Dodaj do ulubionych

Meble dla przedszkolaka - co oprócz Bog-fran,Ikei?

09.05.07, 21:01
Witam,

Chciałabym kupić jakieś fajne meble dla przedszkolaka.
szukam szafy, regału na książki i zabawki oraz szafki zamykanej (możę też z
szufladami) na ubranka.
Czy coś poza Ikeą i systemem Elf z firmy Bog-fran możecie polecić?

BRW ma system Capslock, ale jakoś mi nie pasuje.

Liczę na Was smile

Ewa
Obserwuj wątek
    • majatusia Re: Meble dla przedszkolaka - co oprócz Bog-fran, 10.05.07, 01:45
      Ikea? Myslisz o serii mamut czy czyms innym?
      Jak dla mnie to ta seria mamut jest do bani. Krzesełka i stoliku sa super ale
      pozastale meble to kicha. Są bardzo ciezkie, szuflady kiepskie, materiał łatwo
      sei rysuje a cena spora
      Elfa widzialam na razie tylko w necie - mam nadziej sie w rzeczywistosci
      wygladaja tak samo dobrze
      • krasulas Re: Meble dla przedszkolaka - co oprócz Bog-fran, 10.05.07, 07:00
        A może foto-forum Wnętrza Mieszkań Ci pomoże?
        fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
        Jest tam masa pokoików dziecięcych - był kiedyś u góry link z inspiracjami
        (ale tam sporo netowych stronek było, a niekoniecznie mebli z naszego rynku).
        Uczciwie przyznam, że masa z tych pokoików to Ikea - ale niejednokrotnie
        gustownie dobrana. Są też mebelki na Allegro - drewniane - rustykalne (ale
        małe). O nich na forum też jest mowa...
        Wiem, że Ikea jest już mocno przetrawiona, nie wszystko jest tam idealne, ale
        to jedyne miejsce gdzie świetnie możesz pokombinować - niekoniecznie kupując
        wszystkie meble z działu dziecięcego. I co ważne - masa rzeczy z drewnem, więc
        po paru latach łatwe w renowacji (poza tym, mebel z fornirem/drewniany a
        uszkodzony wygląda niebo lepiej niż z płyty). Co do BRW - również są tam posty
        o tych meblach (pewnie też w roku 2006), ale nie jest tego dużo.
        Tak szczerze - to wg mnie polski rynek meblarski ma niewiele ładnego do
        zaoferowania dzieciom - fakt, to kwestia gustu. Można nieraz coś ładnego kupić
        na Allegro - jest bodajże jakaś hiszpańska firma z detalami do pokoi
        dziecięcych - miarki, haczyki, uchwyty, pojemniki itp. - ceny też mają
        zagranicznesmile, ale można zaszaleć!
        Powodzenia i polecam to forum jeszcze raz.
        pzdr
        Ania
      • dosweb Re: Meble dla przedszkolaka - co oprócz Bog-fran, 10.05.07, 12:51
        Mój mały ma Elfa chyba już ok. 1,5 roku i dalej mebelki wyglądaja jak nowe. Są
        dobrze wykonane i generalnie lepsze niż z Ikea. Mają jednak dużo niezamykanych
        przestrzeni i półek na których niestety zbiera się kurz, więc trzeba wziąć to
        pod uwagę.
        • jolakl do dosweb 11.05.07, 15:04
          Elf to naprawdę ładne mebelki, napisz proszę jak wyglądają cenowo.
    • smietankowa Re: Meble dla przedszkolaka - co oprócz Bog-fran, 10.05.07, 07:51
      w sklepach Conforama są aranżacje pokoi dla dzieci (całe systemy meblowe w
      jednym stylu - kilka wzorów), ceny w miarę przystępne, jak z jakością nie wiem -
      nie kupowałam, oglądałam tylko 'zewnętrznie'.
      • agamamaoli Re: Meble dla przedszkolaka - co oprócz Bog-fran, 10.05.07, 14:04
        My mamy capslocka BRW i mebelki są świetne, kolor zielony.
        Nie kupowaliśmy wszytskiego, bo nie było potrzeby, ale mamy łóżko, półkę
        wiszącą z klapą i komodę dzieloną z 2 szufladami. Nic się nie odkleja, nie
        niszczy. Jedyny minus to materac który kupiliśmy śmierdział chemią i do tej
        pory śmierdzi, nie wiem czy nie wywalimy. Mebelki mamy 11/2 roku. A
        • mucha.j Re: Meble dla przedszkolaka - co oprócz Bog-fran, 11.05.07, 14:39
          Przejżyj ofertę Vox, zwłaszcza serię modern. Może będzie dla Ciebie
          interesująca. Ja kupiłam szafę i komodę, jutro jade po odbiór, więc o
          użytkowaniu niewiele mogę Ci powiedzieć, ale wygląda nieźle.
    • jolakl Może Flipper z Wajnerta? 10.05.07, 14:16
      Wydaja sie być ciekawe: www.wajnert.com.pl/katalog.php?co=nowmlo02

Mnie spodobały się te z pomarańczem.
      • mamalilki Re: Może Flipper z Wajnerta? 10.05.07, 21:57
        My kupilismy w IKEI ale nie dziecięce, tylko takie raegały z kwadratowymi
        otworami. Mozna tam postawic ksiazki, mozna dokupic drzwiczki - i jest szafka,
        pasują szufladki, półki i koszyki na zabawki. Ponadto mozna je dowolnie łaczyć a
        także stawiać pionowo i poziomo. U nas są na razie cztery wszerz i dwa do góry.
        Na dole koszyki i szufladki na gorze ksiazki. Wydaje sie ze to dobry mebel, bo
        kiedy podrosną to będzie mozna na dole zrobic jakies szafki a na gorze trzymac
        zeszyty czy ksiazki - dowolnie.
      • fredka01 Re: Może Flipper z Wajnerta? 11.05.07, 09:04
        ja mam sypialnię z Wajnerta z MDF-u, nie polecam tej firmy,
        szafki rozwalają się, wszystkie prowadnice, zawiasy itp. są kiepskiej jakości
        • katse Re: Może Flipper z Wajnerta? 11.05.07, 09:29
          mi elf wydaje się taki ciężki - duży - przytłaczajacy
          choć uważam że jest ładny - ale moim zdaniem, dobrze będzie wyglądał tylko na
          dużej powierzchni.

K
    • diwer33 Re: Meble dla przedszkolaka - co oprócz Bog-fran, 12.05.07, 20:23
      Witamsmile!
      Nie podzielę się opinią na temat mebli ponieważ jeszcze żadnych nie kupiliśmy
      ale od jakiegoś czasu zbieram informacje o mebelkach dziecięcych. Może coś ci
      się spodoba:
      www.bami.pl/
      www.meblik.pl/
      www.globinit.com.pl/morze.htm
      www.tommebel.prv.pl/dzieci.htm
      I jeszcze fajne łóżka może komuś się przyda:
      www.meble-dla-dzieci.pl/
      darwis.republika.pl/
      meble.zagrosze.biz/index.php?d=katalog&k_id=13
      Pozdrawiamsmile
      • eszulczewska Re: Meble dla przedszkolaka - co oprócz Bog-fran, 12.05.07, 21:51
        Czy ktoś ma może te mebleki z firmy Tommebel? Wyglądają sympatycznie, choć
        nienajtańsze. Stąd moje pytanie o jakość.

Ewa
        • nunik Re: Meble dla przedszkolaka - co oprócz Bog-fran, 13.05.07, 18:49
          Meble Szynaka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka