Dodaj do ulubionych

buty dla 3-latki

22.04.07, 21:30
mam problem z sandałkami.czy dla 3-latki moge kupić wycięte sandałki czy
jeszcze takie z usztywnianymi zapiętkami?jakie wy kupujecie?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: buty dla 3-latki 22.04.07, 22:13
      Ja kupuje z usztywnianym zapietkiem, w tym roku kupiliśmy Superfity.

aga
    • weronka77 Re: buty dla 3-latki 22.04.07, 22:22
      Ja z usztywnianym zapiętkiem ale w tym roku nie popełnię błędu "sprzed" roku i
      kupuję sandałki z zabudowanymi paluszkami.Mała jest dość aktywna i w sandałkach
      z odsłoniętymi paluszkami bez przerwy uderzała w co popadnie(sandałki nie były
      za małe bynajmniejwink))),łamała paznokietki i raniła stópki.Póki co kupiłam
      Naturino ale pewnie dokupię Geoxy i Ecco jeśli znajdę odpowiedni model.
    • olawka Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 09:38
      Moja 3latka miała sandałki geox bez zapiętka takie sportowe z regulowanymi na
      rzep paseczkami (super pasujące do stópki i córeczka mogła bez żadnego problemu
      sama je założyc), a kupiłam je po obejrzeniu programu na TVN Style - wywiad z p.
      Zawistowskim - najbardziej znany fizjoterapeuta w Wawie, który mówił że te
      sportowe bez wysokiego zapietka to najlepsze buty dla małej stopki. Chodzenie w
      tych wysoko zabudowanych przyrównał do chodzenia w butach narciarskich...
      • mikita10 Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 09:58
        Ja dla 2,5 latka też kupowałam teraz bez zapiętka.
        Poza tym synek zawsze miał sandałki bez osłonek na nóżki i nigdy sobie krzywdy
        nie zrobił. To chyba zależy od dziecka.

Mnie zależało na jak najbardziej odkrytych bucikach, bo jak sobie przypomnę
        lipiec zeszłego roku i te upały, to sama bym nie chciała chodzić w mocno
        zabudowanych butach, a co dopiero dziecko.
        • krasulas Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 13:28
          Moja Zuza ma Geoxy z zakrytymi paluszkami. Też martwię się o jej paznokietki
          itp. I to nie dlatego, że rok temu robiła sobie w okrytych sportowych
          Adidaskach krzywdę. Kupiłam taki model - bo hulajnoga, rowerek i zwiększona
          rychliwość mojej Panny napewno spowodowałyby uszczerbki na zdrowiu siópeksmile
          Mam też otwarte całkiem i profilowane mocno Nexty oraz otwarte Doodlessy (ale
          sportowe Adidasy). Dokupię jeszcze zapinane na dwa rzepy Bartki (otwarte).
          pzdr
          A
          • katse Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 14:32
            moja ma tylko jedną parę sandałek w sezonie - chyba, że wyrośnie to kupuje
            drugie.
            Mamy zalecenie ortopedy do wyższego zapiętka. Mam nadzieję, że mam już odpuści,
            bo kolanka się trzymają i nie iksują. Za to mała ma płaskostopie i na to też
            musi mieć stabilizowaną dobrze piętę. No więc ma bucik za kostke. Superfity
            kupimy. Są mięciutkie a jednak dobrze stabilizują nóżkę.

K
      • minkapinka Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 14:48
        olawka napisała:

> Moja 3latka miała sandałki geox bez zapiętka takie sportowe z regulowanymi na
        > rzep paseczkami (super pasujące do stópki i córeczka mogła bez żadnego problemu
        > sama je założyc), a kupiłam je po obejrzeniu programu na TVN Style - wywiad z p
        > .
        > Zawistowskim - najbardziej znany fizjoterapeuta w Wawie,
        Pawłem Zawitkowskim

który mówił że te
        > sportowe bez wysokiego zapietka to najlepsze buty dla małej stopki. Chodzenie w
        > tych wysoko zabudowanych przyrównał do chodzenia w butach narciarskich...

Moja córka miała tylko dwie pary sandałków z wysokim zapietkiem, jedne z nich
        (ecco) zostały skrytykowane przez Zawitkowskiego.

• lola125 Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 15:41
          Dlaczego zostały skrytykowane?
    • iwonabw Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 20:40
      Ja kupuję już bez usztywnianej piętki. Nie podobaja mi się takie z usztywniona
      piętka dla tak dużych dziewczynek, no chyba że ewidentnie ma problemy z nóżkami
      wtedy bym kupiła.
      • wojtussss [...] 23.04.07, 20:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka