aldik77 09.07.07, 18:24 czy będzie dobrym rozwiązaniem dla 4 miesięcznego dziecka? Aktualnie mały jeździ w gondoli, ale potrzebuję spacerówki-parasolki.Czy oparcie nie jest za wąskie na zimę? Mam zamiar jeździć nim w Anglii a tam raczej śniegu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aldik77 Re: Peg Perego P3 10.07.07, 13:56 Czy nikt nie uzytkuje P3 dla tak małego dziecka? To graco delux lepszy jest?? poradzcie, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
2006m1 Re: Peg Perego P3 10.07.07, 14:13 ja uzytkowalam ,mloda ma teraz 2 lata i nadal jezdzimy pliko i nigdy w zyciu nie kupie innego wozka.Pliko jest super w miedzyczasie mielismy kilka innych Roemera,quinni,i zaden nie zdal u nas egzaminu .teraz mamy model revi black goraco polecam cgi.ebay.de/Peg-Perego-Pliko-P3-Completo-07-Fb-REVI-BLACK-Neu_W0QQitemZ330142549433QQihZ014QQcategoryZ141285QQrdZ1QQcmdZViewItem Odpowiedz Link Zgłoś
mar_mag77 Re: Peg Perego P3 10.07.07, 14:45 My zaczelismy wozic synka w P3 jak mial niecale 5 miesiecywozeczek rewelacja, moge spokojnie polecic! Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Peg Perego P3 10.07.07, 17:04 My korzystamy na razie ze stelaża z wpiętym fotelikiem (oczywiście okazjonalnie) i bardzo chwalimy sobie ten wózek. Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk IMHO - nie 10.07.07, 22:31 hmmm... Mam PP Pliko ale nigdy bym go nie uzyla dla tak malego dziecka. Uzywam go wtedy, kiedy ze wzgledow organizacyjnych moge zabrac tylko takie "pie..tko". Telepie sie toto, klekoce, niewygodne dla dosc wysokich rodzicow (ja tam wieza nie jestem, normalne 171cm wzrostu a i tak kopie w wozek jak szybko ide). W sumie wozeczek mily, jestem zadowolona kiedy musze jechac do supermarketu z dzieckiem. przydal sie tez w szpitalu do usypiania dziecka. Ale oparcie nie rozklada sie calkiem plasko (a dziecko do 6 m-ca powinno lezec plasko. Na wycieczki sie zadne nie nadaje. Jestem z wozka zadowolona tylko jako z uzywanego okazjonalnie malego zastepcy normalnego wozka (uzywam emmaljungi edge). Ostatnio wybralam sie na zwiedzanie bardzo przystepnego turystycznie zameczku (dziecko siedzialo w emmaljundze) i widzialam jak meczyli sie rodzice malucha, ktory przyjachal wlasnie w PP Pliko. W koncu zostawili wozek przy sklepie i poszli na spacer z dzieckiem na rekach... Moim zdaniem pliko to fajny wozek dla dobrze siedzacego dziecka, na spacer po dobrej drodze i nie zima. A teraz mozecie mnei zlinczowac )) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: IMHO - nie 11.07.07, 00:25 Ja tez nie posadziłabym tak małego dziecka w tym wózku. za bardzo trzęsie przez brak amortyzacji. Mnie prawie roczniaka szkoda w tym wózku wozić np. po kostce bauma.... Natomiast jest super na idealnie gładkie powierzchnie, np. w centrum handlowym. aga Odpowiedz Link Zgłoś
szurkas Re: Peg Perego P3 11.07.07, 09:32 Pliko P3 jest super wózkiem przejechalismy nim sporo kilometrów.Oczywiście nie nadaje sie na jazde po plazy,czy górskie wyprwawy do tego sa potrzebne duze koła,aby pokaonac przeszkody i dobra amortyzacja dla wygody dziecka. Moja córka uwielbia w nim podróżować,ale ona ma już 1 rok, a jeździć w nim zaczęła jak miała 9m. 4 miesięczne dziecko nie nadaje się do żadnej spacerówki ponieważ nie jest jeszcze gotowe. Chodzi o kręgosłup.DZiecko powinno zasiąść do spacerówki wtedy kiedy już samo stabilnie siedzi.Wiele rodziców tego nie przesztrzega.Widać to często za granicą.Mnóstwo maluchów jeździ w spacerówkach.A później jak dziecko starsze są problemy. Maluchowi najlepiej będzie jeszcze w gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
2006m1 Re: Peg Perego P3 11.07.07, 15:16 Nistety nie zgodze sie z powyzszymi wpisami na temat Pliko,amortyzacje ma swietna nie telepie sie ani nic podobnego jak napisala ktoras z dziewczyn powyzej. Wrecz przeciwnie jest bardzo stabilny i lekki ,acha oparcie oczywiscie rozklada sie"na plasko". Odpowiedz Link Zgłoś
atena.an Re: Peg Perego P3 11.07.07, 15:48 mam PP P3 od urodzenia dziecka. Oczywiście najpierw jeździliśmy w gondolce, dopiero kiedy maluch pewnie siedzial zamieniliśmy na wersję spacerową. Jesteśmy bardzo zadowoleni, my, dzieciaczek także. Siedzisko rozklada się niemal do pozycji leżącej, co żadkie w parasolkach, wózek amortyzuje, owszem nie ma pasków. ale amortyzatory w tym wózku się znajdują. Wcale mojego syna nie telepie, ale jesli jeżdzi się po wybojach, polecam duże kola i na paskach. Dla 4 miesięcznego dziecka to zdecydowanie za wcześnie by przesiąść się do spacerówki, gondola jest na tyle duża, ze wygodniej mu w niej będzie niż w spacerówce, a z pewnością też posluży to jego zdrowiu. Generalnie nie zamienilabym PP P3 na żaden inny wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: Peg Perego P3 11.07.07, 20:39 nie wiem jaki masz wozek, ale w tym wozku NIE rozklada sie na plasko. Plasko to kat 180 stopni, a ten wozek tego nie daje. Prawie czyni roznice. I w takim razie moge uszczegolowac MOJ PP P3 sie telepie. Twoj widocznie nie. Nie da sie z tego w takim razie wyciagnac wniosku ze sie NIE telepie. Bo moj jak najbardziej. Telepie. W diably i ciut. Moze to kwestia odniesienia - ja je mam do emmaljungi. Jest lekki, owszem. Stabilnosc to takze kwetia odniesienia - dla mnie niespecjalnie stabilny. Amortyzacja tez taka sobie. Nie ma mowy o amortyzacji przy jezdzie po kostce, plytach chodnikowych itd. Ja rozumiem, ze kazda pliszka swoj ogonek chwali, ale litosci! Ja lubie ten wozek jako drugi, dodatkowy, maly, lekki, na wypady do supermarketu i spacer po alejkach w parku. Ot, bylejadka z orzechami. Owszem, polecam go jako wygodna przewozowke, ale jeszcze nie upadlam na glowe, zeby polecac go komus z 4 miesiecznym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aldik77 Re: Peg Perego P3 11.07.07, 21:55 Jak widac troche kontrowersji wprowadziłam tym zapytaniem Tez niechętnie przenoszę małego do spacerówki,dlatego moje pytania na tym i innych forach. Obecnie jeździmy w Deltimie Fokusie i jestem z gondoli bardzo zadowolona,ale musze zmienic wózek na taki, który posłuży małemu dłużej. No i niestety najlepiej gdyby to była parasolka bo jest lekka i zabiera bardzo mało miesjsca w samochodzie. A może macie jakieś inne typy? Nie mam zbytniej możliwości łażenia po sklepach i oglądania, choc wolałabym to niż szukanie w necie, no ale cóż z dwójką dzieci to nielada sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
2006m1 Re: Peg Perego P3 12.07.07, 13:58 >nie wiem jaki masz wozek, ale w tym wozku NIE rozklada sie na plasko. Plasko > to kat 180 stopni, a ten wozek tego nie daje. Mam peg pergo pliko P3 cgi.ebay.de/Peg-Perego-Pliko-P3-Completo-07-Fb-REVI-BLACK- Neu_W0QQitemZ330144756830QQihZ014QQcategoryZ141285QQrdZ1QQcmdZViewItem ktory rozklada sie calkowicie na plasko czyli podkatem 180 stopni. >Nie ma mowy o > amortyzacji przy jezdzie po kostce, plytach chodnikowych Moj ma super amortyzacje nawet na kostce i plytach chodnikowych Moze trafilas na jakis felerny model??!! I nie upadajac na glowe polecam go dla dziecka ktore umie siedziec z podparciem. Ja rozumiem, ze > kazda pliszka swoj ogonek chwali, ale litosci! wyprobowalam po za pliko kilka innych spacerowek ,(takiego lekkiego hopla na punkcie wozkow mam )i nie chwale tego co moje tylko obiektywnie to co dobre Odpowiedz Link Zgłoś
mar_mag77 Re: Peg Perego P3 12.07.07, 14:54 Moj rowniez rozklada sie na plasko, dlatego podczas tygodniowego urlopu wozilam nim mojego malutkiego synka. Oczywiscie na caly czas to polecam jak dzieci juz siedza Wozek jest swietny!! Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Peg Perego P3 12.07.07, 23:34 To ja chyba tez mam jakis felerny egzemplarz, bo ja naprawdę nie wyczuwam w tym wózku żadnej amortyzacji. Na kostce wózek sie trzęsie. Ciekawa jestem, z jakimi innymi wózkami go porównujesz, bo ja z Emmaljungą i chociażby Implastem Roy - w porównaniu z tymi wózkami amortyzacja w Pliko P3 jest niezauważalna. w prównaniu z np. Baby dreams Travel - hmmm.. trzęsie chyba tak samo. aga Odpowiedz Link Zgłoś
2006m1 Re: Peg Perego P3 13.07.07, 10:01 >Ciekawa jestem, z jakimi > > innymi wózkami go porównujesz, moge porownac tylko z tymi ktore mialami i amortyzacja we wszystkich byla swietna Hartan racer cgi.ebay.de/HARTAN-RACER-S-INKL-SOFTTRAGETASCHE-NEUSTES-MODELL_W0QQitemZ200125885799QQihZ010QQcategoryZ23626QQrdZ1QQcmdZViewItem roemer cgi.ebay.de/Roemer-Buggy-Yanis-Neu-Dessin-grau_W0QQitemZ110145598747QQihZ001QQcategoryZ15470QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZV iewItem I jeszcze quini zapp i roemer verve, te jednak amortyzacja nie zachwycaly ,dlatego wrocilam do PP pliko P3 Odpowiedz Link Zgłoś