Dodaj do ulubionych

kupno samochodu?!

02.02.07, 17:38
Dziewczyny, chcemy kupić samochód ,ale….
Nie mamy całej kwoty na zakup, więc jak lepiej wziąć kredyt na zakup auta na
całą kwotę czy tylko na brakującą. I jeszcze jedno. Chcemy kupić auto używane
do 20 000 rocznik od 2000 jaki polecacie? Mój mąż chce renault megane, ale ja
nie jestem przekonana sad
Poradźcie proszę!
Obserwuj wątek
    • jagoda56 Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 19:04
      Wpisz w Google-gratka.Tam jest ogromny wybór.
    • demarta Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 19:39
      kredyt na całość jest droższy niż kredyt "brakującą kwotę".
      • redmiss Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:04
        i nie kupujcie Renault!
        • shady27 Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:07
          my tez zamierzamy kupic auto, wahamy sie pomiedzy Oplem , Toyota i Volkswagenem
          • redmiss Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:09
            zdecydowanie Toyota!

potem Opel (sami mamy)

na końcu, ostatecznie VW
            • shady27 Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:10
              Mi sie marzy Volkswagen Passat, ale jak zobaczylam ile ta kobyla pochlania benzyny rece mi opadly. 11 litrow przy tych cenach????

a jakiego opla macie?
              • zuzanna56 Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:16
                My mamy passata ale na ropę, nie pali dużo. Jesteśmy bardzo zadowoleni.
                • shady27 Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:17
                  nie wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz wink jaka ropa? Diesel tak? kurcze znam tylko beznynowe i na gaz. A ile pali? Macie starego passata czy jakis nowszy?
                  • zuzanna56 Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:21
                    na gaz, o to mi chodziło
                    5 letni
                    • shady27 Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:22
                      aaaa teraz rozumiem. smile
                      • redmiss Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:29
                        www.autocentrum.pl/?FF=291&makeid1=32&makeid2=31&modelid1=682&modelid2=658&yearfrom1=1960&yearfrom2=
                        1960&yearto1=2007&yearto2=2007&poj1=all&poj2=all&silnik1=all&silnik2=all&x=33&y=
                        6

nie wiem czy link zadziała... ale tam można sobie porównywać autka...
                        moze jeszcze jeden dam:
                        moto.money.pl/oceny_aut/ranking_klasa_srednia.html
                        • redmiss no i nie działa... :( 02.02.07, 21:30
                          ale na tej stronie poszukajcie, po lewej stronie: Porównaj
                        • shady27 Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:31
                          oooo super stronka. Zaraz popatrze, dzieki smile
              • redmiss Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:16
                shady27 napisała:

> a jakiego opla macie?

Omega 2.0 (tez sobie trochę pali, więc przerobiliśmy na gaz)
                • shady27 Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:19
                  aaa rozumiem. A jak macie zamontowany zbiornik na gaz? Bo kiedys widzialam taka butle w bagazniku i tragedia. Nic sie wiecej w nim nie miescilo. Kumpel ma Audi a4 i tez na gaz ale zbiornik ma pod autem.
                  • zuzanna56 Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:22
                    jest to diesel, nic nie jest przerobione
                    • agamama123 zuzanna56 05.02.07, 10:40
                      Możesz mi wyjaśnić jakim cudem masz diesla na gaz??????????
                    • patatajowa Re: kupno samochodu?! 05.02.07, 12:22
                      no to w końcu na rope czy gaz+benzyna ? bo popularnie mówi się na diesle
                      "ropniaki"..????
                  • redmiss Re: kupno samochodu?! 02.02.07, 21:50
                    shady27 napisała:

> aaa rozumiem. A jak macie zamontowany zbiornik na gaz? Bo kiedys widzialam
                    taka
                    > butle w bagazniku i tragedia. Nic sie wiecej w nim nie miescilo. Kumpel ma Aud
                    > i a4 i tez na gaz ale zbiornik ma pod autem.

mnie pytasz? smile
                    my mamy kombi, więc oprócz butli do bagażnika zmieści się pół mieszkania wink
                    • patatajowa Re: kupno samochodu?! 05.02.07, 10:25
                      redmiss napisała:
                      > my mamy kombi, więc oprócz butli do bagażnika zmieści się pół mieszkania wink
                      my tez mamy omege chociaż swoje lata juz ma wink)
                      też na gaz przerobiona-butla jest pod podłogą bagażnika tam gdzie miejsce na
                      koło zapasowe.
                      auto jest bardzo przestronne i wygodne z super dużym bagażnikiem , zmieszcze tam
                      duży wózek synka, rowerek starszej córy, plecak z rzeczami dzieci i mnóstwo
                      innych "gratów" jak jedziemy np tylko do babci smile
        • benignusia Re: kupno samochodu?! 05.02.07, 10:24
          teść ma megane...99 rocznik.ślimaczy się,wysiadł alarm i kilka innych rzeczy...
    • cam28 Re: kupno samochodu?! 05.02.07, 09:06
      Nie polecam Renault. Kredyt lepszy na brakującą kwotę - tańszy a i rata
      mniejsza.
      Jeśli chodzi o samochód z 2000r i do 20.000 to polecam Skodę Octavię. Duże
      rodzinne autko, komfortowe a tanie - sam się do takiego przymierzam!
      • julkowamama Re: kupno samochodu?! 05.02.07, 12:43
        A ja ajk najbardziej polecam reault. Trzy renówki (dwie meganki i laguna - fakt
        że całkiem nowe) używane przeze mnie nie psuły się wogóle. A że się ślimaczy -
        cóż silnik 1,4 do meganki to trochę mało. Pewnieże są lepsze samochody, ale
        ceny też mają inne.
        • agamama123 Re: kupno samochodu?! 05.02.07, 12:48
          Ja jeźdżę oplem vectrą, silnik 1.8, gaz. I jest miodziosmile Bagażnik duży (mimo
          butli), autko jeźdz spoko, jest zwrotne. No i utrzymanie opla nie oznacza
          rujnacji domowego budżetu. A to duzy plus.
          • magdaomar ja polecam 05.02.07, 17:12
            tylko nie wiem czy 20 000zl ci starczy.Opla Astre super auto jezdze astra 1,8
            sport wersja 3 drzwiowa.A bagaznik ma tez duzy.Astry to swietne auto bardzo
            tanie i latwo dostepne czesci.Mamy jeszcze VW Golfa 1,4 benzyna ale przerobiony
            na gaz ale jest strasznie wolny tzn jesli chodzi o przyspieszenie.Jak nam sie
            rodzina powiekszy to kupimy jeszcze cosik takiego.

aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=162593995
    • agni71 Re: kupno samochodu?! 05.02.07, 20:45
      A ja też polecam Renault Megane. Mieliśmy kombi, silnik 1.6. Oszczędne auto,
      baaardzo wygodne (fotele welurowe), dobrze sie trzyma drogi, duzy bagażnik. Dla
      mnie nie ma porównania z takim np. Oplem Astrą czy Skodą Octavią, jeśli chodzi
      o komfort jazdy. Naszą Meganką (kupioną w salonie) jeżdziliśmy przez 5 lat
      bezawaryjnie, sprzedaliśmy (z żalem), bo potrzebowaliśmy wiekszego samochodu.

aga

• grabasik Re: kupno samochodu?! 05.02.07, 22:20
      Ja przyłączę się do przeciwników francuskich aut i zwolenników niemieckich i
      japońskich. Jeździliśmy dwoma francuzami - Peugeot 206 i Citroen Xsara - mimo iż
      nie były szczególnie awaryjne, to wszystko w nich się telepało i trzeszczało
      podczas jazdy (obydwa samochody były nowe z salonu). Teraz jeździmy używanym
      Audi i mimo, że przebieg ma większy od tych 2 francuskich razem wziętych to
      komfort jazdy nieporównywalnie lepszy. Pali też niewiele bo to diesel.
      Kredyt na samochód radzę wziąć jak najmniejszy - samochody to nie nieruchomości
      i bardzo tracą na wartości, szkoda kasy.
      Pozdrawiam.
      • magdaomar nie kupuj megane 06.02.07, 14:27
        do francuzow sa drogie czesci ja polecam niemieckie auta.Nie wiem jak moze
        lepiej jezdzic sie megane niz astra.Japonczyki sa dobre ale za 20 000zl nie
        wiem czy znajdziesz jakiegos dobrego i czescie drogie.U mnie w rodzinie tz
        ludzie nie kupuja francuzow.Przemysl wszustko dokladnie zast sie jaki chcesz
        silnik disel czy benzyna i jaka pojemnosc.My jezdzac golfem 1,4 stwierdzilismy
        ze drugie auto bedzie min 1,8 i roznica jest ogromna.Pomysl tez jakie chcecie
        wyposazenie dla mnie berdzo wazna byla klmatyzacja, kontrola trakcji, abs.Zast
        sie jakie masz oczekiwania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka