reszka2 Re: Spacerówki Inglesina Max czy może Peg perego A 09.06.03, 15:27 wyciągam swój mail, bo cóż to, nikt nie używa Inglesiny po tylu entuzjastycznych opiniach gfzie indziej? A jak nie Inglesina to może Peg Perego Atlanta (Atlantis)? No, proszę was... Odpowiedz Link Zgłoś
dewcia Re: Spacerówki Inglesina Max 09.06.03, 20:56 Hej. Ja od niedawna używam spacerówki Inglesina MaX i jestem z niej bardzo zadowolona. Jest lekka, łatwo się składa, dobrze prowadzi, rozkłada do pozycji leżącej. Mam wersję z folią przeciwdeszczową w budce, uważam, że to też dobry patent. Oglądałam wiele spacerówek tego typu i Peg Perego też jest niezła, tylko ma dwie oddzielne rączki, natomiast Inglesina ma połączoną, co jest bardzo wygodne przy prowadzeniu jedną ręką. Nie wiem jak z trwałością, bo używam jej od 2 miesięcy, ale wygląda całkiem solidnie. Pozdrawiam - Ewa mama Zuzi. Odpowiedz Link Zgłoś
monad2 Re: Spacerówki Inglesina Max 09.06.03, 21:18 My mamy od miesiąca maxa i jest super. Sporo tych parasolek oglądałam ale tu zdecydowały kółka które są większe od innych, nawet na polnych dróżkach nie zawodzą (wtedy je blokujemy). Jest świetnie resorowana co mnie zdumiało, łatwo się składa-nawet mój mąż się nauczył!!. Mieliśmy wcześniej Fuego też Inglesiny i mam też bardzo dobre zdanie o dystrubutorze tych wóżków-na każdy mój mail odpowiadał. Myśleliśmy jeszcze o chicco trecking ale pan w sklepie nas przekonał że mimo droższej ceny (1100zł), Max rain(850zł) jest lepszą klasą wózka pozdrawiam i życzę trafnego zakupu Monika Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Spacerówki Inglesina Max 10.06.03, 09:07 No dzięki za odpowiedź, uzytkowniczki! jeszcze mi powiedzcie jakie wyposażenie maja w standarcie Max I Max Rain. Czy dobrze rozumiem że Max ma osłonę na nóżki a nie ma folii przeciwdeszczowej, którą jak mniemam trzeba dokupić, natomiast Max Rain ma folię a nie ma osłony, bo tak mi wynika z materiałów informacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Spacerówki Inglesina Max 10.06.03, 11:45 reszko, od Raina pani w sklepie skutecznie mnie odwiodła, tłumacząć, że jak będzie deszcz, to mokrej folii i tak nie można potem schować do środka tylko najpierw na wózku wysuszyć kupiłam zwykłego Maxa, dokupiłam folię uiniwersalną, tylko trochę ją usprawniłam dodatkowymi gumkami, i taki zestaw jest chyba optymalny, zwłaszcza, że przez rok folia była w użyciu może z dziesięć razy i teraz spokojnie siedzi w szufladzie i czeka na lepsze czasy chilli gorszą pogodę a Maxa ze szczerego serca polecam, bo wygodny, lekki, mieści się do Corsy bez przesuwania siedzeń, 16 miesięcznemu Grubemu jeszcze sporo miejsca zostało i chyba to już będzie doceolwy jego pojazd Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Spacerówki Inglesina Max 10.06.03, 09:28 max rain ma folie w budce oraz dolaczony ochraniacz na nozki czyli caly komplet. iza Odpowiedz Link Zgłoś
dewcia Re: Spacerówki Inglesina Max 10.06.03, 19:47 Dokładnie potwierdzam. Max rain ma to samo so max plus oczywiście folie przeciwdeszczową, a z suszeniem nie ma najmniejszych problemów, myślę, że to jednak dobry patent bo deszcz moze zastać nas niespodziewanie na spacerze. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
karola40 Re: Spacerówki Inglesina Max 11.06.03, 10:57 Max plus jest modelem z 2002r a rax rain z 2003r. Po za tym niczym się nie różnią. Max jest bez foli p/deszczowej. Pozdrawiam Karola Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Spacerówki Inglesina Max 11.06.03, 13:18 Mam pytanie czy ten wózeczek posiada jakąś wkładkę dla noworodka??? rodzę w styczniu i muszę mieć coś takiego. Może pasuje od jakiegoś innego wózka?? Może ktoś już to przetestował???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karola40 Re: Spacerówki Inglesina Max 11.06.03, 14:04 Wydaje mi się, że ten wózek nie nadaje się dla noworodka a to dlatego, że jest to typowa spacerówka-parasolka (tyle,że firmowa i lepsza jakościowo). W tego typu wózkach powinny jeździć dzieci które już umieją samodzielnie siedzieć, więc od około 6-8 miesięcy albo i później.Po za tym jest ona przeznaczona raczej na okres wiosenno-letnio-jesienny niż zimowy (niemowlakowi napewno będzie w nim zimno), zwróć również uwagę na kółka (są podwójne i mimo wszystko za małe jak na wózek zimowy). Z własnego doświadczenia (a jestem użytkownikiem Inglesiny 2 f-cyjnej)powiem Ci, że na Twoim miejscu kupiłabym polską gondolę z przekładaną rączką (która chroni od wiatru na okres do 6 m-ca)i nie przepłacałabym, natomiast jak dziecko będzie miało 6-7 miesięcy (czyli na lato)fundnełaby sobie super spacerówkę np.Inglesinę. Ja kupiłam wózek 2 f-cyjny (gondola i spacerówka) i w sumie jest ok. Gondola była super ale...spacerówka jest umiejscowiona dość wysoko, a moja mała ma już roczek i nie może samodzielnie z niej wychodzić i jeszcze do tego jest bardzo wysoka więc przestaje się w niej mieścić. Tak więc zostałam zmuszona do zakupu dodatkowej spacerówki (upatrzyłam sobie Baby dreams)ale na okres zimowy zostawiamy sprawdzoną Inglesinę z dużymi kołami. To tyle z własnego doświadczenia Powodzenia Karola Odpowiedz Link Zgłoś
kajoa Re: Spacerówki Inglesina Max 11.06.03, 15:30 Hejka! zajrzyj sobie na stronę www.inglesina.pl - Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: Spacerówki Inglesina Max na zime 11.06.03, 16:34 Moja bliska kolezanka miala po poprzednim dziecku Inglesine Max Rain (nieprawda,ze z folia to model z 2003 roku) i jak rodzila drugie nie chciala kupowac nowego wozka, wiec tylko dokupila niefirmowy spiworek-torbe,usztywniane dno (mozna usztywnienie wyjac), polarek w srodku,zapinane na zamek z odpinana budka i wkladala to do wozka, dodatkowo zakladala przykrysie na nozki,zeby bylo cieplej i zeby sie nie wysuwalo i jej synek urodzony w listopadzie tak jezdzil. Nie chorowal,wiec chyba jednak ochrona dobra. Poza tym ten wozek zachowuje sie nadzwyczajnie dobrze na sniegu,oczywiescie jak nie ma odblokowanych skretnych kol. Ona zadowolona i jeszcze raz zrobilaby tak samo,wiec poleca. Co do polskich wozkow na zime,one sa bardzo ciezkie i jak ktos nie moze zostawiac na klatce na dole lub nie ma windy to naprawde nie polecam. Pozdrowienia -Jola z Szymonkiem (20 tyg) Odpowiedz Link Zgłoś
kajoa Re: Spacerówki Inglesina Max na zime 12.06.03, 11:30 Witam! Nie przeczę,że pomysł z torbą do spacerówki Inglesina Max jest OK - ale dużo zależy od wielkości dziecka Ja kupiłam Inglesinę Max jak Miki miał 2 m- ce ( miałam totalnie dość ciężkiego głębokiego wózka, z którym nie mogłam sobie poradzić mieszkając na 3-cium piętrze). Próbowałam dopasować jakąś torbę z uszytwnianym dnem do spacerówki - nie udało mi się bo wszystki były za szerokie. I wydawało mi się, że synkowi będzie niewygodnie. Ponadto było to lato i chciałam, żeby miał sporo miejsca wokół siebie a nie "upchnięte" boki torby. W końcu znalazłam model Inglesina Max PLUS - ma dodatkowo sztywny materacyk, który kładzie się na spód rozłożonej na płasko spacerówki oraz białą wyściókę, którą przypina się wewnątrz wózka, też wokół nóżek. Wózek ma grubszą, dwuwarstwową budkę z białym środkiem, przykrycie na nóżki. Jedyną wadą jest to, że prowadząc wózek nie widzi się dziecka, bo ma buźkę w kierunku jazdy. Dlatego jak bym miała wybierać teraz to pewnie kupiłabym taki model Zippy. A poza tym możliwość zamontowania fotelika samochodowego na wózku jest naprawdę OK - sama byłam tego pozbawiona i niejednokrotenie ręce mi prawie odpadły od dźwigania malucha w foteliku 0+. Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: Spacerówki Inglesina Max na zime 12.06.03, 12:20 Kumpela kupila taka zwykla koszt 95 zl i pasuje bez problemu,ale faktycznie w lato byloby gorzej,bo ona jeszcze zakladala okrycie na nozki,ktore trzymalo,zeby sie torba z dzidzia nie wysunela. Szczerze mowic nie rozumem co za roznica czy Zippy czy Max,bo przeciez i tu i tu prowadzisz wozek nie widzac dziecka, roznica tylko w raczkach,a z moich doswiadczen lepiej sie prowadzi jedna reka,jak cala raczka,a nie dwie. Pozdrowienia-Jola Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Spacerówki Inglesina Max na zime 12.06.03, 13:23 Dzieki za wszystkie odpowiedzi ) Szczerze mówiąc nie wiem jeszcze jaką podejmiemy decyzję.. Myślę że popropstu w sklepie będziemy poprostu próbowac dopasować jakąś wkładkę dla noworodka no ale jeszcze sie zobaczy. Oj trudna decyzja) Jak rodziłam synka 5 lat temu nie było takiego wyboru wózków i było chyba łatwiej ) Pozdrawiam Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś