bogna303 22.04.07, 21:30 mam problem z sandałkami.czy dla 3-latki moge kupić wycięte sandałki czy jeszcze takie z usztywnianymi zapiętkami?jakie wy kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: buty dla 3-latki 22.04.07, 22:13 Ja kupuje z usztywnianym zapietkiem, w tym roku kupiliśmy Superfity. aga Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: buty dla 3-latki 22.04.07, 22:22 Ja z usztywnianym zapiętkiem ale w tym roku nie popełnię błędu "sprzed" roku i kupuję sandałki z zabudowanymi paluszkami.Mała jest dość aktywna i w sandałkach z odsłoniętymi paluszkami bez przerwy uderzała w co popadnie(sandałki nie były za małe bynajmniej))),łamała paznokietki i raniła stópki.Póki co kupiłam Naturino ale pewnie dokupię Geoxy i Ecco jeśli znajdę odpowiedni model. Odpowiedz Link Zgłoś
olawka Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 09:38 Moja 3latka miała sandałki geox bez zapiętka takie sportowe z regulowanymi na rzep paseczkami (super pasujące do stópki i córeczka mogła bez żadnego problemu sama je założyc), a kupiłam je po obejrzeniu programu na TVN Style - wywiad z p. Zawistowskim - najbardziej znany fizjoterapeuta w Wawie, który mówił że te sportowe bez wysokiego zapietka to najlepsze buty dla małej stopki. Chodzenie w tych wysoko zabudowanych przyrównał do chodzenia w butach narciarskich... Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 09:58 Ja dla 2,5 latka też kupowałam teraz bez zapiętka. Poza tym synek zawsze miał sandałki bez osłonek na nóżki i nigdy sobie krzywdy nie zrobił. To chyba zależy od dziecka. Mnie zależało na jak najbardziej odkrytych bucikach, bo jak sobie przypomnę lipiec zeszłego roku i te upały, to sama bym nie chciała chodzić w mocno zabudowanych butach, a co dopiero dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 13:28 Moja Zuza ma Geoxy z zakrytymi paluszkami. Też martwię się o jej paznokietki itp. I to nie dlatego, że rok temu robiła sobie w okrytych sportowych Adidaskach krzywdę. Kupiłam taki model - bo hulajnoga, rowerek i zwiększona rychliwość mojej Panny napewno spowodowałyby uszczerbki na zdrowiu siópek Mam też otwarte całkiem i profilowane mocno Nexty oraz otwarte Doodlessy (ale sportowe Adidasy). Dokupię jeszcze zapinane na dwa rzepy Bartki (otwarte). pzdr A Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 14:32 moja ma tylko jedną parę sandałek w sezonie - chyba, że wyrośnie to kupuje drugie. Mamy zalecenie ortopedy do wyższego zapiętka. Mam nadzieję, że mam już odpuści, bo kolanka się trzymają i nie iksują. Za to mała ma płaskostopie i na to też musi mieć stabilizowaną dobrze piętę. No więc ma bucik za kostke. Superfity kupimy. Są mięciutkie a jednak dobrze stabilizują nóżkę. K Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 14:48 olawka napisała: > Moja 3latka miała sandałki geox bez zapiętka takie sportowe z regulowanymi na > rzep paseczkami (super pasujące do stópki i córeczka mogła bez żadnego problemu > sama je założyc), a kupiłam je po obejrzeniu programu na TVN Style - wywiad z p > . > Zawistowskim - najbardziej znany fizjoterapeuta w Wawie, Pawłem Zawitkowskim który mówił że te > sportowe bez wysokiego zapietka to najlepsze buty dla małej stopki. Chodzenie w > tych wysoko zabudowanych przyrównał do chodzenia w butach narciarskich... Moja córka miała tylko dwie pary sandałków z wysokim zapietkiem, jedne z nich (ecco) zostały skrytykowane przez Zawitkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: buty dla 3-latki 23.04.07, 20:40 Ja kupuję już bez usztywnianej piętki. Nie podobaja mi się takie z usztywniona piętka dla tak dużych dziewczynek, no chyba że ewidentnie ma problemy z nóżkami wtedy bym kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtussss [...] 23.04.07, 20:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś