać podczas podróży
                bawełniane poszycie fotelika można bez problemu zdjąć i prać w temperaturze 30°C
                posiada specjalny system rolek samozaciskowych, które pozwalają stabilnie i
                pewnie zamocować fotelik pasami samochodowymi - nie pozwala on także na
                przesuwanie się fotelika w czasie jazdy

Witam czytając te posty zastanawiam się co jest dla Was ważniejsze
                > bezpieczeństwo i komfort dziecka czy zakres wagowy i cena???.Pozdrawiam

Myslę że po tak dokładnym opisie możesz sobie odpowiedzieć na wczesniej zadane
                pytanie. Pozdrawiam
                • expert79 Re: maxi cosi priori xp jest swietny kosztuje ok 06.02.07, 21:42
                  Tak teraz tylko zastanawiam się z którego Jesteś sklepu
                  • nunik Re: maxi cosi priori xp jest swietny kosztuje ok 07.02.07, 14:38
                    To już nie musisz się zastanawiać nie jestem sprzedawcą fotelików.
                    Dane podałam z allegro. Gdy kupujemy jakiś przedmiot np. fotelik to
                    szczegółowo poznajemy wszystkie parametry techniczne, użytkowe wszystkich
                    interesujących nas fotelików. I tak stopniowo eliminujemy.
                    Dzięki temu kupiłam właśnie fotelik Concorda 15-36kg za dokładnie 152zł zdjęcie
                    na allegro było fatalne ale fotelik był nowy. Tak więc zainteresowanie nie było
                    zbyt wielkie, gdyż wszyscy licytowali Maxi Cosi ale używany -ładne miał
                    zdjęcie. I tu się przydało doskonałe obeznanie z tematem fotelików. W sklepie
                    mała siedziała w takim samym i kosztował ponad 700 zł.
                    Pozdrawiam.

• galaxia Re: maxi cosi priori xp jest swietny kosztuje ok 07.02.07, 21:37
                    Problem tylko w tym że ten trimax x line dostał od adac 2 gwiazdki, nie wiem jak
                    c line. Bez problemu można kupić coś co ma min. 4 gwiazdki - widac różnicę?
    • oskarek05 Re: Jaki fotelik po roczku? 07.02.07, 11:35
      Jeśli chciałabys kupić używany to ja sprzedaję
      Deltima Mały Podróżnik

www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22393910,Dla_dziecka___Foteliki__lozeczka,m1-226.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka