01.06.07, 14:53
rozgladalam sie juz za bucikami dla mojej malej. jeszcze nie chodzi ale
chcialam wiedzie ile musze przygotowac pieniedzy. troche przerazily mnie
ceny. nie chaialam kupowac uzywanych, ale przy tych cenach nie bede chyba
miala innego wyjscia. tak sie sklada, ze moja znajoma ma coreczke rok starsza
od mojej. znajoma powiedziala, ze moze mi odsprzedac buciki po coreczce.
ogladalam je, sa w super stanie, mala chodzila w nich tylko kilka razy. w
sprawie tego mam pytanie, ile dalybyscie za uzywane elefanty, i czy wogole
kupilybyscie uzywane buty dla dziecka?
Obserwuj wątek
    • pitu_finka Re: Elefanty 01.06.07, 15:00
      Ja pierwszych butow nie kupilabym uzywanych i to nie dlatego ze mam uraz do
      uzywanych rzeczy. Mala ma wiekszosc ciucho z lumpeksu, sama tez mam buty z
      lumpka. Ale dziecko uczace sie chodzic ksztaltuje swoja stope, but uzywany
      dostosowany jest do stopy poprzedniego uzytkownika i pewne sposoby ukladania
      stopy moga byc przekazane dziecku. Potem, jak juz dziecko dobrze chodz, ma to
      mniejsze znaczenie. IMHO lepiej oszczedzac na innych rzeczach.
      • beniusia79 Re: Elefanty 01.06.07, 15:10
        wlasnie. tylko tak jak juz wyzej pisalam, jej mala chodzila tylko kilka razy w
        tych butach. wygladaja jak nowe. sa to buty na deszczowa pogode, na teraz lub
        jesien. sandalki mam zamiar kupic nowe. wiele moich zanjomych kupuje uzywane
        buty, inne zas maja podobne zdanie do twojego.
        • nataliak9 Re: Elefanty 01.06.07, 15:13
          w ostatnim Mamo To Ja fizjoterapeuta Zawitkowski pokazywał niewłasciwe buty dla
          dziecka i moim zdaniem to były elefanty. obejrzyj sobie, powtarzają to pare
          razy w tygodniu na TVN Style, może się myle co do butów ale były identyczne jak
          te z reklamy elefanten
    • beniusia79 Re: Elefanty 01.06.07, 17:28
      sad
    • malgosiek2 Re: A po co dziecku tak kosmicznie drogie buty:) 01.06.07, 17:31
      Nie żebym żałowała na dziecko,ale jak dla mnie to przerost formy nad treścią.
      To samo co buty Ecco.
      Droższe nie zawsze znaczy lepsze czy zdrowsze.
      Wogole bym nie kupowała,bo są drogie nawet używane no i każdy but dostosowuje
      sie do nogi dziecka.
      A jaką masz pewność,ze było to kilka razy?
      Pewności nie masz.
      Pzdr.Gosia
    • agless Re: Elefanty 01.06.07, 18:44
      Zalezy tez jakie sa te pierwsze buciki. Moja mala miala ze skorki, bardzo
      miekkie, na tyle miekkie ze ruszaly sie z jej stopa, byly drogie, wiec wlasnie
      dzisiaj jak bylismy jej kupic nastepna pare, kupilam preparaty do tych
      poprzednich: wyczyscilam i schowalam dla nastepnego dziecka! Jesli to bedzie
      dziewczynka, nie zawacham sie jej zalozyc tych uzywanych przez starsza butow.
      • beniusia79 Re: Elefanty 01.06.07, 19:18
        buty sa bardzo mieciutkie-ze skory. wiem, ze zadko je nosila bo o tym
        zapewniala kolezanka. miala tez inne buty, ale powiedziala, ze nie ma sumienia
        mi ich odsprzedawac bo mala w nich prawie codziennie biegala... w sumie
        wszystkie buciki dla dzieci sa drogie. nie znalazlam zadnych, ktore bylyby duzo
        tansze od elefantow...
        • malgosiek2 Re: Elefanty 01.06.07, 20:52
          A ile kosztują nowe w sklepie?
          Bo ja kupiłam też niemieckie ze skóry za 59 zł.
          Są dobre i miękkie ze sztywna piętą.
          Pzdr.Gosia
          • mmala6 Re: Elefanty 01.06.07, 23:50
            przede wszystkim jak nie chodzi, to jej buty niepotrzebne.
            Jak już zacznie to wtedy musisz zabrać ją na objazdówke po sklepach aby
            przymierzać różne, tanie i drogie, abyś wiedziała sama czym buty się różnią i
            jaką stopę ma Twoje dziecko. Jak będzie już chodzić, to dobrze jest wybrać się
            do ortopedy aby zobaczył jak Młodzież stawia nogi aby w razie czego kupować
            specjalne buty.
            Butów jest sporo, tańsze są np Bata, już za ok 59 można kupić skórzane buciki.
            Elefanteny najtańsze za 99zł. Bartki różnie - od ok 80-90zł w outlecie wzywyż,
            poza tym Superfity, Ecco, Naturino.....jeszcze Antylopy, Mrugała i inne
            polskie, które znam tylko ze słyszenia.
            Obecnie mój dwuipółlatek ma sandałki Bartka, sandałki Elefanten, półbuciki Bata
            i tenisówki H&M. I kaloszewink
            Niestety stówka na porządne buty to jest minimum, i nie ma sie co czarować.
            Ceny wysokie, zwłaszcza że im dziecko starsze tym więcej musi mieć butów.....
    • alicja0 Re: Elefanty 02.06.07, 13:55
      jeśli Twoje dziecko teraz nie chodzi, to nie kupuj butów, bo kupować trzeba na
      konkretną stopę, a nie wirtualną. Moja córka ma wysokie podbicie i np. ŻADNE
      Bartki na jej stopę nie wejdą. Kupując jej buty, muszę je konkretnie
      przymierzyć, a nie kupować "na oko", bo to nie tylko kwestia rozmiaru buta.
      Jakiś czasu temu, córka dostała w prezencie nowe, bardzo ładne zimowe, wysokie
      buty, kupione zgodnie z rozmiarem, ale bez mierzenia na stopie. I co? Nawet w
      wersji "za duże", były po prostu za ciasne w łydce i ostatecznie nosiła je z
      rozsuniętym suwakiem do kostki czyli cała łydka "na wierzchu". Wtedy jeszcze
      nie chodziła, więc no problem, ale ten numer nie przeszedłby przy chodzącym
      dziecku.
      Też jestem zdania, że kupować drogie buty to pewna przesada.
      Na moją córę "wchodzą" w rozsądnej cenie buty Antylopy, Daniela itp. i
      rehabilitant oraz ortopeda nie mają nic przeciwko, a córka musi mieć dobre
      buty, bo koślawi stopy ze wzgl na obniżone napięcie.
      Co do kupowania używanych - moim zdaniem, buty założone dosłownie kilka razy
      nie mogły się faktycznie wypaczyć i spokojnie uraczyłabym nimi drugie dziecko.

• asinek68 Re: Elefanty 02.06.07, 14:16
        po co wydawać teraz kasę a nie chodzące dziecko trzymać w sztywnych bucikach.
        Jeśli chcesz żeby elegancko wyglądało to kup takie mięciutkie dla niemowlaków,
        wybór jest duży. Chociaż teraz w lecie to też przesada. W upalne dni lepiej
        gołe nóżki a w chłodniejsze i deszczowe skarpetki.
        • beniusia79 Re: Elefanty 02.06.07, 20:31
          ale ja pisalam, ze te buty nie maja byc na teraz tylko na potem, gdy zacznie
          chodzic... mala ma niecale 11 miesicy, ostro cwiczy wiec moze to byc lada
          dzien. po domu biega na bosaka. buty bedzie nosila na zewnatrz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka