Dodaj do ulubionych

Fotelik Casualplay-jak sie go montuje??

21.02.07, 20:58
Kupiliśmy dziś ten fotelik i nie mozemy go zamontowac! Pasy wisza a fotelk
wrecz lata po siedzeniu! Czy to blad przy montazu? Prosze napiszcie jak bylo
u was jak sobie poradziliscie z tym problemem. Z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 21.02.07, 21:20
      wersja 0-13?? czy wyższa??
      • wiolka_u Wersja 9-25 22.02.07, 08:49
        A czy to jakas roznica? Napiszcie prosze, czy on po przypieciu powinien "latac"
        po siedzeniu? Bo jesli nie, to cos zle zrobilismy, a moze pasy sa za dlugie uncertain
    • weronka77 Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 00:14
      Nam montował sprzedawca zaraz po kupieniuwink
      • zyna Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 09:06
        Mam ten fotelik i absolutnie nie powinien on latac po siedzeniu. Jest tak
        przypięty, że ani drgnie. Zamontujcie dokładnie krok po kroku zgodnie z
        instrukcją i powinno być dobrze.
        Nie wiem tylko w jaki sposób go montujesz, czy przodem do kierunku jazdy czy
        tyłem? Bo jak tyłem to nie pomogę, bo my zamotowaliśmy od razu przodem.
        • wiolka_u Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 09:26
          Przodem do kierunku jazdy. Robilismy zgodnie z instrukcja i te pasy sa jakies
          dlugie. Nie wiem,cos zle robimy.
          • zyna Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 09:33
            A gdzie Wam wiszą te pasy? Bo bierzesz pas tak jakbyś się sama chciała nim
            przypiąć i przekładasz pod fotelikiem, po bokach masz takie rowki w których ten
            pas musi przechodzić, zapinasz końcówkę w zamek. I już nie powinno nic latać.
            Potem naciągasz takie zatrzaski które też są na dole po bokach. I na samym
            końcu przymocowujesz pas taki zatrzaskiem który jest na wysokości ramion. I to
            koniec nic nie ma prawa latac i wisieć?
            • zyna Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 09:37
              A może podjedźcie gdzieś do jakiegoś sklepu z art. dziecięcymi i faktycznie
              niech sprzedawca Wam pokaże jak to zrobić?
              Myślę i myślę, ale nie wiem jak te pasy mogą wisieć?
              Miałam ten fotelik zamontowany w dwóch samochodach i w żadnym nie było problemu.
              Kurczę, chciałabym pomóc, ale nie wiem jak?
              • krasulas Re: Fotelik Casualplay-jak sie go montuje?? 22.02.07, 09:56
                wiesz co - jak wepniesz pas w klamrę - to faktycznie może być za długi - zależy
                od samochodu. Poprostu - pas mi się samoczynnie nie naciąga i nie cofa, a żeby
                fotelik przypiąć muszę pas wyciągnąc z rolki troszkę więcej. I wtedy też mi
                lata.
                Czyli - wpinając pas w klamrę wracam do miejsca z którego pas w aucie wychodzi
                i naciągam - muszę zrobić to na dwóch warstwach pasa - od dołu i potem od góry:-
                )
                Dopiero na koniec wsuwam pas w opisywane wyżej "szczeliny" (z naciągniętym jest
                trudniej!), jeszcze raz poprawiam napięcie i klikam klamrę.
                big_grin Super opis - facet nie zrozumiałbybig_grin
                powodzenia
                • wiolka_u Dziekuje za pomoc! 22.02.07, 10:25
                  Bedziemy probowac, jesli sie nie uda,to gdzies podjedziemy! Kurcze,moze
                  faktycznie pasy sa za dlugie lub za luzne. Mamy nissana almere,moze tu jest
                  problem uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka