Dodaj do ulubionych

lekka spacerówka

16.03.07, 16:14
poszukuję lekkiej spacerówki - parasolki. Gdyby ktoś mi doradził kto ma
mozliwie najlżejszą, gdyż chciałabym zazbrać ze soba do samolotu, a waga ok.
8 kg to za dużo.
Więc proszę, pomóżcie, jaki kupić DOBRY I LEKKI wózek?
Obserwuj wątek
    • agamama123 Re: lekka spacerówka 16.03.07, 16:44
      Może Zapp?
    • koma.edziecko Re: lekka spacerówka 16.03.07, 17:00
      Podaj więcej informacji,ile ma Twoje dziecko,jakie funkcje Cie interesują.
      Najlżejszy na rynku jest maclaren volo waży 3,9kg ale to prosta parasolka bez
      regulacji oparcia z budką i folią przeciwdeszczową.
      Ok 5kg waży chicco caddy ma daszek i oparcie rozkładane do pozycji półleżacej.
      5,5kg waży maclaren quest i ten ma już rozkładane oparcie,regulację
      podnózka,budkę i koszyk na zakupy.
      • yodogimi Re: lekka spacerówka 16.03.07, 17:38
        ja mam Jane Energy, porządny lekki wózek 5,6 kg cena około 550 zł
        • koma.edziecko Re: lekka spacerówka 16.03.07, 17:54
          Tak tylko ze w energy to tyle waży sam stelarz bez kółek.
          • madzialena11 Re: lekka spacerówka- jane energy 16.03.07, 20:47
            co do wagi jane energy to nie chcę sie sprzeczać bo nie ważyłam ale w
            porównaniu do PP Pliko (ważacy ok 8 kg) to Energy wydaje się być piórkiem. I mi
            się wydaje, że waga podana przez producenta to prawda bo rzezczywiście ten
            wózek jest leciutki. śądzę, że nie waży więcej niż 6 kg, a jak doatałam paczkę
            to z folią, kartonem i wszystkimi innymi pierdołami ważył ok 8 kg.
          • yodogimi Re: lekka spacerówka 16.03.07, 23:23
            szczerze mówiąc nie wydaje mi się, żeby waga dotyczyła samego stelaża -
            producent podaje, że tyle waży cały wózek. Porównywałam w sklepie np. z
            Inglesiną Trip, której producent podaje, że wózek waży 6,3 kg i w zasadzie nie
            było specjalnej różnicy w wadze tego wózka i Jane Energy... Podnosiłam wiele
            wózków i Jane Energy wypadał bardzo dobrze w tym porównaniu.
            • monika_wroclaw Re: lekka spacerówka 16.03.07, 23:48
              Jest to waga stelaża wraz z kółkami, miałam Jane Energy i ważyłam go.
              Cały wózek z kolekcji 2005 ważył 6,9kg, z kolekcji 2006 na pewno trochę mniej
              ze względu na inną tapicerkę i lżejszą budkę. Podnosiłam oba w sklepie i czuć
              było, że ten nowy jest trochę lżejszy.
              Energy jest świetnie wyważony, dla mnie też wydawał się lekki jak piórko smile

Zobaczymy, czy Rocket będzie wyczuwalnie lżejszy...smile
              • koma.edziecko Re: lekka spacerówka 17.03.07, 08:58
                Moniko i co kiedy kupujesz rocket? bo ja mam cały czas dylemat czy kupować
                jakiś na wakacje czy zostać z techno,ale techno jest trochę za duże a rocketa w
                tych pięknych kolorach przed wakacjami napewno w Polsce nie będzie.
                Chyba znowu kupię caddy jeszcze myślę nad volo ale boję się co będzie jak mi
                Oliwia w nim zaśnie.
    • joanmiro Re: lekka spacerówka 16.03.07, 21:22
      nie ma znaczenia waga wozka zabieranego do samolotu. Wozek zawsze jest gratis,
      niezaleznie od tego ile mozesz zabrac bagazu!
      • metis1 Re: lekka spacerówka 16.03.07, 22:22
        Najlzejsza spacerowka jest na pewno Maclaren Volo - 3,9 kg. Mozesz go obejrzec
        np. tutaj: gazeta.allegro.pl/show_item.php?item=174638257
        Ale nie rosklada sie w niej oparcie, wiec jesli Twoje dziecko spi na spacerze,
        to odpada.
    • bonkreta Re: lekka spacerówka 16.03.07, 22:27
      Ja kupiłam parę dni temu Bebe Confort Viva. Jak na razie jestem zadowolona.
      Waga ok. 6,5 kg (wg producenta). Ma rozkładane siedzenie.
      • baziaczek Re: lekka spacerówka 17.03.07, 10:10
        Ja polecam jane rocketa. Jest wyczuwalnie lżejszy niż energy, a rozkładanie
        pleców ma znacznie lepsze niż trochę lżejszy caddy. I nadaje się dla wysokiej
        mamy.
    • sikorka.1 Re: lekka spacerówka 18.03.07, 08:22
      dzięki za pomoc. Rozejrzę się teraz w sklepach, bo muszę jagodę wsadzić do
      niego i sprawdzić, czy się nie wysuwa, bo z tego co mam, niestety zjeżdża. Jak
      była mała i pozycja półleżąca, to nie zwróciłam uwagi, ale na siedząco jakoś
      kiepsko wypada nasz wózek. Mamy Baby Dreamsa SMART.
      Pozdrawiamsmile
      • monii_1 Re: lekka spacerówka 18.03.07, 09:00
        ja właśnie sprzedaje Jane Rocket jeśli jesteś zainteresowana to wklejam link
        www.allegro.pl/item176687281_jane_rocket_na_gwarancji_jak_nowa_gratisy.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka