Dodaj do ulubionych

problem z bocznym kółkami - Giant Animator, pomocy

22.05.07, 11:22
Od ponad roku mamy Giant Animator 16' i muszę przyznać, że boczne kółka
przymocowane do roweru są straszliwym niewypałem. Wyginają się
niesymetrycznie i po krótkiej jeździe dziecko siedzi wykrzywione
nienaturalnie na rowerze, a po dłuższej jeździe przechył jest tak ogromny, że
synek już parę razy nawet się przewrócił. Kółka ciągle były odginane i było
na chwilę dobrze... Efekt jest taki, że kółka są odkręcone, próbujemy synka
uczyć jeździć już bez kółek, ale nie bardzo mu to wychodzi i.... teraz wogóle
nie jeździ. W związku z tym mam prośbę, żeby ktoś uprzejmy polecił mi kółka
boczne jakiejś innej firmy, które nie będą tak się wyginały i będą bardziej
stabilne. czy też miałyście takie problemy z Giantem????
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mika_007 Re: problem z bocznym kółkami - Giant Animator, p 22.05.07, 11:54
      my mieliśmy chyba bezfirmowe,kupione w Auchan -mocny gruby metal -nic się nie
      wyginało,nawet kiedy ktoś starszy przysiadł na małym rowerze
    • iberka Re: problem z bocznym kółkami - Giant Animator, p 22.05.07, 12:30
      Musze przyznać,że też mnie to denerwuje. To jest problem, kółka odginaja się
      właśnie także na zakrętach Kuba leży. Pytałam w salonach i niestety takie koła
      mają żeby dzieci uczyły się utrzymac równowagę. Dla mnie to duży minus tego
      rowerka, poza tym jest ok. Zastanawiam się gdzie dokupić kijaszek do
      prowadzenia.

Iza
    • coronella Re: problem z bocznym kółkami - Giant Animator, p 22.05.07, 13:04
      rowery 16' nie sa przeznaczone do jazdy z bocznymi kółkami. Gianty sa stosunkowo małe rozmiarowo, ale generalnie te rowery sa juz na boczne kółka za duże. Tzn przy skrętach własnie, czy przechyle, nacisk na rower jest taki, że rower sam sie przewraca. Moja córka jezdziła do tej pory na 12' z bocznymi kółkami, i było ok. Teraz kupiliśmy jej 16' i po pierwszym spacerze zrozumiałam o co tu chodzi, gdy córka przewróciła sie na prostej drodze, a w zasadzie na boisku, próbując skręcić. Dzieci siedzą wyżej, środek cięzkości jest inaczej rozłożony, i małe boczne kółka nie są w stanie zapewnić bezpieczeństwa.
      Owszem, są dzieci które tak jezdzą, ale moim zdaniem, powinno sie juz dziecko nauczyć jezdzic na dwóhc kółkach, lub kupic mniejszy rower.
      Ja już zaadaptowałam kij od łopaty do śniegu, Dominika uczy sie jezdzić, i idzie jej zaskakująco dobrze. Nie jezdzi jeszcze sama, ale juz powoli łapie o co w tym chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka