Dodaj do ulubionych

toyota yaris-kto ma?

22.03.07, 12:29
Dziewczyny!

Chciałabym poznać opinie użytkowniczek/ków Toyoty Yaris. Przymierzam się do
kupna i proszę o pomoc w podjęciu decyzji. Czy często się psują, jak drogie są
części, czy dobrze się jeździ tym samochodem, jak dużo pali ropy/benzyny.
Napiszcie jakie macie uwagi, jakie Wasze autka mają wady a jakie zalety.
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Pa
Obserwuj wątek
    • dyzurna Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 13:20
      ta toyotke ma moja mama i jest bardzoooo zadowolona, choc bagaznik moglby byc
      wiekszy. ja sama zastanawiam sie nad toyotka corolla
    • karin.dsi Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 13:27
      ja mam. jest super! nie ma problemu, nic się jeszcze nie zepsuło, mam od
      zeszłego roku.polecam
    • oxygen100 Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 13:35
      zastanawialam sie nad Yariska ale w koncu jednak kupilismy toyote starlett. na
      poczatek 10 letnia zeby nie bylo mi szkoda jak sie poobija czy cos. Straletka
      jest chyba poprzedniczka yariski. Jest w ogole bezproblemowa i bez
      bezobslugowa, wiec mlodsza yaris tym bardziej
    • asiam10 Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 13:53
      Jeździlam przez 5 lat. I zaluje, ze musialam sie z nia rozstac. Po prostu
      zrobila sie za mala dla 3 osob.
      Bezawaryjna, wygodna i przestronna (wbrew pozorom). Ale bagaznik ma naprawde
      maly.
      Ja polecam!
    • asiam10 Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 13:58
      A jeszcze jesli chodzi o koszty- przeglady tansze niz np. w citroenie, w ogole
      slyszalam, ze w porownaniu do innych marek cena przegladu jest konkurencyjna.
      Jesli chodzi o czesci- nie wiem, bo sie nie psula a i kolizji nie mialam
      zadnych. A benzyny palila srednio 6,3- zdezydowana wiekszosc po miescie i w
      korkach. To spalanie utrzymalo sie przez te 5 lat.
      • malgosia.w Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 15:28
        mieliśmy 1,5 roku, dopóki nam nie ukradli sad
        bardzo fajny miejski samochód, nie pali za dużo, ale bagażnik ma malutki,
    • blanez16 Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 15:33
      Bezawaryjna, bezproblemowa. Moja jest benzynowa 1.3, nie przekracza 6
      litrów/100 km w mieście. Bagażnik mało luksusowy, ale to w końcu małe miejskie
      autko.
    • lysonka-d Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 16:39
      Jest super bezawaryna (6 lat)i jak na małe miejskie autko przestronna. Jadąc w
      czwórkę na dzikie wakacje pod namiot zmieściliśmy sie bez bagażnika dachowego.
      Choć było już troszkę ciasno. Bagażnik można trochę powiększyć przez
      przesuniecie drzwi. No i my mamy trzydrzwiową , piecio byłby wygobniejsza
      • mamakubusia8 Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 17:02
        mieliśmy ją przez 4 lata. Autko super. Jak drogie są części to ci nie powiem bo
        przez te 4 lata wymienialiśmy tylko olej i filtry powietrza.
        Godne polecenia!!!
    • em_em71 Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 17:17
      Po 7 latach użytkowania renault clio przesiadłam się do toyki. Clio miało
      silnik 1,4 i 75 KM, yaris przy silniku 1,3 prawie 90 KM... Z liczb nie wynika
      nic, toyota przy renówce to muł jakich mało smile
      Dlaczego nie kupiłam nowego clio? Sama się zastanawiam... a raczej
      zastanawiałam, zanim nie przywykłam. Teraz już dobrze się czuje w moim autku,
      lejąc podrasowaną benzynę ma trochę większego kopa. Oczywiście, jazda po
      mieście to nie wyścigi, choć czasem ogarniają mnie wątpliwości...
      To jedyna wada. Autko bardzo zwrotne, prowadzi się dziecinnie lekko, wszędzie
      się wciśnie, jest ok.
      Czy się psuje? nie wiem, jeżdzę ok pół roku smile
    • oxygen100 Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 18:21
      Uwzgeldniajac wszystkie achy i ochy nie kupilabym tego samochodu, Na ulicach
      jest ich za przeproszeniem tyle co nasral i rozmazal, a ja lubie oryginalnosc
      choc starletek tez juz jest sporo (nie byly sprzedawane w Polsce od nowosci)
      chodzi mi po glowie zmiana samochodu ale na cos w stylu mazdy MK-5 czy audi TT.
      No ale ja nie mam dzieci i ton ekwipunku do transportu. Natomiast zdecydowanie
      ladniejsza wydaje mi sie poprzednia wersja niz ta nowa ktora wyglada jakby za
      zycia spuchla posmiertnietongue_outtongue_out
      • pampeliszka Re: toyota yaris-kto ma? 22.03.07, 20:09
        Moja siostra ma. Jak tam wkladamy fotelik dla mojej córki, to sie ledwie miesci.
        Trzeba lewe siedzenie max przesunac do przodu i wtedy pasazer nie ma co zrobic z
        nogami...
        Jako drugi samochod moze byc ok, gdyby to mial byc jedyny pojazd w rodzinie z
        dzieckiem, nigdy w zyciu, za mały jest.
        • icedrem Re: toyota yaris-kto ma? 23.03.07, 16:31
          mam od 1999 roku,mam dwoje dzieci,jedna 166cm wzrostu,druga-152,jeżdżę yarisem
          na narty,bez problemu się mieścimy.trzeba umieć się pakować,ja osobiście nie
          lubię luzu w bagażniku,spokojnie zapakowałam do yarisa tyle samo ile do
          KiaRio..więc nie widzę problemu z fotelikiem,jeździłam z nim 7 lat..było
          spokojnie miejsce na nogi.powiem więcej-znacznie ciaśniej było w skodzie,mam
          porównanie,bo jeżdżę też skodą mamy.
          co prawda,jak kiedyś na parkingu zaczęłam wyjmować z bagażnika to co
          zabraliśmy,facet stojący obok przyglądał się z niedowierzaniem..
          to nie jest tylko auto miejskie,w trasie doskonale się sprawuje,bardzo mało
          pali (mój rekord-4,6),i się nie psuje...chociaż jest wrażliwe na paliwo.
          i jest to właściwie jedyny pojazd w rodzinie ,dla mnie wygodny szybki i
          zwrotny,nie jest za mały.pakuję zawsze to co chcę.acha,bagażnika na dach nie
          mam,narty wożę na magnetycznym.
      • blanez16 Re: oxygen100 23.03.07, 11:59
        Można sobie poradzic z kwestią oryginalności kupując yarisa. Ja np. nabyłam
        wersję verso i już jestem bardziej oryginalna, bo tego jeździ naprawdę mało. A
        dwa - mylisz się w kwestii sprzedaży w Polsce toyot starlet - były sprzedawane
        nowe - kupowała je np. była firma mojego męża.
        • oxygen100 Re: oxygen100 23.03.07, 13:03
          oj yaris verso IMO to najwiesza porazka dizajnerska
          • blanez16 Re: oxygen100 23.03.07, 18:05
            Hm.... no wiesz ...de gustibus non est disputandum... smile
      • jusytka Re: toyota yaris-kto ma? 23.03.07, 12:04
        Oxygen, nie masz dzieci?
        • oxygen100 Re: toyota yaris-kto ma? 23.03.07, 13:03
          nie
    • morskie_oko Re: toyota yaris-kto ma? 23.03.07, 13:39
      My mieliśmy yaris, bardzo polecam, świetnie się prowadzi, jest taka bardzo
      kobieca smile Nie przypominam sobie jakiś awarii, jedynie obowiązkowe przeglądy.
      Sprzedaliśmy, bo przy dwójce dzieci jest jednak za ciasna, zwłaszcza jak się
      wyjeżdża na wakacje, ale jako autko miejskie jest wspaniała.
    • nina321 Re: toyota yaris-kto ma? 23.03.07, 16:46
      Yaris 1.3 jeżdżę trzeci rok. Nie narzekam . Dość szybki , zwrotny , po mieście
      super, mało pali. Części nie miałam okazji wymieniać . Przegląd: . 1 -ok.500
      zł, 2- ok.1000 zł. Ja ogólnie jeżdżę na zakupy i po dzieci do szkoły. taki mój
      mały samochodzik.Natomiast pół roku temu miałam okazję przejechać się kilka razy
      nową Corollą i na dodatek dieslem. Super. Cichutka, przestronna , szybka. A
      teraz jeszcze lepiej , bo jeździłam Corollą Combi (męża) . Następny próg
      przekroczony. Super, w porównaniu np z Oplem Astrą combi to torpeda. Rewelacja.
      No i ten bagażnik. Wnioski, jeśli bym sie teraz decydowała to wybrałabym Corollę
      Diesel( mało pali, olej tańszy).Ale i tak Yaris to mój wymarzony samochód.
      Życzę dobrego wyboru.Małgosia
    • lollypop Re: toyota yaris-kto ma? 24.03.07, 08:09
      Nie mam, ale czesto (mniej wiecej co 2 tygodnie) biore samochod z wypozyczalni
      gdy lece w delegacje (u nas dlugie dystanse miedzy miastami, Australia) i kiedy
      tylko moge to biore jakis model ktorym jeszcze nie jechalam, zeby przy okazji
      wyprobowac ile sie da. Przedostatnio mialam wlasnie Yaris i powiem Wam ze mimo
      ze dla mnie to za maly samochod to jednak podobal mi sie, bardzo zwrotny, lekki
      w prowadzeniu i spalil tak malo ze nie chcialo mi sie az wierzyc. W srodku
      wyposarzony byl bardzo pozadnie i wygodnie, wydawal sie wiekszym niz jest.
    • diwer33 Re: toyota yaris-kto ma? 25.03.07, 19:09
      Nie mam, ale czytałam kiedyś taki wątek na temat yaris i o ile dobrze pamiętam
      ktoś pisał że nie można wyłączyć poduszki powietrznej przed fotelem pasażera?
      Ja wożę czasem dziecko z przodu więc dla mnie to feler.
      Ale może już się to zmieniło? Może wypowie się ktoś kto ma?
      Pozdrawiamsmile!
    • lila1974 przyklejone przez moderatora emamy 27.03.07, 02:19
      toyota yaris
      Autor: lukinia
      Data: 26.03.07, 12:51

Wszystkim emamom bardzo dziękuję za wypowiedzi na temat toyoty yaris.
      Niestety mój wątek został przeniesiony na "zakupy-zajrzyj zanim pójdziesz do
      sklepu". Na pewno wszyscy lecą do sklepu po toyoty.

Bardzo mi pomogłyście swoimi opiniami. Będę miała argumenty w przekonywaniu
      męża (hihihi..)

• rysia30 Re: przyklejone przez moderatora emamy 27.03.07, 10:17
        Mi też pomogłyście. Właśnie jeżdze po komisach i rozglądam się za Yaris 3-4
        letnim. Tak na początek, aby w razie stłuczki nie było mi żalsmile)
    • lila1974 lukinia 27.03.07, 17:24
      Nie bardzo rozumię kąśliwe uwagi.

Twój wątek został przeniesiony za ZAKUPY - "Sprawdź, może inni już wiedzą, czy
      warto kupić to, nad czym się zastanawiasz." - czyli miejsce, gdzie userki
      wymieniają się doświadczeniami odnośnie planowanych zakupów.
      • viki76 Lukinia, rysia30 kupiłyście toyotkę??? :) 07.04.07, 19:18
        jeśli tak, to podzielcie się wrażeniami. Też się zastanawiam nad tym autkiem.
        Myślałam jeszcze o renault clio ale chyba yaris ładniejsza? hmmm...sama nie
        wiem...smile
        • mmala6 Re: Lukinia, rysia30 kupiłyście toyotkę??? :) 08.04.07, 15:21
          a dlaczego przeglad taki drogi?? taki zwykly coroczny za 1000zl? nie znam sie
          co prawda na tym ale my nie placimy wiecej niz 150zl (tylko nie za Yariskewink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka