Dodaj do ulubionych

Do użytkowników Chicco ct04

30.05.07, 10:07
1. Czy rączki są dla wysokich czy niskich? Na jakiej wysokości jest zgięcie w
rączce? mam 164cm, inglesina Trip jest dla mnie za wysoka

2. Czy da się ten wózek prowadzić jedną ręką? Teraz mam Inglesinę Trip i jest
ona bardzo lekka, nie da rady prowadzić jedną ręką bo skacze na wszystkich
nierównościach jak szalona. Mam nierówne chodniki koło siebie.

3. Czytałam że oparcie ustawione maksymalnie do góry nie jest prosto tylko
pod kątem. Czy ten kąt jest taki jak w innych wózkach parasolkach czy większy?

4. Gdzie w Warszawie mogłabym obejrzeć ten wózek?

Dzięki
Obserwuj wątek
    • izryn Re: Do użytkowników Chicco ct04 30.05.07, 13:06
      1. Rączki raczej dla niskich, ja mam 162 cm i dla mnie wózek jest OK.
      2. Ja rzadko prowadzę jedną ręką, generalnie do prowadzenia jedną ręką lepiej
      nadaje się wózek z jedną rączką. Prowadziłam jedną ręką albo na równym chodniku
      albo blokowałam koła na nierównościach.
      3. Oparcie nie jest zupełnie na pod kątem prostym, ale ten kąt nachylenia nie
      jest duży, mojej córce to nie przeszkadza, ale najlepiej przymierzyć dziecko i
      zobaczyć.
      4. Obejrzeć można np w sklepach firmowych Chicco np w Arkadii.
    • maja2101 Re: Do użytkowników Chicco ct04 30.05.07, 13:28
      Dziękuję bardzosmileFajne zdjecia córeczki w tym wózkusmile
      • mamkube Re: Do użytkowników Chicco ct04 30.05.07, 22:26
        ja mam 170 prawie i dobrze mi sie prowadzi wózek, maz ma 180 i tez nie narzeka.
        Wózek można jedną ręka prowadzić, fajnie sie jeździ, nie ucieka.
        Nie zauważyłam tego kata z oparciem, ale na pewno jest ok bo Asi sie dobrze
        siedzismile i spi tez
        • czarna_maruda Re: Do użytkowników Chicco ct04 30.05.07, 22:33
          Ja mam 168 i prowadzi mi się super.
          Jedną ręką raczej średnio. I faktycznie, oparcie jest pochylone pod kątem, ale
          córa nie narzeka smile
          • maja2101 Re: Do użytkowników Chicco ct04 30.05.07, 22:56
            Fajnie. A w jakich kolorach macie? Może Discovery? Bardzo bym chciała zdjęcie
            prawdziwe zobaczyć tego koloru. Widziałam na żywo tylko manhattan.

Z tą jedną ręką chodzi mi bardziej o to czy jak córka idzie obok i muszę ja za
            rękę prowadzić to da radę. NIe z dzieckiem w wózku.
            Dzięki!
            • izryn Re: Do użytkowników Chicco ct04 31.05.07, 00:18
              ja mam kolor race
              • smeagoul Re: Do użytkowników Chicco ct04 31.05.07, 14:16
                my mamy kolor alaska, znajoma ma poetic. oba ładnesmile niżej w linku w bobasach
                mozna znaleźć naszsmile kolorek jasny super na lato, kiedy to słonko odija się od
                tapicerki a nie nagrzewa wnętrze. z praniem tez nie ma zadnego problemu-
                odkręcasz kilka śróbek od stelaza, pierzesz recznie całośc a potem np. ja wiruję
                w ralce na 1200 obrotów i znów masz nówkęsmile robię to od ok 1,5 roku i nic się z
                materiałem nie stało. nie wyblakł, nie sprał się nie zmechaił- ogólnie wózk jak
                dla mnie na 5+ szkoda tylko ze nie jest ciut lzejszy ale coś za coś- wyda
                dziecka najważniejszasmile
                • maja2101 Re: Do użytkowników Chicco ct04 31.05.07, 14:57
                  No właśnie, bardzo ladny ten wasz. Niestety już niedostępny jest. Teraz są same
                  ciemne albo jaskrawe dla odmiany. Ja się waham strasznie, wiem jedno, że
                  wysokość rączek jest dla mnie idealna. Ale nie wiem czy będzie mniej trzęsło
                  niż w inglesinie tripsad Mam koło siebie bardzo nierówny teren, na którym tak
                  naprawde najlepiej sprawdzają się pompowane koła. Mam emmaljungę, która jest
                  rewelacyjna, ale córka chodzi już tak dużo, ze nie chce mi się jej głownie
                  pchać bez dziecka, szczególnie że jest to duży wózek, mało zwrotny. W w ct 04
                  też telepie?
                  • mamkube Re: Do użytkowników Chicco ct04 31.05.07, 15:02
                    Troszkę telepie tzn jak na wózek, ja też mam troszkę wertep, wiesz pompowane
                    koła to pompowane koła, na pewno dla noworodka bym nie polecała. Ale teraz to
                    juz nie wazne tak, Asi sie dobrze jeździ, ja jestem bardzo zadowolona. I
                    prowadze jedną ręką serio....a jak już Asi nie ma w wózko to juz na pewnosmile
                    Ja mam kolor race.
                    Podobno ten discovery jest bardzo ładny, ja nie widziałam na żywo. Ale nasz
                    jest śliczny według mnie.
                    • smeagoul Re: Do użytkowników Chicco ct04 31.05.07, 15:07
                      co do telepania to wózki tego typu wszystkie telepiesad niestety. a co do koloru
                      to tez mi się kolor race brdzo podobał ale w zeszlej kolekcji go nie byłosad
                  • izryn Re: Do użytkowników Chicco ct04 31.05.07, 15:09
                    Na nierównym telepie, a róznica jest szczególnie widoczna jak przesadzasz
                    dziecko z wózka na pompowanych kołach. Ja miałam wcześniej wózek na pompowanych
                    kołach (30 cm średnicy) i cięzko było sie przyzwyczaić do prawie zerowej
                    amortyzacji. Jak zmieniliśmy wózek to moja córka miała rok i 5 miesięcy, więc
                    już sporo czasu spędzała poza wózkiem, nie jest tragicznie ten chicco ma duże,
                    jak na parasolkę kółka i do tego szerokie, więc dość dobrze pokonuje dziury.
              • izryn Re: Do użytkowników Chicco ct04 31.05.07, 15:23
                Żałuję, że jak w zeszłym roku kupowałam to nie było koloru Lollypop, bo bym
                wzięła na pewno smile
        • maja2101 Re: Do użytkowników Chicco ct04 30.05.07, 22:57
          w ogóle to też się urodziłam 23 marca. i też jestem asia. ciekawe prawda? tylko
          w 1978smile
          • mamkube Re: Do użytkowników Chicco ct04 31.05.07, 15:00
            smile
        • maja2101 Re: Do użytkowników Chicco ct04 30.05.07, 22:58
          poprzedni post był do mamkubesmile
    • maja2101 Re: Do użytkowników Chicco ct04 31.05.07, 15:22
      Bardzo dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Dziś jadę zobaczyć ten discovery.
      Zastanawiam się czy w ct 0.4 telepie bardziej niż w wózkach np. graco czy pp
      atlantico? albo niż w pp3? jeździłyście nimi może dla porównania?
      • koma.edziecko Re: Do użytkowników Chicco ct04 31.05.07, 15:27
        Napewno telepie bardziej niż w Atlantico, Chicco to bardzo twardy wózek w
        Atlantico amortyzacja jest wyczuwalna.
        Dla mnie on ma za niskie oparcie i do tego płytkie siedzisko mimo że szerokie,
        poza tym nie lubię ciężkich wózków ale to kwestia moich upodobań, u mnie sporo
        w okolicy ich jeździ więc chyba ludzie są z CT 0,4 zadowoleni.
        • mamkube Re: Do użytkowników Chicco ct04 31.05.07, 17:53
          Uważam że dzieki własnie tym dużym kołom to wcale tak nie telepei jak w innych
          parasolkach o małuch kółeczkach. Ja bardzo ten wózek lubięsmile
    • maja2101 Re: Do użytkowników Chicco ct04 01.06.07, 11:10
      A ten poetic nie brudzi się za bardzo? Ten jaśniejszy kolor na podnóżku?
      • batonikk Re: Do użytkowników Chicco ct04 01.06.07, 12:47
        jesli dzidzia chce na nozkach spacerowac, wtedy jedna reka ciagne wozek za soba (odwrotnie) jedzie
        wtedy prosto i bezproblemowo smile a jeszcze latwiej jedzie jak uniesie sie przednie kola.
        • smeagoul Re: Do użytkowników Chicco ct04 02.06.07, 12:37
          kolorek pewnie że się z czasem przybrudzi ale naprawde pranie to chwilka a
          jasniejszy kolorek naprawde lepiej posluży w lecie no i te szro bure wozki -
          jest ich tyle ze az mdłosad
          Koleżanka ma poetica dla 9 miesięcznego dziecka i od 3 miesięcy (od kupna)
          jeszcze nie prała bo nie ma takiej potrzeby.
          ja moją alaskę piore raz na 3-4 miesiące i wystarcza.
          • maja2101 Re: Do użytkowników Chicco ct04 02.06.07, 13:21
            Ech tak, tylko 9-miesięczniak nie ma butów ubłoconych na tym materiałowym
            podnóżku materiałowym. Dziś córkę przymierzyłam, do platikowego podnóżka nie
            dosięga a buciki idealnie na materiale. Sama nie wiem. Najlepsza by była
            Alaska, albo Sydney ale te kolory są już niedostępnesad
            • smeagoul Re: Do użytkowników Chicco ct04 03.06.07, 13:33
              no ja mam własnie alaskęsmile kolorek naprawdę super, nie jest oklepany
              jakdiscovery i inne. z tym że discovery znów jest ciemny więc może dlatego dużo
              ich jeździ.
              Mimo wszystko kupiła bym jasny kolorek i prałabym od porzeby, to naprawde 30 min
              pracy a wózek jak nówkasmile mój syn jexdził i w zimie i na wiosnę, miał ubłocone
              nóżki a sam nadmiar bruduświetnie też można zmyc z podnóżka gąbką. Materiał
              naprawde świetnie się spiera. mi nawet sprała się plama z czerwonej kapusty i
              buraczków- własnie gąbką.
    • maja2101 Już mam!! 06.06.07, 08:27
      Już mam!! I jestem zachwycona. Kolor manhattan, granat z beżem. Prowadzi
      rewelacyjnie. Nie przypuszczałam, że tak fajnie aż będzie. No i bardzo dużo
      miejsca dla dziecka, mała ma wygodnie. Dziękuję wszystkim za rady!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka