sikorka.1 16.03.07, 16:14 poszukuję lekkiej spacerówki - parasolki. Gdyby ktoś mi doradził kto ma mozliwie najlżejszą, gdyż chciałabym zazbrać ze soba do samolotu, a waga ok. 8 kg to za dużo. Więc proszę, pomóżcie, jaki kupić DOBRY I LEKKI wózek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koma.edziecko Re: lekka spacerówka 16.03.07, 17:00 Podaj więcej informacji,ile ma Twoje dziecko,jakie funkcje Cie interesują. Najlżejszy na rynku jest maclaren volo waży 3,9kg ale to prosta parasolka bez regulacji oparcia z budką i folią przeciwdeszczową. Ok 5kg waży chicco caddy ma daszek i oparcie rozkładane do pozycji półleżacej. 5,5kg waży maclaren quest i ten ma już rozkładane oparcie,regulację podnózka,budkę i koszyk na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
yodogimi Re: lekka spacerówka 16.03.07, 17:38 ja mam Jane Energy, porządny lekki wózek 5,6 kg cena około 550 zł Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: lekka spacerówka 16.03.07, 17:54 Tak tylko ze w energy to tyle waży sam stelarz bez kółek. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: lekka spacerówka- jane energy 16.03.07, 20:47 co do wagi jane energy to nie chcę sie sprzeczać bo nie ważyłam ale w porównaniu do PP Pliko (ważacy ok 8 kg) to Energy wydaje się być piórkiem. I mi się wydaje, że waga podana przez producenta to prawda bo rzezczywiście ten wózek jest leciutki. śądzę, że nie waży więcej niż 6 kg, a jak doatałam paczkę to z folią, kartonem i wszystkimi innymi pierdołami ważył ok 8 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
yodogimi Re: lekka spacerówka 16.03.07, 23:23 szczerze mówiąc nie wydaje mi się, żeby waga dotyczyła samego stelaża - producent podaje, że tyle waży cały wózek. Porównywałam w sklepie np. z Inglesiną Trip, której producent podaje, że wózek waży 6,3 kg i w zasadzie nie było specjalnej różnicy w wadze tego wózka i Jane Energy... Podnosiłam wiele wózków i Jane Energy wypadał bardzo dobrze w tym porównaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: lekka spacerówka 16.03.07, 23:48 Jest to waga stelaża wraz z kółkami, miałam Jane Energy i ważyłam go. Cały wózek z kolekcji 2005 ważył 6,9kg, z kolekcji 2006 na pewno trochę mniej ze względu na inną tapicerkę i lżejszą budkę. Podnosiłam oba w sklepie i czuć było, że ten nowy jest trochę lżejszy. Energy jest świetnie wyważony, dla mnie też wydawał się lekki jak piórko Zobaczymy, czy Rocket będzie wyczuwalnie lżejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: lekka spacerówka 17.03.07, 08:58 Moniko i co kiedy kupujesz rocket? bo ja mam cały czas dylemat czy kupować jakiś na wakacje czy zostać z techno,ale techno jest trochę za duże a rocketa w tych pięknych kolorach przed wakacjami napewno w Polsce nie będzie. Chyba znowu kupię caddy jeszcze myślę nad volo ale boję się co będzie jak mi Oliwia w nim zaśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanmiro Re: lekka spacerówka 16.03.07, 21:22 nie ma znaczenia waga wozka zabieranego do samolotu. Wozek zawsze jest gratis, niezaleznie od tego ile mozesz zabrac bagazu! Odpowiedz Link Zgłoś
metis1 Re: lekka spacerówka 16.03.07, 22:22 Najlzejsza spacerowka jest na pewno Maclaren Volo - 3,9 kg. Mozesz go obejrzec np. tutaj: gazeta.allegro.pl/show_item.php?item=174638257 Ale nie rosklada sie w niej oparcie, wiec jesli Twoje dziecko spi na spacerze, to odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: lekka spacerówka 16.03.07, 22:27 Ja kupiłam parę dni temu Bebe Confort Viva. Jak na razie jestem zadowolona. Waga ok. 6,5 kg (wg producenta). Ma rozkładane siedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek Re: lekka spacerówka 17.03.07, 10:10 Ja polecam jane rocketa. Jest wyczuwalnie lżejszy niż energy, a rozkładanie pleców ma znacznie lepsze niż trochę lżejszy caddy. I nadaje się dla wysokiej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka.1 Re: lekka spacerówka 18.03.07, 08:22 dzięki za pomoc. Rozejrzę się teraz w sklepach, bo muszę jagodę wsadzić do niego i sprawdzić, czy się nie wysuwa, bo z tego co mam, niestety zjeżdża. Jak była mała i pozycja półleżąca, to nie zwróciłam uwagi, ale na siedząco jakoś kiepsko wypada nasz wózek. Mamy Baby Dreamsa SMART. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monii_1 Re: lekka spacerówka 18.03.07, 09:00 ja właśnie sprzedaje Jane Rocket jeśli jesteś zainteresowana to wklejam link www.allegro.pl/item176687281_jane_rocket_na_gwarancji_jak_nowa_gratisy.html Odpowiedz Link Zgłoś