Dodaj do ulubionych

Twarde Huggiesy

12.06.07, 22:38
Witajcie,
Mąż kupił ostatnio paczkę Huggiesów Classic rozmiar 4 w supermarkecie i wszystkie pieluchy jak jedna są twarde jak deseczki. Spotkałyście się z tym? Nie chcę zakładać ich dziecku, bo jest to chyba bardzo niewygodne. Po polaniu wodą miękną, ale trudno przecież czekać, aż dziecko zrobi siusiu, a poza tym teraz dużo się na pupie przemieszcza (ma 9 m-cy). Na opakowaniu nie znaleźliśmy żadnych namiarów na producenta w Polsce, same rosyjskie i czeskie napisy. Może macie jakieś pomysły, co z tym fantem zrobić?
Obserwuj wątek
    • zebra211 Re: Twarde Huggiesy 12.06.07, 23:51
      Ja uzywam huggiesów od urodzenia, już 5 miesięcy i nigdy się z tym nie
      spotkałam, to chyba musiała być jakaś trefna paczka
    • niusianiusia bo są dwa rodzaje 13.06.07, 00:32
      w opcji classic, czyli wersja oszczędnosciowa
      oraz
      te lepszej jakości i w dużo wyższej cenie ( mięciutkie, kolorowe itd..)
      paczka classiców u mnie leży nietknięta, nieststy otwarta... używamy tych
      drugich płacąc słono
      • madziulak5 pieluchy z Lidla 13.06.07, 07:59
        a mnie się trafiła paczka takich twardych pieluch Huggies. Faktycznie jak
        deseczki. Też ich nie zakładałam tylko wylądowały w śmietniku.
        Teraz kupiłam na próbę pieluchy w Lidlu. Czerwone opakowanie od 7kg do 18kg.
        REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Cena prawie ta sama bo za paczkę 50 szt zapłaciłam 29,90 ale nie ma co
        porównywać!
        Mięciutkie, ładne, mają bardzo dobrze zrobione paski do zapinania bo nic a nic
        nie podrażniają skórki. Mają taki żółty pasek na środku i ten pasek zmienia
        kolor na niebieski jak jest nasiusiane. Ten pasek jest od zewnętrznej strony
        pieluchy i nie trzeba zaglądać ani macać tylko poprostu widać czy dziecko
        nasiusiało.
        Poza tym kupa nie wychodzi na plecy ani z żadnej innej strony.
        Naprawdę polecam! Nie odparzają pupci!
        Ja już innych nie zamierzam ku[pować.
        Jak przetestujecie to podzielcie się opiniami bardzo proszę.
        • eleonoe Re: pieluchy z Lidla 13.06.07, 09:06
          a czy moglabys napisac jakie dokladnie to pieluchy, czy sa ta huggies?
          • madziulak5 Re: pieluchy z Lidla 13.06.07, 10:17
            Nie , nie Huggiest. Te pieluchy z Lidla to firma CIEN
            • kowalikm Re: pieluchy z Lidla 13.06.07, 12:49
              Ja też jestem funką tych pieluch z Cienia.
              W cieniu stoją Huggisy i Pumpki ...smile
        • k.chomik Re: pieluchy z Lidla 13.06.07, 13:24
          Juz byla dyskusja na temat piluszek z lidla:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=63274235&v=2&s=0
          Dla mnie sa super.
    • 1diavola Re: Twarde Huggiesy 13.06.07, 08:58
      Ja tych twardych Huggies używam w jako stabilizację bioderek. Owszem u
      młodszego dziecka - 8 tyg, Ortopeda był nimi zachwycony że wspaniale trzymają
      nóżki w pozycji żaby, czyli w odwiedzeniusmile Jak zacznie być mobilna córa to
      przeskoczę na te Premium.
    • gaazelaa Re: Twarde Huggiesy 13.06.07, 13:46
      Ja dotarłam do producenta. Rozmawiałam z panią z Kimberly-Clark, która
      obiecała,że zorientuje się, dlaczego te pieluchy są twarde,sztywne i tak
      beznadziejne. Ich jakość pogorszyła się zdecydowanie odkąd są produkowane w
      Czechach. Wiem to z doświadczenia, bo przy pierwszym dziecku używaliśmy tylko
      Huggiesów i nie było tego problemu. Zostawiłam swoje dane i do tej pory nie
      otrzymałam odpowiedzi.
      Mój pomysł co z tym zrobić jest taki, że używam pieluch innej firmy.
      • bonnie75 Re: Twarde Huggiesy 13.06.07, 14:33
        My od urodzenia uzywamy Huggies Super Flex i zupelnie nie ma porownania do
        Huggies Classic. Niestety sa drozsze. Probowalismy tez Pampersow, ale dla mnie
        porazka. Pojawily sie teraz nowe Huggies Premium Super Flex. Ciekawe, co to za
        stwor? smile
        • dorota.skupa Huggies premium 14.06.07, 09:15
          Huggiesów używamy od urodzenia, a ostatnio trafiłam na nowość - premium.Są
          bardziej miękkie od zwykłych super flexów, bardziej kolorowe no i podobno
          bardziej chłonne do 12 godzin(podobno - bo do zwykłych nie miałam żadnych
          zastrzeżeń też w nocy wytrzymywały do 12 godzin)
    • siwapp Re: Twarde Huggiesy 14.06.07, 10:40
      Też się spotkałam z twardymi huggies super flex. Polecam pieluszki z Lidl'a
      firmy Cien, są duże lepsze i młody nie ma po nich odparzonej pupy i
      poodciskanych rzepów. Mimo że często zmieniam pieluchy - max co 2 godz i nie
      zapinam ich ciasno to młody ma czerwone placki po Huggisach (wcześniej nie
      miał, pojawiły się dopiero gdy zaczęły się upały).
      • dorotaem Re: Twarde Huggiesy 14.06.07, 12:38
        my uzywamy rowniez super flex i w tych tez przypadkowow kilka z paczki bylo
        twardych. NAtomiast teraz udalo nam sie kupic te super flex premium - OK sa
        mieciutkie..ale po kilku chwilach noszenia wklad ze srodka roluje sie i jakos
        dziwnie twardnieje...HmHmHm moze tez warto przejsc na inne pieluszki...teraz
        mamy w uzyciu 5 huggiesow - wiec innej firmy jaki rozmiar mam kupic - chocby te
        z Lidla?
        • monikaaleksandra To celowe! 14.06.07, 13:04
          Wywiedziałam się wszystkiego o Huggiesach, zakładałam kiedyś wątek na ten temat.
          Pieluszki Classic są bardziej twarde, ponieważ nie mają w składzie tyle
          plastiku, folii, ile Flaxy. Flaxy mają zupełnie inny wkład niż Classic, choć na
          oko niczym się nie różni. PO nasiusianu Classic robi się bardziej twardy,
          ponieważ wkład ma głównie z celulozy, która po prostu twardnieje, jak schnie. We
          wkładach Flexach są granulki, które są cały czas wilgotne, ale też wkład jest
          bardziej miękki. niestety, miękki wilgotny wkład działa jak kompres i częściej
          odparza pupę. Classiki kompletnie nie odparzają pupy, najwyżej dziecko9 się
          troszkę męczy z tym "kamieniem" w kroku, ale pieluszki należy zmieniać bardzo
          często i nie dopuszczać do powstania takiego "kamienia". Poza tym ten "kamień"
          jest bezpieczny i nie podrażnia skóry dziecka.
          Moja Mała używała właśnie Classiców, po tym, jak chronicznie odparzały ją
          pampersy. Mąż kupił Flexy i znów zaczęło się odparzanie. Wróciliśmy do Classiców.
          W firmie dowiedziałam się, że pieluszki Classic są bardziej ekologiczne (choć w
          przypadku pieluszek jednorazowych trudno mówić o ekologii!), bo wykonane są
          prawie w całości z celulozy. Grupą docelową tego produktu wcale nie są
          biedniejsze rodziny, ale mamy, które są przyzwyczajone do tetry i do naturalnyhc
          tkanin.
          Na upały Classiki są po prostu niezastąpione!!!
          daję ten post także jako osobny wątek.

Płeć nie jest ważna!
          • madziulak5 Re: To celowe! 14.06.07, 20:47
            Wszystko się zgadza ale chyba chodziło o taką trefną partię Classików, które
            zanim zostały zasiusiane to w dotyku były podobne do chleba chrupkiego smile
            Ciężko zamontować dzieciaczkowi taką deskę jako pieluchę....
            Faktycznie, ogólnie Classiki nie są najbardziej miękkie ale ta partia pieluch
            to były deski! Ha, ha! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka