Dodaj do ulubionych

Uwaga, bubel!

22.04.03, 15:36
Proponuję ostrzegać się nawzajem przed bublami, które mogą stanowić
zagrożenie dla dziecka lub na które po prostu szkoda pieniędzy. Może jest już
gdzieś taki wątek?

Dobrze byłoby w tytule podawać, czego jakiego artykułu post dotyczy.
Obserwuj wątek
    • maricaa szczotka do włosów Canpol 22.04.03, 15:47
      Moja pierwsza propozycja:

Miękka szczoteczka z włosia koziego - włosie wychodzi, kruszy się. Nie pomogło
      wyczesywanie, wyciąganie, dalej wyłazi. Może nakruszyć się do oczu, dziecko
      może taki włos połknąć.
      • habina Re: CANPOL ciąg dalszy - gryzak + szczotka do .... 23.04.03, 11:40
        ... czyszczenia butelek. Gryzak - podczas wyparzania
        (nie gotowania) pękł i wylała się syfiasta czerwona
        woda (a gdyby dziecko przegryzło?) 2/ szczotka do
        czyszczenia butelek - po kilku intensywnych czyszczeniach
        butelek złamała się i powstały dwie części - niestety sad
        Tak, że drogie mamy nie polecam w.w. rzeczy
      • e.zaprzalek Re: szczotka do włosów Canpol 23.04.03, 12:06
        Ot przykrośc... i mnie to spotkało...
        Szczoteczka rzeczywiście "obłazi", ale może to taka partia, bo niedalej jak 1,5
        roku temu kupiłam identyczną i działała bez zarzutu...
        Edi
    • basis1 kubek niekapek avent 23.04.03, 12:21
      kubki niekapki aventu sa do niczego ciekna, po za tym jak dziecko nacisnie
      dziubkiem o np stol to juz wogole sie leje mialam dwa i za kazdym razem to samo
      a jak sie wleje cos cieplego to nawet po delikatnym przechyleniu kapie
      stanowczo odradzam
      • nulka2 Re: kubek niekapek avent 23.04.03, 15:51
        Mój niekapek Aventa działa świetnie, trzeba pamiętać o poprawnym zmontowaniu.
        Ja jestem z niego bardzo zadowolona i nic nigdy nie cieknie, jest non spill smile
        • basis1 Re: kubek niekapek avent 23.04.03, 20:18
          chyba nie podejrzewasz mnie o to ze nie potrafie poprawnie uzytkowac kubka
          niekapka... nalej do niego cos goracego i sama zobacz... jest do kitu i tyle
          • gag10 Re: kubek niekapek avent 23.04.03, 21:03
            Tak jak nulka nie narzekam na ten kubek a bywało tak że wlewałam także bardzo
            ciepłe picie, sprawdź może masz uszkodzoną membrame która mocujesz od środka i
            to jest przyczyna kapania. Pozdrawiam
            • agni71 Re: kubek niekapek avent - do basis1 28.04.03, 09:55
              Chyba jednak nie do konca prawidlowo uzywasz tego kubka. W instrukcji jest
              wyraznie napisane, zeby nie uzywac do napojow goracych i gazowanych.

Aga
          • nulka2 Re: kubek niekapek avent 23.04.03, 22:41
            Nie znam Cię nawet więc czemu mam podejrzewać? Po prostu nie mam żadnych
            takich problemów a na niekapkach "jechały" moje 2 córki więc niejedno tam
            lałam, gorące także i nic się nie zatyka, wrzucam do zmywarki i są czysciutkie.
        • anetark Re: kubek niekapek avent 23.04.03, 21:58
          ja mam jedno zasadnicze,zastrzeżenie kupiłam niekapek avent i po rozmontowaniu
          dziubka po prostu ciężko go umyć wywaliłam bubla ine produkty tej firmy bez
          zarzutu
          • zosiazuzia Re: kubek niekapek avent 23.04.03, 22:15
            moja mama nalala do niekapka gęstego soku!! zapchal się, musiałam go
            rozmontować i wyczyścić każdą częśc - do czubka polecam malutkie szczoteczki do
            smoczków bebe confort - efekt znakomity, a niekapek działa jak nowy,
            • gag10 Re: kubek niekapek avent 24.04.03, 09:10
              Jeżeli chodzi o gesty sok to rzeczywiście jest tak że się zapycha ale na
              opakowaniu jest zastrzeżenie że on sie do tego nie daje. Pozdrawiam
              • marzenka1974 Re: kubek niekapek avent 26.04.03, 21:38
                A moja roczna córcia pije gęste soki z niekapka Aventu - bez problemu; nawet
                ciągnie bez wiekszego wysiłku. Mycie bez problemu, po całym dniu ustnik nie
                jest przecież zaschnięty na kamień. Ciepłych płynów nie próbowałam, więc nie
                bedę się wypowiadać.
                A co do cieknięcia - też mowiłam: bubel. Ale przypadkiem w sklepie obejrzałam
                nowe ustniki, na nich jest napisane, że trzeba wymieniać co 2-3 miesiące, a
                nasz wytrzymał 4...

Marzenka
            • iffona Re: kubek niekapek avent 28.04.03, 23:06
              witam,

nie rozumiem takiego sformułowania : musiałam myć każdą część ło matko to ty
              tego normalnie nie myjesz ????!!!!

ja to za kazdym razem rozmontowuję, i każdą część z osobna myję, a ponieważ mam
              dwoje dzieci pijace dosyć często, więc operacja jest bardzo często
              przeprowadzana, zgadzam się, że je sie ciężko myję, ale ja po miesiącu
              wymieniam niekapki (same ustniki) na nowe, ze względu na higienę

zdarza mi się do niekapków nalać wrzątku (wychodzę na spacer) i nigdy mi nie
              kapało, a niekapków aventu używałam już kilka sztuk

gdyby mi kapał, reklamowalabym, poza tym może faktycznie odwrotnie masz
              założoną membranę i niepotrzebnie się obrazasz na taką uwagę ?

pozdrowionka
      • kim11 Re: kubek niekapek avent 28.04.03, 23:17
        Tak korzystajac z okazji ze pojawil sie temat niekapkow mam dwa pytania (licze
        ze pomozecie). Po pierwsze czy te ustniki pasuja na standardowe butelki aventu
        i ile taki ustnik (ewent. caly kubek) kosztuje?

Kasia
        • zosiazuzia Re: kubek niekapek avent 28.04.03, 23:38
          kubek kosztuje około 20 zł,
          a ustniki (2 szt) niecałe 15,
          dobra rzecz,
          pozdrawiam serdecznie
        • mamboo Re: kubek niekapek avent 29.04.03, 07:47
          Ja używam dwóch kubków/butelek. Jeden jest zwykły, standardowy i wszystko
          świetnie do siebie pasuje smile) Wolę nawet tą zwykłą butelkę, bo wygodniej ją
          myć.
          Pozdrawiam, Basia.
        • nulka2 Re: kubek niekapek avent 29.04.03, 13:20
          W sklepie internetowym duży kubek 260 ml jest po 16 zł a ustniki (2 w
          komplecie) po 13 zł. Pasują do butelek Avent i kolorowe uchwyty też do butelek
          pasują, bardziej mi się podobają niż te białe "butelkowe".
          • zosiazuzia Re: kubek niekapek avent 29.04.03, 23:43
            To fajny pomysł z kolorowymi uchwytami do zwykłych butelek. Ale gdzie można je
            same kupić. Jeśli możesz podaj adres tego sklepu internetowego.
            pozdrawiam
            • lucynax Re: kubek niekapek avent 30.04.03, 11:43
              Ja kupowałam w baby.com.pl.Polecam
              Lucyna
            • nulka2 Re: kubek niekapek avent 01.05.03, 17:11
              www.bobo.pl/kategoria.php?id=149
        • iffona Re: kubek niekapek avent 29.04.03, 15:35
          witaj,

na inne butelki aventu ustniki pasuja, koszt 2 szt 11.20 ( dzisiaj kupiłam)

pozdrowionka
    • maricaa Łóżeczko firmy Gluck 24.04.03, 15:52
      Łóżeczko wydzielało bardzo silny nieprzyjemny chemiczny zapach. Śmierdzialo w
      całym mieszkaniu. W sklepie powiedzieli, że łóżeczko ma takie prawo i że trzeba
      kupować dużo wcześniej, żeby wywietrzało. A ja się pytam, czy to znaczy, że
      ciężarna mama ma przez kilka tygodni ten smród wdychać???

Aha, łóżeczko ma tylko atest PZH.

Wiem, że istnieją łóżeczka, które nie wydzielają żadnego zapachu (np. z IKEI).
      • maricaa Re: Łóżeczko firmy Gluck c.d. 29.04.03, 15:30
        Zapomniałam napisać, że w sklepie zgodzili się przyjąć łóżeczko do reklamacji,
        ale nie oddaliśmy, bo mąż wywiózł je na działkę. Stało tam rozłożone. I wiecie
        co?

Byliśmy teraz po raz pierwszy w tym roku na działce. Łóżeczko nadal śmierdzi!!!
        Szczególnie szuflada. Mniej niż 5 miesięcy temu, ale mimo wszystko. Co za
        lakier został użyty? Tak sobie myślę, że do przetestowania producent może dać
        łóżeczko pomalowane innym lakierem, niż potem używanym do produkcji. Aha, ma
        moje mailowe pytanie do producenta na temat atestow i rodzajów lakieru
        odpowiedziano mi tylko, że łóżeczka mają atest PZH. Natomiast nie odpowiedziano
        na drugie pytanie.

maricaa napisała:

> Łóżeczko wydzielało bardzo silny nieprzyjemny chemiczny zapach. Śmierdzialo w
        > całym mieszkaniu. W sklepie powiedzieli, że łóżeczko ma takie prawo i że
        trzeba
        >
        > kupować dużo wcześniej, żeby wywietrzało. A ja się pytam, czy to znaczy, że
        > ciężarna mama ma przez kilka tygodni ten smród wdychać???
        >
        > Aha, łóżeczko ma tylko atest PZH.
        >
        > Wiem, że istnieją łóżeczka, które nie wydzielają żadnego zapachu (np. z IKEI).
    • maricaa Rękawiczki Sofija i SMYK 24.04.03, 15:59
      Białe bawełniane rękawiczki miały mały kwiatek o średnicy kilku milimetrów,
      myślałam, że przyszyty, no bo jak inaczej. Po dwóch praniach okazało się, że
      jest PRZYKLEJONY!!! Zaczął się odklejać. Gdyby dziecko coś takiego połknęło...
      ostre brzegi... moje było wtedy noworodkiem i pchało łapki do buzi. Zadzwoniłam
      do SMYKA w centrum i poinformowałam, że mają coś tak niebezpiecznego, coś co
      powinni wycofać ze sprzedaży, żeby nie wydarzyła się tragedia. Pani się bardzo
      przejęła i powiedziała, że zaraz to sprawdzi.
      Po kilku tygodniach (w styczniu chyba) byłam w SMYKu w Galerii Mokotów.
      Rękawiczki z kwiatkiem nadal były w sprzedaży.
    • rkucharzak Re: Uwaga, bubel! 24.04.03, 21:58
      tobie się odkleiły po dwóch praniach a mi bez prania. Przestrzegam przed kupnem
      fotelika samochodowego kołyski dla maluszka CHicco do 13kg.Fotelik ten nie
      popsuł się, ale uważam, że jest źle wyprofilowany dla tak malutkich dzieci.
      Dziecko jest bardzo zgięte, broda dociska do klatki piersiowej co utrudnia
      oddychanie, co u takiego maleństwa ma naprawdę poważne konsekwencj. Dodatkowo
      nóżki w foteliku są ściśniete co może spoweodować przy częstym stosowaniu
      dysplazję. To nie jest tylko moja opinia, ale też lekarzy. Moje dziecko ma
      obecnie 10 miesięcy i niestety korzystało przez jakiś czas z tego fotelika (
      brak kasy a to był prezent). Inne foteliki są naprawdę lepsze a ten odradzam. W
      ogóle uważam, że ta firma jest tylko droga i naprawdę żadna rewelacja.
      • kiranna Re: Uwaga, bubel! 24.04.03, 23:16
        Przylaczam sie do uwag nt. fotelika Chicco.
        Z tylu w oparciu sa spore wyciecia na pasy, 3 pary, niczym nie osloniete, przez
        ktore dziecko bardzo marznie, jesli uzywa sie wozka razem z fotelikiem na
        spacerach w wietrzne dni, najnizsze otwory sa na wysokosci nerek dziecka! W
        fotelikach niektorych firm jest z tylu klapka
        oslaniajaca, jednoczesnie tworzac schowek na drobiazgi, Chicco o tym nie
        pomyslalo. Do tego raczka fotelika, ktora miala odblokowywac sie za jednym
        przycisnieciem czesto sie zacina i potrzeba nie lada sily, zeby zmienic jej
        polozenie sad
    • paty_mama_olenki Re: CANPOL raz jeszcze - karuzelka 01.05.03, 14:41
      Karuzelka ma tak tandetnie zamocowany haczyk na ktorym wiesza sie te ramiona z
      zabawkami, ze w pewnym momencie haczyk przestaje sie krecic i tym samym
      karuzelka tylko gra ale sie nie kreci. Ten haczyk jest zalozony na taka
      melatowa czesc od mechanizmy pozytywki, ale dziura w haczylu jest taka duza i
      sam sposob zamocowania tego haczyka tak beznadziejny, ze mechanizm sie kreci a
      haczyk stoi w miejscu. Myslalam, ze mozna to jakos przykleic ale niestety nie
      ma takiej mozliwosci sad

Patrycja
    • paty_mama_olenki Re: Siedmioróg - ksiazeczka do kapieli 01.05.03, 14:47
      Ksiazeczka do kapieli "Lisek Tomcio na przejazdzce". Po pierwszej kapieli
      splynely nam ilustracje. Na szczescie splynely juz po kapieli jak ksiazeczka
      lezala mokra na umywalce. Dobrze, ze mi dziecko uczulenia nie dostalo od tej
      farby. Kapalismy mala w plynie do kapieli Nivea z dodatkiem oliwki, moze to
      ten plyn tak zadzialal, ale w koncu chyba producent powinien brac pod uwage,
      ze dzieci kapia sie w plynie do kapieli.

Patrycja
    • maricaa Kasza jaglana Sante i ProVita 13.05.03, 19:47
      Sante - drobne kryształki szkła albo piasku, na szczęście przelatują przez
      sitko, więc da się oczyscić.

ProVita - duże kamyki, często większe od ziarenek kaszy. Wcześniej w kaszy tego
      producenta nie było kamieni.

Jak przyjemnie zgrzytają w zębach... Czy ktoś zna kaszę jaglaną jakiegoś
      producenta bez tych dodatków?
    • maricaa Re: Uwaga, bubel! 16.05.03, 13:09
    • maricaa Szelki BabyOno 16.05.03, 13:11
      Szelki dają się zwęzić maksymalnie w obwodzie klatki piersiowej do 54 cm.
      Wyjęłam z nich dziecko bez rozpinania...
    • mumin_ek Re: Uwaga, bubel czapki mirmar 18.05.03, 15:50
      Kupilam taka czapke dla noworodka - czapki sa ze szwami - jest ich duzo i sa
      ostre. Innego wyboru na rynku nie bylo, bo czapek bez szwow zdaje sie juz nie
      ma w sprzedazy. Dodatkowo czapki mirmar maja ostre aplikacje na czole.
      Nauszniki na uszy nie pasuja, chyba ze moje dziecko takie niewymiarowe. Po
      pierwszym praniu, zawiniecie sie odwinelo, bylo tylko zaprasowane i
      nieobrebione. Czapka poszla na smieci. Inne tej firmy podobnej jakosci -
      ogladalam w sklepie.
      • agni71 Re: Uwaga, bubel czapki mirmar 19.05.03, 08:21
        Sprawa pasowania czapki lub nie, to jednak kwestia bardzo indywidualna. My
        kupujemy niemal wylacznie czapeczki tej firmy, wlasnie dlatego, ze w nich
        nauszniki dobrze pasuja do uszu mojej Gabrysi. Oczywiscie, nie kazdy model nam
        odpowiada, ale wiekszosc - tak. Zgadzam sie z tymi szwami, w niektorych
        czapeczkach sa faktycznie niewygodne.

aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka