Dodaj do ulubionych

Jane slalom pro

24.06.07, 13:43
czy polecacie ten wózek? czy nadaje się na 4 piętro? jak rozkłada się oparcie
w spacerówce?
Obserwuj wątek
    • sylwia169 Re: Jane slalom pro 24.06.07, 15:54
      Ja polecam. JANE to jedne z lepszych wózków 3-kołowych, o ile nie najlepsze.
      Tylko warto kupić nowy model 2007, te z ubiegłego roku były podobno
      "przedobrzone". My mieliśmy Powertracka 2004 i był SUPER. Slalom to jego
      następca, oglądałam go ostatnio w sklepie, mój zaprzyjaźniony sprzedawca też sie
      nim zachwycał. Są lekkie jak na "pompowane kółka", dopracowane, stabilne. W
      naszym oparcie opuszczało się jednych ruchem ręki, prawie do pozycji leżącej
      /było wystarczające/, myślę że w Slalomie jest to samo rozwiazanie, do tego nowy
      model ma podnoszony podnóżek i skretne kółko, nic wiecej nie trzeba... Jak sie
      miało JANE to trudno byc zadowolonym majac inny wózek, wiem cos na ten temat...
      Co do wnoszenia na pietro, my nosiliśmy go bedąc u rodziców, 9 kg to i tak mało
      jak na taki wózek, z resztą te o małych kółkach potrafią tyle ważyć. Zapomniałam
      napisać, że te wózki łatwo sie składają i mieszczą sie niedużego bagażnika. A
      ile kosztuje sama spacerówka??? Chętnie bym się zamieniła.
    • ksiezniczka256 Re: Jane slalom pro 25.06.07, 15:09
      polecam, sprawuje się dobrze. A jeśli nie przypnie się bocznych skrzydełek w
      oparciu spacerówki do stelaża ani szelek do regulacji wysokości, rozkłada się
      IDEALNIE na płasko (przetestowałam).
      • mieeke Czy rozłożę oparcie jedną ręką? 25.06.07, 17:00
        • gosiek.w.77 Re: Czy rozłożę oparcie jedną ręką? 25.06.07, 17:43
          Oczywiście!
      • tatanka-2002 Re: Jane slalom pro 25.06.07, 17:43
        Nowa spacerówka Jane slalom pro kosztuje 1700zl.
        Niestety przez najblizsze miesiace w Polsce
        występuje tylko w koloże pomarańczowym.
        Inne kolory dostępne sa tylko w zestawach z gondolą i fotelikiem...
        Informacja potwierdzona u importera z wyłącznościa na Polskę sad
        Ja byłam zdecydowana i taki mocny kolor mnie nie przeraża.
        Samą spacerówke polecam, bo nie dość, że jest lekka to jeszcze stabilna
        i dobrze wykonana...jedyny minus Jane, to mała budka i dodatkowo
        w modelu z 2007 roku foliowy pasek na budce - ma co prawda filtry UV,
        ale i tak razie przez nią słoneczko.

Poza tym polecam!!!!
        • tatanka-2002 Re: Jane slalom pro 25.06.07, 17:45
          Rozkłada się ją systemem paskowym i spokojnie mozna zrobić to jedną ręką.
        • sandraa3 Re: Jane slalom pro 26.06.07, 10:46
          To mamy farta, bo to jedyny kolor, który chcielismy wink Zamówilismy i ma byc w
          ciagu max 2 tygodni.
          • mieeke Re: Jane slalom pro 26.06.07, 17:04
            jakoś nie mogę sobie wyobrazić na czym polega rozkładanie oparcia na paskach.
            Jestem osoba o niesprawnej ręce i nie wiem czy sobie poradze.
          • tatanka-2002 Re: Jane slalom pro 27.06.07, 14:24
            Nam też nasz pomarańcz się podoba, ale początkowo nastawiliśmy sie na Marine.
            Niestety w środku budka tez jest pomarańczowa i czesto rozprasza mojego synka...
            Wolalabym by była ciemniejsza.smile
    • anulas100 Re: Jane slalom pro 27.06.07, 10:54
      jak ma Slalom, stara wersję-nie Pro(kupioną w promocjismile) i jestem super
      zadowolona.Dobrze sie prowadzi, mieści spokojnie do samochodu, łatwo
      rozkłada/składa, gondola jest obszerna. Na razie użytkuję gondolę i wnosze ją
      na 3 piętro. Nie jest źlesmileSpacerówke rozkłada się na płasko pociągając za
      sznureczek-myślę,że nie będzie problemów.A kolor mam granatowy-myślę,że bardzo
      praktyczny.
      Pozdrowienia,
      • mieeke Re: Jane slalom pro 27.06.07, 18:12
        Powiedzcie dziewczyny, ze Jane jest lepszy niż mutsy. Cały czas sie waham
        miedzy tymi dwoma. Mutsy jest cięższe, ale za to ma 4 duże koła. Help!!!!!!
        Granatowy to jest krtóry model-Stylon?Czy Negro i Azulon sa z kolekcji 2007?
        • ksiezniczka256 Re: Jane slalom pro 27.06.07, 18:16
          Slalom pro też ma duuże pompowane koła - a waga jednak sporo mniejsza i większa
          spacerówka.
    • mieeke Re: Jane slalom pro 27.06.07, 18:16
      a z jakiego materiału jest Jane?
      • anulas100 Re: Jane slalom pro 27.06.07, 21:49
        Nie wiem z jakiego materiału jest poszycie spacerówki bo obecnie czeka na swój
        czas zapakowane w piwnicysmileZ tego co widze w gondoli wszystkie elementy z
        materiału można prać.Na wewnętrznej "wyściółce "gondoli widzę opis materiału(50%
        polyester50%polyiamid).
        Ja mam kolor granatowy z zewnatrz a wewnątrz(budka gondoli od środka,pokrycie
        wewnętrzne gondoli)biały.Ale ja mam model stary- nie wersję Pro.Co w zasadzie
        poza sposobem mocowania gondoli niczym sie nie różni od nowych wersj.Wózek
        naprawdę jest lekki w porównaniu z innymi(jak sobie przypomnę wózek dla
        starszego dziecka...).Zresztą noszę tylko gondolę.
        Po ponad 2 miesiącach jeżdzenia tym wózkiem moge go polecic. Mi bardzo
        odpowiada.
        Pytanie do tatanki: czy wozisz juz swoje dziecko w spacerówce??(moje jest w
        podobnym wieku)
        Pozdrowionka,
        • tatanka-2002 Re: Jane slalom pro 28.06.07, 13:00
          Mój "Mały" od miesiaca jeździ w spacerówce.
          Do ogrodu mam dla niego siężką gondole po siostrzenicy,
          a na wszelkie wyjścia i wyjazdy mamy Jane.
          Ja rozkłądam ją na płasko, wykładam tam Maciejowi kocyk i na to bawełniany
          ręcznik jak jest gorąco i w ten sposób jest mu mięciutko i wygodnie.

Pozdrawiam
    • mieeke Re: Jane slalom pro 27.06.07, 18:35
      W budce slaloma jest siatka???
      • tatanka-2002 Re: Jane slalom pro 27.06.07, 19:16
        To jest folia o której wczesniej pisałam.
    • olka_krakow Re: Jane slalom pro 27.06.07, 19:26
      super wozek, ale nosic go codziennie na 4 pietro, to ja sobie tego nie
      wyobrazam!!!!!!!!!!!!!!!
      • tatanka-2002 Re: Jane slalom pro 27.06.07, 20:50
        A jaki mozna nosic, skoro ten jeden z lżejszych???
        Ja jedną ręką wkładam go do bagażnika i z niego wyciagam,
        a z noszeniem tez problemów nie ma... 9 kg
        - to prawie tyle ile wazy moje dziecko...
        • mieeke Re: Jane slalom pro 28.06.07, 05:02
          Czy ta folia nie przeszkadza? tzn, czy dziecku nie jest za jasno? Gdzieś
          czytałam, ze 9kg to sam stelaz w jane wazy? czy to prawda? A z jakiego jest
          materiału?
          Sory, ze tyle sie pytam, ale wydać 3 koła i być niezadowoloną to ....sad
          • ksiezniczka256 Re: Jane slalom pro 28.06.07, 09:15
            Stelaż jest chyba aluminiowy? Nie mam pojecia, taki srebrny matowy wink
            Z tym wnoszeniem na 4 piętro - samą spacerówkę (bez dziecka) to luz, z gondolą
            gorzej - waga większa, a i mało poręczne to.
            Ja mam wersję 2006 - całośc jest z poliestru chyba, tzn. takiego śliskiego
            sztucznego czegoś, co się bardzo łatwo daje czyścic. Okienko z siateczką
            faktycznie jest mało przemyślane - wersji 2005 (nadal chyba dostępna w sieci)
            jest to klasyczny otworek z klapką, więc słońce nie prześwituje tak. Ale dziecku
            to nie przeszkadza (też miałam takie obawy). Potencjalny problem powstaje tylko
            wtedy, kiedy oparcie jest rozłożone na płask do spania - a wtedy wystarczy
            położyc malucha głębiej w wózku.
          • gosiek.w.77 Re: Jane slalom pro 28.06.07, 13:52
            Jesteśmy użytkownikami tego wózka od 14-stu miesięcy, przez 7 miesięcy wersja z
            gondolą i fotelikiem Rebel, obecnie jeździmy spacerówką. Wózek spisuje się
            rewelacyjnie i na żadne Mutsy bym go nie zamieniła. Przede wszystkim gondolka
            jest duża, ma regulowany kąt leżenia, wpina się ją bez żadnych adapterów.
            Spacerówka ma jedno z większych (o ile nie największych) siedzisk - dzięki temu
            dzieciaczkowi jest naprawdę wygodnie i nie ma skrępowanych ruchów. My mamy
            wersję 2006, także tam w budce jest zasłaniane okienko zamiast tej foli, która
            jest w nowych wersjach. Stelaż jest aluminiowy, dzięki czemu wózek jest
            naprawdę lekki. Przydaje się też często ręczny hamulec na rączce wózka. Po
            ponad roku użytkowania uważam,że wózek sprawuje się super.
    • olka_krakow Re: Jane slalom pro 28.06.07, 18:33
      Waga slaloma pro z kolami to 11,400, pisalam kiedy w tej sparwie do producenta
      wozka.

Rama jest z aluminium, poszycie siedziska poliester.

I w dalszym ciagu nie wyobrazam sobie noszenie go na 4 pietro. Ja mam x-landera,
      ktory wazy tyle samo i to jest moim zdaniem bardzo duzo.

A moze sprobuj go w sklepie podniesc i poniesc przez chwilke, zobaczysz co cie
      czeka wink
    • mieeke Re: Jane slalom pro 30.06.07, 06:31
      Wczoraj miałam okazję prowadzić mutsiaka koleżanki. Wózek sam z siebie jest
      ciężki, a do tego jeszcze ponad 10 kg dziecko. Już sama nie wiem, bo kazdy z
      wózków ma jakies wady i zalety. Puki co jak dla mnie wadą Jane jest daszek z
      folią. Za to wadą mutsy jest waga. Dodam, ze jako 2 wózek będziemy miec
      Atlantico firmy Peg Perrego. Więc chyba się skuszę na Jane.
      • lipcowa_mama_2007 Re: Jane slalom pro 12.07.07, 00:02
        Nie wiem czy już podjęłaś decyzję który wózek wybrać, ale skoro mieszkasz na 4
        piętrze to nie ma chyba idealnego wózka który łatwo będzie taszczyć tak wysoko.
        Wybierz najlżejszy, na jaki możesz sobie pozwolić. Jeśli nie potrzebujesz
        pompowanych kół dobrym wyjściem jest zakup JANE NOMAD, on ma kółka piankowe ale
        dość duże. Gondola taka sama jak w Slalomie a spacerówka moim zdaniem jeszcze
        lepsza bo jeszcze wygodniejsza dla dziecka, jest szersza i prostokątna a nie
        kubełkowa jak w Slalomie. Stelaż waży tylko 6,5kg, Nomad jest lżejszy od
        Slaloma o 3kg więc to sporo a po złożeniu jest wygodniejszy do niesienia czy
        zapakowania do samochodu.
        • mieeke Re: Jane slalom pro 12.07.07, 05:18
          cały czas się miotam. Na poczatku chciałam nomanda ale jako 2 wózek bedziemy
          miec Peg Perego Atlantico, a wydaje mi się, ze spacerówka wyglada podobnie.
          Powiem tak mysle jeszcze o mutsy( wiem, ze jest jeszcze cieższy). Już nic nie
          wiem, tzn na 80% będzie Slalom Prosmile
          • ksiezniczka256 Re: Jane slalom pro 12.07.07, 16:18
            Hmmm, dla mnie to trochę bez sensu zestaw - pp atlantico i slalom pro. Funkcje
            się w sumie dublują, waga podobna.
            • mieeke Re: Jane slalom pro 12.07.07, 17:39
              atlantiko jest 4 kołowe, jane 3 kołowy,Jane będzie posiadał gondolkę oraz
              fotelik.. będzie używany od poczatku jako pierwszy wózeksmile, a atlantico na
              wypady gdzies tam.
              • ksiezniczka256 Re: Jane slalom pro 13.07.07, 09:36
                Ale jak już - jeśli chcesz jane (co popieram wink - to może zamiast atlantico coś
                lżejszego? Bo on w gruncie rzeczy jest dośc ciężki, jeśli ma służyc w opcji na
                wypady.
    • mieeke Re: Jane slalom pro 30.06.07, 06:33
      czy stelaż Jane tez tak szybko się rysze?
      • ksiezniczka256 Re: Jane slalom pro 30.06.07, 22:27
        Co to znaczy "rysze"?
        • mieeke Re: Jane slalom pro 01.07.07, 07:46
          smile sorry,pytam czy stelaz jest pościerany od użycia tak jak w mutsy od
          składania wózka
          • ksiezniczka256 Re: Jane slalom pro 01.07.07, 09:02
            Mój nie smile ale przynajmniej przy składaniu wózka nie ma jak zarysować stelaża.
    • mammazuzi Re: Jane slalom pro 12.07.07, 18:19
      skoro bedziecie miec drugi poreczny wozek to moze obejrzyj emmaljunge city
      cross. spacerowka wazy 11 kg a jest bardzo wygodna i jak na czterokolowke
      bardzo przyjemna w prowadzeniu, obszerne siedzisko i wiele innych plusow. 4
      kolowym mozna wjezdzac po schodach lub ciadnac a 3kolowy tylko niesc albo tylem
      ale i tak ciezko - wiem bo mialam.....ale to tylko taka sugestia mamy
      ktora "przerobila" pare wozkow
      • asiulas Re: Jane slalom pro 29.08.07, 21:12
        witam jestem tu nowa ale prosze o rade.
        Długo zastanawialam sie nad wyborem wozka, ciezko bylo wybieralam pomiedzy
        chicco s3 a jane slalom pro. Po dlugich meczarniach wybralam jane. Ale mam
        pytanie co lepiej kupic spacerowke+gondola+fotelik, czy moze raczej spacerowka +
        matrix pro (2 w 1 gondola i fotelik).
        A i moze mi ktos doradzic gdzie mozna kupic najtaniej taki caly zestaw.
        Dzieki pozdrawiam
        • tofi13 Re: Jane slalom pro 30.08.07, 22:38
          Hej.My mamy jane pro slalom + gondolka matrix.Jeszcze w praktyce
          wózek nie został wypróbowany -narazie czeka zapakowany.Myślę że
          matrix jako gondola posłuży nam tak przez zime a póżniej tylko w
          pozycji siedzącej do przewożenia dziecka w samochodzie i na krótkie
          wypady na stelażu wózka.My swój wózek kupiliśmy na allegro -
          wyprzedaż kolekcji sklepowej -nowy z gwarancją .Tańszy niż w sklepie
          o 800 zł.I myślę że tu najlepiej szukać .Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka