mercy2 06.03.07, 11:05 Palnuję zakupić dla swojego synka rowerek (najlepiej na 4 kółkach). Bardzo proszę o poradę jaki byłby najlepszy dla takiego malucha i posłużyłby mu przez kilka sezonów. Będę wdzieczna za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sweet.joan Re: rowerek dla 3 latka 06.03.07, 12:47 To zależy jak duży i jak sprawny ruchowo ten trzylatek. Mój na trzecie urodziny dostał Gianta Animatora 12". Przejeździł na nim już dwa sezony. Rower polecam - solidny, stabilny, nadal wygląda jak nowy. Mój syn należy do dzieci drobnych i raczej mało wysportowanych, więc kto wie, czy jeszcze w i w tym roku nie będzie jeździł na tym samym rowerku. Najlepiej jest przymierzyć dziecko do roweru - czy dobrze sięga pedałów i czy da radę pedałować. Niektórzy kupowali od razu 14" lub nawet 16". A inne trzylatki jeżdżą jeszcze na trókołowcach typu Magic. Ostatnio było tu już trochę o rowerach, poszukaj w wyszukiwarce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: rowerek dla 3 latka 06.03.07, 16:37 troszeczkę wyżej jest wątek o rowerku dla 3,5 latki. POczytaj tam... Moja Zuza (3 lata i m-c!!!) dostała parę dni temu 16''tkę Schwinn'a. Długo śledziłam allegro - planowałam kupić Brighta, używanego Gianta (Animatora). Moje dziecko jest średnio wysportowane - w kierunku na "nie" Mierzy 95cm. Zmotywowałam się w końcu i pojeździłam z nią po sklepach rowerowych, marketach. Spora część 4-kołowców była poprostu za mała - owszem proporje niby zachowane, ale wyglądała śmiesznie - za duża ... Miała problem ze skręcaniem - bo dotykała kierownicą kolana. Aha - widziałam na żywo niektóre allegrowe modele i średnio polecam. Nastawiłam się na kupno Arcusa (romet) - sporo plastiku - masa detali wygina się. Ma owszem bajery, jak bagażnik, koszyczek itp. Jest śliczny - i w sumie 12- tka jest akurat!! Jednakże kupiliśmy w końcu Schwinna (cena 400zł, b.solidny, b.ciężki, niziutka rama) - i mam nadzieję, że nie będziemy żałować tej decyzji. Zuza samodzielnie na niego wchodzi i schodzi - przekładając nogę nad ramą lub nad tylnim kołem (i dzięki temu że nie ma błotnika - nie haczy nogą). Ech - rozpisałam się Powodzenia i proponuję poprzymierzać Waszą Perłę do rowerków. Ania Odpowiedz Link Zgłoś