Dodaj do ulubionych

Nowa parasolka Chicco CT 06 - kiedy w Polsce???

21.02.07, 11:28
Czy ktoś wie kiedy ten model Chicco pojawi się W Polsce?
www.chiccousa.com/product.php?productid=215&cat=5&page=2
I czy w ogóle sie pojawi???

Z góry dzięki za info smile
Obserwuj wątek
    • magia Re: Nowa parasolka Chicco CT 06 - kiedy w Polsce 21.02.07, 11:35

Mi to na zwykle Caddy wyglada.

m.
      Kajetan (25.11.2004)
      Helena (06.09.2006)
    • tweety_bird A jakie to jest zwykłe Caddy? 21.02.07, 11:44
      Możesz podać jakiś link do polskiej strony?
      • andzia22l1 przykładowy link: 21.02.07, 11:51
        calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_121_246&products_id=4309
        • andzia22l1 teraz dobry 21.02.07, 11:52

kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54935,2859672.html
    • andzia22l1 caddy jest podobny do tego z Twojego linku,ale 21.02.07, 11:54
      zdecydowanie ten Twój jest ładniejszysmile
    • 9-x-2 Re: Nowa parasolka Chicco CT 06 - kiedy w Polsce 21.02.07, 11:58
      A mnie to wygląda na chicco london - mamy właśnie w tym kolorze.
      • smeagoul Re: Nowa parasolka Chicco CT 06 - kiedy w Polsce 21.02.07, 12:00
        to jest caddy ale zmieniła się tylko budka- wczesniej był daszek.
    • 9-x-2 Re: Nowa parasolka Chicco CT 06 - kiedy w Polsce 21.02.07, 12:05
      www.bobowozki.pl/advanced_search_result.php?osCsid=53cc7ac369f6bf7080f7d06ae720eed8&search_in_description=1&keywords=london&
      pfrom=&pto=&categories_id=&x=0&y=0
      • iwek33 Re: Nowa parasolka Chicco CT 06 - kiedy w Polsce 21.02.07, 12:26
        Oczywiście,że jest to model Chicco Ct 0.6 Caddy, tylko wersja z budką zamiast
        daszka. W zeszłym roku na polskim rynku nie było w sklepach modelu z budką,
        pojawiały się na allegro, sprowadzane z zagranicy. Nie wiadomo, czy w tym roku
        będą na polskim rynku. Ale jest to n apewno Chicco Caddy, tylko z budką.
        • iwek33 Re: Nowa parasolka Chicco CT 06 - kiedy w Polsce 21.02.07, 12:28
          i koszyczkiem! W Caddy z daszkiem nie ma w standardowym wyposażeniu koszyczka.
          O modelu Caddy było tu na forum tak dużo, że wystarczy wpisać w wyszukiwarkę
          słowo Caddy i czytać do woli.
          • tweety_bird Czytałam stare posty, ale nie dowiedziałam się... 21.02.07, 12:51
            ...czy ten wózek będzie dostępny w Polsce. A co do modelu London, to owszem,
            jest podobny do Caddy, ale cięższy. A może tylko tak piszą, że ten Caddy z budką
            waży ok.5 kg (11 pounds)? Mnie o tą niższą wagę przede wszystkim chodzi. I
            właśnie nie rozumiem czemu pisze na polskiej stronie Chicco, że ten Caddy z
            daszkiem, który można kupić w Polsce, waży 6,3kg, a na zagranicznej
            www.chiccousa.com waga tego niby identycznego wózka tylko z budką i siatką jest
            właśnie 5 kg - czyli te podane 11 pounds. Chcę jak najlżejszy, no i ta budka
            bardziej mi się podoba niż daszek...
    • koma.edziecko Re: Nowa parasolka Chicco CT 06 - kiedy w Polsce 21.02.07, 12:57
      To jest normalne caddy tylko z budką i koszyczkem.
      Na USA i Anglię od ok dwóch lat jest produkowana właśnie taka fajniejsza wersja.
      Nie wiem dlaczego na Europę wschodnią już nie, a co do wagi to caddy jest
      bardzo lekki waży 5kg a nie ponad 6.
      Ja nawet chiałam kupić taki na allegro,ludzie sprzedawali przywieziony z Angli
      lekko używany ale chcieli za niego 50zł drożej niż nowe caddy w sklepie więc
      zrezygnowałam.
      • tweety_bird Co do wagi Chicco z daszkiem... 21.02.07, 13:08
        Tu jest podane, że 6,3kg. A w sklepach internetowych podają właśnie 5,5kg.
        chicco.pl/index.php?p0=2&p1=11&p2=49&o=312
        • iwek33 Re: Co do wagi Chicco z daszkiem... 21.02.07, 13:18
          Chicco z daszkiem waży ok.5 kg, jest lekki jak piórko, sama go używam 2,5 roku
          i znoszę w jednej ręce bez problemu. Miałam w przeciągu 7 lat ( 2 dzieci) wiele
          parasolek, ale Caddy uwielbiam. I polecam go bardzo zwłaszcza niewysokim mamom,
          bo ma stosunkowo nisko rączki do prowadzenia, dobrą amortyzację, nie za małe
          kółeczka i świetne, głębokie i dobrze wyprofilowane siedzonko. Dzieciak siedzi
          głęboko, nie zjeżdża, nawet jak jest już dużym 3 latkiem. Waga podawana w
          sklepach jest różna, bo czasem podają wagę samego stelaża, czasem wagę pełnej
          wersji z budką, okryciem na nóżki, dlatego są rozbieżności.
          Z innych lekkich parasolek na naszym runku można wymienić maclarena Volo ( waga
          podawana ok 4 kg)
          • tweety_bird Re: Co do wagi Chicco z daszkiem... 21.02.07, 13:33
            Tak, wiem Iwek - przeglądnęłam całe archiwum, a w tym mnóstwo twoich postów na
            ten temat smile I właśnie między tymi dwoma wózkami będę wybierać. Maclaren Volo
            najbardziej mnie kusi tą wagą, ale ma strasznie małe kółka sad Boję się, że
            będzie się źle prowadził, no i amortyzację ma pewnie do niczego...Dlatego też
            skłaniam się ku Caddy - ale najchętniej właśnie z daszkiem.
            • tweety_bird Miało być "najchętniej właśnie z budką" :) 21.02.07, 13:34
              A nie z daszkiem smile))
              • iwek33 Re: Miało być "najchętniej właśnie z budką" :) 21.02.07, 14:40
                To może poczekaj do wiosny, myślę, ze na allegro pojawią się znowu te z
                budkami. A może Zapp? Też dziewczyny polecają, jako lekki i mały po złożeniu.
                Tylko w nim zupełnie nie można opuścić oparacia.
                • iwek33 Re: Miało być "najchętniej właśnie z budką" :) 21.02.07, 14:47
                  A jeszcze napiszę Ci, jaką zaletę daszka w Caddy odkryłam. Jak mój synek miał
                  już prawie 3 latka, to wystawał połową głowy ponad oparcie. Kiedy chciał spać i
                  dobrze oprzeć głowę to zahaczałam pręty złożonego daszka o stelaż wózka z tyłu
                  i tworzyło się przedłużenie oparcie do ok. 60 cm. Nie wiem, czy z budką też się
                  tak da pokombinować.
                  • tweety_bird Re: Miało być "najchętniej właśnie z budką" :) 21.02.07, 20:51
                    Tak, czytałam Twój post o tym daszku i przedłużaniu oparcia za jego pomocą smile
                    Bardzo to pomysłowe smile
                    Co do Zappa to owszem fajny wózek, ale kosztuje 700zł. Szukamy parasolki
                    maksymalnie do 250zł.
                    Dzięki za pomoc smile
                    • viki76 zważyłam moje caddy i wychodzi 4,6kg 21.02.07, 21:41
                      jak w tytule. Złożyłam i postawiłam na wadze elektronicznej - ważyłam 3 razy i
                      za każdym razem wychodzi mi 4,6 kg (dla porównania zważyłam też małe hantle do
                      ćwiczeń, na których jest napisane 1,5 kg i waga dokładnie tyle wskazuje). Więc
                      ja już nie wiem jak to jest z tą wagą podawaną przez producenta, ponieważ sama
                      się spotkałam raz z opisem 5,5 kg a raz 6,3kg.
                      Odnośnie budki - jest całkiem fajna ale daszek ma jeszcze tą zaletę, że jest z
                      przodu "łamany" i można to np. wykorzystać jak się jedzie pod słońce i świeci
                      dziecku w oczy.
                      • iwek33 Re: zważyłam moje caddy i wychodzi 4,6kg 21.02.07, 22:16
                        Viki, a z którego roku masz Caddy? Bo ja miałam dwa modele, najpierw taki model
                        sprzed 2 lat i potem ten zeszłoroczny. Mam wrażenie, że ten zeszłoroczny jest
                        ciut cięższy, te dodatki estetyczne w postaci dodatkowych plastikowych osłonek
                        przy kółeczkach, inne rączki, chyba ciut podwyższają wagę.
                        • tweety_bird Dzięki Viki :) 22.02.07, 20:03
                          Chyba jednak przekonamy się do tego daszka smile Widzę, że ma same zalety.
                          • viki76 Re: Dzięki Viki :) 22.02.07, 21:04
                            Iwek mam dokładnie ten
                            model /www.allegro.pl/item168809832_wozek_spacerowy_chicco_caddy_ciekawy_kolor.h
                            tml
                            tylko pomarańczowy, nawet z taką samą siatką na zakupy ale bez parasolki smile
                            • viki76 Re: Dzięki Viki :) 22.02.07, 21:07
                              kurcze, nie umiem wkleić sad
                              www.allegro.pl/item168809832_wozek_spacerowy_chicco_caddy_ciekawy_kolor.html
                              aukcja nr 168809832
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka