Dodaj do ulubionych

Stokrotkowy domek Le Toy Van -zna ktoś te zabawki?

14.05.07, 09:33
www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/206,487397.html
Znalazłam go w Merlinie, cena choć wysoka, to jednak atrakcyjna, bo w
najnowszym numerze "Dziecka" pokazany jest Lawendowy domek (identyczny jak
stokrotkowy) tej samej firmy, ale bez mebelków z ceną 479 zł.
Zabawka wydaje się rzeczywiście piękna i może służyć latami (kto wie, może
córka mojej córki będzie się bawić tym domkiem). Mam tylko jedną obiekcję,
czy dziecko, które niezbyt zainteresowane jest Różowym domkiem Fischer Price,
będzie się bawić takim domkiem. Mamy też Domek Lego Duplo, ale tu zabawa
polega wyłącznie na konstruowaniu - po zbudowaniu domku i umeblowaniu go,
klocki są burzone i następuje budowa czegoś innego.
Jestem także ciekawa jak naprawdę wykonane są te domki Le toy Van, może ktoś
ma, albo widział gdzieś w sklepie na żywo?
Obserwuj wątek
    • pia_ znalazłam na allegro i w necie 14.05.07, 10:36
      www.allegro.pl/search.php?string=le+toy+van&search_type=1&description=1&location_radio=1&selected_country=
      1&order=t&st=gtext&listing_sel=2&listing_interval=7&category=11818

www.letoyvan.com/products.php?CAT_ID=101&CATPATH_CLEAR=YES
      Prześliczne te domki, ciekawa jestem jakie ceny w Anglii, no i jak wyglądają na
      żywo (w Warszawie są w 2 sklepach).
      • alexsc Re: znalazłam na allegro i w necie 14.05.07, 12:25
        piękny
        od jakiego wieku?
        • pia_ Re: znalazłam na allegro i w necie 14.05.07, 12:41
          od 3 lat. Napisałam do dystrybutora z prośbą o ofertę współpracy. Ciekawe jakie
          dadzą mi ceny i czy się wogóle odezwą?
          • alexsc Re: znalazłam na allegro i w necie 14.05.07, 14:08
            daj mi potem znać jesli możeszsmile byłabym zainteresowanasmile
            • leigh4 Re: znalazłam na allegro i w necie 14.05.07, 16:00
              Ładne te domkismile Co do zainteresowania dzieci-myśle, że "taktyka" zabawy jest
              podobna do little people, czyli wymyślanie historyjek, odgrywanie scenek itd.
              Jeśli dziecko nie lubi bawic sie w ten sposób, to może nie zainteresować sie
              też takim domkiem...
              jestem co prawdą mamą chłopca, ale on z tych lubiących sytuacyjne zabawy, więc
              co nieco jestem w temaciewink
              • pia_ Re: znalazłam na allegro i w necie 14.05.07, 16:18
                No dobra przyznaję się: chciałabym ten domek dla siebie, bo zawsze o takim
                marzyłam smile, więc to gadanie o moim dziecku to tak dla zmyłki.
                • marie7 Re: znalazłam na allegro i w necie 14.05.07, 16:55
                  Asiu, faktycznie te domki są ślicznewinkA widziałaś te wróżkowe zestawy?boskie
                  wink)
                  www.letoyvan.com/products.php?CAT_ID=100&CATPATH_CLEAR=YES
                  • pia_ do marie7 14.05.07, 17:17
                    Widziałam niestety wink

Aha, bardzo przepraszam, ale przesyłkę wyślę jutro, bo skasowałam samochód i
                    jutro moze dadzą mi auto zastępcze. Sorry
                  • pia_ wróżkowy domek-walizeczka 14.05.07, 18:01
                    www.allegro.pl/item172629183_le_toy_van_domek_walizeczka_tv636_.html
                    Z tego co się orientuję to ten sprzedawca jest dystrybutorem le toy van.
              • carminam Re: znalazłam na allegro i w necie 14.05.07, 16:39
                Drewniane domki to jednak cos innego niz little People, nie wiem w czym tkwi ta
                roznica (w materiale, prostocie?) ale moja corka ktora Little People sie nie
                bawi i nie bawila nigdy (no moze 15 min ogledzin na poczatku) super sie bawi
                domkiem drewnianym, dostala jak miala niecale 2 latka, teraz wymieniamy je na
                wiekszy.

Potrafi sie bawic bardzo dlugo, to rozbrajajacy widok jak sadza obok siebie
                misia na krzeselku i "razem" sie bawia domkiem, a potem zagladamy z niemezem a
                tam w jednym pokoju lalek balagan pod sufit a w drugim porzadek i zastawiony
                stol masa jedzenia i mama z tata przytuleni siedza za tym stolem smile)))
                mozna super poobserwowac jak dziecko widzi uklady rodzinne...hehehe
                zreszta wszystkie laleczki maja przypisane role taty, mamy, dziadka itd.

Te domki z linku Pia sa sliczne, sama sie nad takim zastanawialam, ale sa dosc
                drogie te wieksze (a najlepsza zabawa jest jak jest kilka pokoi i zestaw
                mebelkow i duza rodzinka lelek) wiec w koncu zdecydowalam sie na taki z Toysrus
                niemalowany ale z duza ilosci akcesoriow, za tydzien do nas przyjedzie i juz
                sie nie moge doczekac zeby go zlozyc, pewnie go troche podmaluje smile hehe tez
                bede miala fajna zabawe wink

• carminam Re: Stokrotkowy domek Le Toy Van -zna ktoś te zab 14.05.07, 17:01
      drewart-toys.com/?lang=pl&page=1&cat=134&scat=158&sel=0 te tez cos w
      sobie maja smile kiedys na allegro ktos wyprzedawal kolekcje zabawek tej firmy,
      zamki, kuchnie, pralke i zlew, do dzis nie moge odzalowac tej kuchni z pralka i
      zlewem wink bo poszla kup teraz za grosze jakies...

a tu fajne bo z ogrodem i nowoczesne w formie
      cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=005&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=150110645202&rd=1&rd=1
      facet mial duzy wybor tych dmokow
      • pia_ Re: Stokrotkowy domek Le Toy Van -zna ktoś te zab 14.05.07, 17:23
        Fajny ten z ebaya. A jaki Ty zamówiłaś?
        • carminam Re: Stokrotkowy domek Le Toy Van -zna ktoś te zab 14.05.07, 17:38
          Zamowilam w koncu ten
          www.toysrus.co.uk/Product.aspx/truhome/trutoys/trutoysdolls/trutoysdollsh
          ouses/137855
          zamierzam go delikatnie podmalowac z zewnatrz i moze minimalnie niektore czesci
          mebelkow...jak to zrobie (w srode lub w poniedzialek do nas dotrze) to moge
          wkleic gdzies zdjecie jak ktos jest zainteresowany tym domkiemsmile
          • carminam Re: Stokrotkowy domek Le Toy Van -zna ktoś te zab 14.05.07, 17:38
            www.toysrus.co.uk/Product.aspx/truhome/trutoys/trutoysdolls/trutoysdollsh
            ouses/137855
            • carminam ostatni raz 14.05.07, 17:40
              tiny.pl/d8z7
              • pia_ Re: ostatni raz 14.05.07, 17:57
                Piękny ten domek smile
                A co do aukcji mebelków, to w świetle w/w domku też żałuję
                www.allegro.pl/item184220904_le_toy_van_angielskie_mebelki_i_laleczki_drewniane.html
      • monika_wroclaw Do Carminam 14.05.07, 17:27
        A pamiętasz może za ile poszła ta kuchnia?

My mamy z drewartu szafę, kredens i kołyskę, zabawki sa pieknie wykonane i
        stale używane w zabawie przez moje dziewczynki smile
        • carminam Re: Do Carminam 14.05.07, 17:31
          kazda poszla po 40zł a byly uzywane ale jak nowe w idelanym stanie, widac bylo
          dobrze na zdjeciach ze faktycznei jak nowe...cholercia za 40zl to najtansze w
          markcecie ledwo mozna kupic a one mi sie tak podobaja ech...a myslalam,
          myslalam nad tamtymi ale bylam wtedy akurat po duzych zakupach dla corki i
          mialam wyrzuty sumienia, zreszta niemzaz by chyba wtedy dostal zawalu wink
          • carminam Re: Do Carminam 14.05.07, 17:33
            co najlepsze byly w opcji kup teraz i przed kilka dni ich nikt nie licytowal...

no wlansie mysle ze u nas tez by byly w stalym uzytku bo corka lubi drewnaine
            zabawki (plastikowymi moze pobawic sie w przedszkolu wink a to takie zabawki na
            cala kolejke dzieci wink
          • pia_ Do Carminam 14.05.07, 18:14
            Ten domek, który zamówiłaś jest przepiękny. Zamawiałaś go w Toysrus z Anglii
            (przez pośrednika, czy sama), czy w Niemczech? Ile wyszło z przesyłką? Napisz
            mi proszę wszystko, ten domek jest boski i były idealny na 4 urodziny -
            poskładamy się rodzinnie. Aha, jak przyjdzie to napisz jaki jest w realu. Aha,
            ile czekałaś na niego?
            • carminam Re: Do Carminam 14.05.07, 19:45
              ja go zamawialam a tej cenie co jest teraz, tylko wtedy cena byla 99,99 funtow
              i domek byl w dziale przecen 50% smile potem znow byl po 99F bez przeceny a teraz
              wlasnie od chyba tygodnia jest po ok 50F juz normalnie, ciekawe czy na stale...
              Ja wlasnie dlugo szukalam domku i ten mial najwiecej elementow i najwiecej
              pokoi w takiej cenie, fajniejsze tej wielkosci domki byly tylko prawie 2 razy
              drozsze. a szukalam w polsce, UK, wloszech (tam mam mame) wink
              a szukalam domku ktory mial by w zestawie lazienke, kuchnie oprocz normalnych
              pokoi, ktory mial by zamykane wszystkie sciany, i mial by normlane przejscia
              miedzy pokojami, no i co najmniej 2 poziomy.

Mi domek kupila siostra ktora mieszka w Londynie i wlasnie we wtorek lub sobote
              zatarga go do jakiegos autobuslu liniowego i przyjedzie do mnie w ciagu doby,
              koszt takiej przesylki od 10 do 20F do 10kg, ale trzeba sie targowac i licze
              na 15f max. sprawdzalam kurierow i najtanszy wynosil ok 13f tyle ze trzeba
              poczekac teoretycznie do 7dni w praktyce to roznie bywa, zalezy od szczescia.
              w sumie caly domek z transportem wyniosl mnie ok 370-380zł co przy takiej
              ilosci akcesoriow uwazam za rozsadna cene(bo wszedzi eakcesoria kosztuja drugie
              tyle co domek), na razie domku nie widzialam rozlozonego na zywo ale siostra
              zapewniala mnie ze same elementy wygladaja solidnie (wazy ok 7kg) Jak go zloze
              to przesle ci zdjecia.

Moze masz kogos w UK kto mogl by ci zamowic? i nawet przeslac kurierem (wtedy
              mozn azamowic z odbiorem z domu chyba kilka funtow doplaty). Moja siostra
              niestety nie jest w stanie pomoc bo ciagle pracuje i uczy sie wiec ma wolny
              dzien raz na dluugi czas (nasz domek kupila juz miesiac temu i dopiero teraz ma
              czas go wyslac)...

• pia_ Re: Do Carminam 22.05.07, 09:37
                I jak wygląda ten domek na żywo??? Strasznie jestem ciekawa, zachorowałam na
                niego o! Tyle, że nie mam znajomych w Anglii i szukam pośredników, a tu jak na
                złość nikt się nie zgłasza sad. A może Twoja siostra się skusi za jakąś
                prowizję smile, urodzinki są na początku września, więc czasu do wysyłki miałaby
                sporo?
                • carminam Re: Do Carminam 22.05.07, 17:34
                  Moja siostra niestety nie za bardzo , ja nawet chcialam ja prosic o drugi domek
                  dla przyjaciolki ale ona w Londynie jest jeszcze tylko 4 tyg. pozniej jedzie do
                  wloch, do Polski i wraca juz nie do Londynu dopiero we wrzesniu. Powiedziala ze
                  mimo najszczerszych checi po prostu nie dala by rady bo pracuje i studiuje i
                  praktycznie nie ma dnia wolnego a musi spakowac i porozsylac wszystkie swoje
                  rzeczy bo wyprowadza sie z obecnego mieszkania.
                  Ja swoj domek odebralam dzis, na razie jest zapakowany w karton a ze corka
                  siedzi w domu a nie w przedszkolu to rozpakujemy i zlozymy go dopiero
                  wieczorem smile Jak tylko bedzie w calosci porobie zdjecia.
                • carminam Pia specjalnie dla ciebie :-) 22.05.07, 23:28
                  Prezentacja domku z Toysrus

tak wygladal w pudelku
                  images20.fotosik.pl/377/4b10a69c92869ba1med.jpg
                  a to trzeba bylo poskladac wink tatus uwinal sie w niecala godzinke
                  images21.fotosik.pl/322/6df3ab45b09898ae.jpg
                  a tu juz po zlozeniu
                  images21.fotosik.pl/322/388afbcdc6c7e631.jpg
                  images20.fotosik.pl/377/0218149597ca7510med.jpg
                  images21.fotosik.pl/322/c783b1529d534e48med.jpg
                  images20.fotosik.pl/377/84a603bb6038d2damed.jpg
                  images21.fotosik.pl/322/8c6cfbeb155c4baemed.jpg
                  images20.fotosik.pl/377/7d440276134ab499med.jpg
                  images21.fotosik.pl/322/e56971eddf730fddmed.jpg
                  images21.fotosik.pl/322/01dad8aff41d3344med.jpg
                  images21.fotosik.pl/322/576033768a6ec547med.jpg
                  images20.fotosik.pl/377/8f4c10dfaf1044f5med.jpg
                  images20.fotosik.pl/377/7c27043bd91efd08med.jpg
                  images21.fotosik.pl/322/9d265ac240995fd7med.jpg
                  images21.fotosik.pl/322/828bd3030285d8e5.jpg
                  co do jakosci wykonania - mebelki sa super, dobrze sklejone, mysle ze trudne do
                  uszkodzenia a calkiem pomyslowe, drewno bardzo gladkie bez zadziorkow.
                  Laleczki sa 5 w zestawie my mamy jeszcze kilka niemieckich i sa prawie
                  identyczne choc moze ciut staranniej zrobione (bogatsze ubranka, sztywniejsze
                  nozki i noski odstajace)
                  Sam domek - tu moja pedantyczna natura mogla by sie przyczepic, znalazlam kilka
                  drobnych miejsc do przetarcia papierem sciernym (ale naprawde niewiele i nie
                  jakies drzazgi tylko po prostu nei tak gladkie jak reszta domku) i jedna z
                  scian/drzwiczek jest doslownie o 2mm krzywa (chyba dlatego ze o milimetr zle
                  nawiercili otwor na sruby w zawiasach) ale mysle ze to jeszcze do skorygoania
                  bedzie.
                  Po za tym to z pewnoscia domek az proszacy sie o wlasnoreczne go pomalowanie
                  lub polakierowanie, drewno jest nielakierowane, jest szlifowane ale my damy
                  jakis lakier bo wiadomo u 3 latka wszystko sie moze zdazyc i u nas domek musi
                  nadawac sie do przetarcia na mokro. a i ja uwazam ze drobne podmalowanie ram
                  okiennic i dachu i drzwi dobrze mu zrobi smile

podsumowujac jestem baaaardzo zadowolona bo domek jest porzadny, neutralny w
                  wygladzie (dla mnie to zaleta bo moge go "zrobic" w stylu jaki zechce a nie
                  jest przeladowany i przeslodzony). Drewno jest chyba lipowe, pachnie nam w
                  calym domu smile Wszelkie drobne usterki sa do latwego zniwelowania.
                  sklada sie go latwo, jest skrecany na sruby wiec w razie przeprowadzki mozna go
                  zlozyc.
                  akcesoria do domku sa fantastyczne i jest ich bardzo duzo, na zdjeciach nie
                  widac jeszcze butelek, kubeczkow i talerzykow ktore sa schowane w malutkich
                  szafeczkach smile
                  Jak widac na zdjeciu corka sie juz bawi bo jednak nie wytrzymalismy z prezentem
                  i domek dostala juz dzis, zabawa trwala az do kapieli wieczornej smile))

Mysle ze te domki z tytulowego postu sa bardziej wykonczone,pomalowane i
                  takie "gotowe". nasz domek jest do zlozenia i ewentualnego
                  malowania/lakierowania (choc oczywiscie nie koniecznie bo taki tez nadaje sie
                  do zabawy) takie troche jak meble z Ikei wink. za to jest duzy, ma duzo pokoikow
                  i ogrom akcesoriow smile.

• pia_ Dzięki :-) 23.05.07, 00:20
                    No, to mam o czym śnić w nocy smile))
                    Piękny jest, a jakiej wysokości są najwyższe mebelki?
                    • carminam Re: Dzięki :-) 23.05.07, 01:03
                      np. łozeczko pietrowe - 10,5cm
                      szafa dwudrzwiowa - 11cm
                      regal w salonie - 11cm
                      wanna i luzko rodzicow dlugie na - 13m
                      prysznic wysoki - 14cm

odleglosc miedzy pietrami to ok 15cm a caly domek z kominem ma dokladnie 69cm

przesmieszne sa te mebelki bo jest i telewizor i cos jak wieza hi-fi z 2
                      glosnikami - wszystko takie lekko podrzezbione, w kibelku jest stojak na papier
                      toaletowy (papier sie obraca) i szczotka do kibelka hehehe a pralka jest
                      otwierana, niestety sedesik nie i moja corka sie upiera ze to do pralki lale
                      musza robic siusiu wink i nawet w zabawkowym samochodziku w pokoju dziecicym
                      samochodzik ma obracajace sie koleczka.

ech ja stara baba i siedzialam i sie bawilam wink a jutro ide poszukac jakichs
                      farb i lakieru.
                      • iwek33 Re: Dzięki :-) 23.05.07, 16:43
                        Carminam ten Wasz domek jest przepiękny!!!!!! Gdybym miała córeczkę na rzęsach
                        bym stanęła, żeby taki kupićsmile ( Sama mam ochotę pobawić się takim
                        domkiem....marzenie z dzieciństwa)
                  • alexsc Re: Pia specjalnie dla ciebie :-) 23.05.07, 11:09
                    piękny ten domeksmile
                    aż się chce taki mieć ale moje dziecię na razie zbyt małesmile
    • agni71 Re: tu sa też fajne domki 22.05.07, 22:17
      www.novumgrom.pl/shop/index.php?view=products&b=10&category=2&scategory=1148&fun=child_show&idc=2&a=1

aga
    • pia_ domek z niemieckiego toysrus 23.05.07, 16:29
      www.toysrus.de/index.php?mapid=6&produkt=7061&details=1&PHPSESSID=b90d2e8189778d2778fd685b2d7b0a4f
      • carminam Re: domek z niemieckiego toysrus 23.05.07, 16:38
        taki sam domek byl w angielskim Toysrus ponad rok temu, to znaczy tez 3
        poziomowy tylko nie malowany, ten ktory my mamy jest idnetyczny ma tylko jedno
        pietro wiecej i pomalowane tylko kilka mebelkow a nei wszystkie, sam domek to
        ten sam szablon.
        Ten w toysrus zeszloroczny 3 poziomowy kosztowal chyba 39 funtow.
        Swoja droga to te pomalowane mebelki sporo podrazaja domek sad
        • pia_ Re: domek z niemieckiego toysrus 23.05.07, 16:45
          Ja od kilku dni obdzwaniam wszystich znajomych, czy nie mają kogoś z rodziny w
          Anglii i juz dostaję wariacji, bo nie mogę znaleść sad. Niby pół Polski tam
          siedzi, ale jak widać sami nieznajomi sad
    • ricky300 U Searsa znalazłam GIANT Tree Story Wooden 79,99$ 24.05.07, 11:22
      www.sears.com/sr/javasr/product.do?vertical=TOYS&cat=Dolls+%26+Accessories&subcat=More+Dolls+%
      26+Accessories&pid=05210417000&BV_SessionID=@@@@0525080593.1179998142@@@@&BV_Eng
      ineID=ccefaddkmlddkghcefecemldffidflk.0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka