Dodaj do ulubionych

Przydatne drobiazgi i urządzonka

14.03.07, 10:24
Witam! Między moimi pociechami jest 8 lat różnicy i teraz widzę jak wiele różnych fajnych rzeczy jest teraz na rynku. Co sama mogę polecić- leżaczek do wanienki, zwykły plastikowy kupiony w tesco super sprawa żałuję jedynie że kupiliśmy tak późno ( mała miała 4 m-ce )Niunię można na moment zostawić w wanience gdy trzeba po coś sięgnąć, nie bolą plecy od trzymania maluszka a dzieciątko jest bezpieczne, nie moczą się uszka ani pępuszek co pewnie jest ważne u noworodka a do mycia główki czy plecków można go wyjąć. Poza tym polecam przewijak na łóżeczko, fajny bo jest wysoko i nie trzeba się schylać a maluch widzi lepiej otoczenie.U starszego sprawdziło się drewniane krzesełko ze stolikiem służyło bardzo długo, stolik do dzisiaj, Niunia też już takie ma
Obserwuj wątek
    • ollik83 Re: Przydatne drobiazgi i urządzonka 14.03.07, 10:48
      ja jestem zachwycona Fridą do nosasmilejak sobie przypomnę przeprawy z gruszką, to ciarki mnie przechodząsmile
    • monikaa13 do ktorego miesiaca lezaczek do kapieli 14.03.07, 10:55
      do jakiego miesiaca taki lezaczek starcza, mala ma juz 4 miesiace, nosi ubranka
      na 68cm, czy sie jeszcze oplaca kupowac?? w sumie niedlugo powinna siadac
      • asieksza Re: do ktorego miesiaca lezaczek do kapieli 14.03.07, 14:27
        Myślę że dosyć długo, nasza ma 5 miesięcy nosi ubranka na 74 waży 7 kg i jest ok, myślę że potem przyda się w dużej wannie
    • klassa1 Re: Przydatne drobiazgi i urządzonka 14.03.07, 11:00
      Leżaczek- foczka do kąpieli u mnie nie zdała egzaminu - nie wiedziałam jak umyć
      plecki i pupcię, ale ponieważ mąż ma wielkie dłonie daliśmy radę bez foczkismile
      Pierwsze miejsce u mnie mają słoiczki - gotowe jedzonko- obiadki, jogurciki,
      owoce, poza tym: laktator (na początku musiałam ściągać i tak już zostało),
      podgrzewacz - działa prawie non-stop - 24g/dobę już ponad 9 m-cy.
      No i Frida - RE-WE-LAC-JA!!!
      • gonia241 Re: Przydatne drobiazgi i urządzonka 14.03.07, 11:02
        moje dziecko ma 8 miesięcy i nadal korzystamy z leżaczka-foczki do kąpieli.
        Sama jeszcze nie siada
      • asieksza Re: Przydatne drobiazgi i urządzonka 14.03.07, 14:32
        Do mycia plecków i pupci wyjmujemy leżaczek, myśle że na pewno nie sprawdza się w tym przypadku wannienka z siedziskiem bo rzeczywiście w takiej nie wyobrażam sobie mycia główki czy plecków
    • mariken chusta wiązana :))) 14.03.07, 11:05
      rzućcie okiem na nasze foty z sygnaturki - tam są zdjęcia małej w chuście smile)

joaśka z kaliną
      • d.ziarkowska sliczniutka ta dzidzia 14.03.07, 14:39
    • asieksza Re: Przydatne drobiazgi i urządzonka 19.03.07, 09:53
      Karuzelka nad łóżeczko - zdecydowanie lepiej sprawdza się taka z grzechotkami niż z maskotkami, wypróbowałam obie , grzechotkowe misie bawią nawet 5 miesięczniaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka