wiolka_u 21.02.07, 20:58 Kupiliśmy dziś ten fotelik i nie mozemy go zamontowac! Pasy wisza a fotelk wrecz lata po siedzeniu! Czy to blad przy montazu? Prosze napiszcie jak bylo u was jak sobie poradziliscie z tym problemem. Z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krasulas Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 21.02.07, 21:20 wersja 0-13?? czy wyższa?? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka_u Wersja 9-25 22.02.07, 08:49 A czy to jakas roznica? Napiszcie prosze, czy on po przypieciu powinien "latac" po siedzeniu? Bo jesli nie, to cos zle zrobilismy, a moze pasy sa za dlugie Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 00:14 Nam montował sprzedawca zaraz po kupieniu Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 09:06 Mam ten fotelik i absolutnie nie powinien on latac po siedzeniu. Jest tak przypięty, że ani drgnie. Zamontujcie dokładnie krok po kroku zgodnie z instrukcją i powinno być dobrze. Nie wiem tylko w jaki sposób go montujesz, czy przodem do kierunku jazdy czy tyłem? Bo jak tyłem to nie pomogę, bo my zamotowaliśmy od razu przodem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka_u Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 09:26 Przodem do kierunku jazdy. Robilismy zgodnie z instrukcja i te pasy sa jakies dlugie. Nie wiem,cos zle robimy. Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 09:33 A gdzie Wam wiszą te pasy? Bo bierzesz pas tak jakbyś się sama chciała nim przypiąć i przekładasz pod fotelikiem, po bokach masz takie rowki w których ten pas musi przechodzić, zapinasz końcówkę w zamek. I już nie powinno nic latać. Potem naciągasz takie zatrzaski które też są na dole po bokach. I na samym końcu przymocowujesz pas taki zatrzaskiem który jest na wysokości ramion. I to koniec nic nie ma prawa latac i wisieć? Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 09:37 A może podjedźcie gdzieś do jakiegoś sklepu z art. dziecięcymi i faktycznie niech sprzedawca Wam pokaże jak to zrobić? Myślę i myślę, ale nie wiem jak te pasy mogą wisieć? Miałam ten fotelik zamontowany w dwóch samochodach i w żadnym nie było problemu. Kurczę, chciałabym pomóc, ale nie wiem jak? Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 09:56 wiesz co - jak wepniesz pas w klamrę - to faktycznie może być za długi - zależy od samochodu. Poprostu - pas mi się samoczynnie nie naciąga i nie cofa, a żeby fotelik przypiąć muszę pas wyciągnąc z rolki troszkę więcej. I wtedy też mi lata. Czyli - wpinając pas w klamrę wracam do miejsca z którego pas w aucie wychodzi i naciągam - muszę zrobić to na dwóch warstwach pasa - od dołu i potem od góry:- ) Dopiero na koniec wsuwam pas w opisywane wyżej "szczeliny" (z naciągniętym jest trudniej!), jeszcze raz poprawiam napięcie i klikam klamrę. Super opis - facet nie zrozumiałby powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka_u Dziekuje za pomoc! 22.02.07, 10:25 Bedziemy probowac, jesli sie nie uda,to gdzies podjedziemy! Kurcze,moze faktycznie pasy sa za dlugie lub za luzne. Mamy nissana almere,moze tu jest problem Odpowiedz Link Zgłoś