11beata 11.07.07, 19:38 Wlasnie ogladam zestawy dla coreczki. Ale boje sie wydac np 200 zl za zestaw a okaze sie, ze ciuchy nie nadaja sie do zalozenia, bo sa spranie. Od kogo kupiliscie i nie zawiodlyscie sie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonabw Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 11.07.07, 20:26 Nie kupuję zestawów, kupuję pojedyńcze rzeczy. W zestawach zawsze jest cos nie tak jak dla mnie albo coś nie w stanie bardzo dobrym albo nieładne. Odpowiedz Link Zgłoś
11beata Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 11.07.07, 20:36 tez wolalabym osobno wybierac ciuszki, tylko ze znalazlam niewiele narazie osob krote sprzedaja zawodowo, a nie sporadycznie. Mozesz kogos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 11.07.07, 22:22 Zawodowo????? Odpowiedz Link Zgłoś
11beata Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 11.07.07, 22:36 a ja wlasnie doszlam do wniosku, ze osoba ktora ma kilka zestawow na sprzedaz, ma lepszy gatunek, niz ta ktora sprzedaje po swoich dzieciach. Wydaje mi sie ze moga byc bardziej zniszczone. Jak sprzedaje agnielskie firmy, to jest malo prawdopodobne, ze je kupila jako nowe i jej dziecko tylko w nich chodzilo. Sama nie wiem, moze sie myle. Dlatego moze podzielicie sie wiadomosciami o sprzedawcach. Tez bym wolala pochodzic po lumpkach, ale teraz nie mam takiej mozliwosci zostaje mi tylko allegro Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 11.07.07, 22:26 A ja raczej omijam osoby sprzedające zawodowo, wolę poszperać w lumpeksach ). Szukam osób, które sprzedają rzeczy po swoich dzieciach, często też w zestawach i mimo, że zdjęcia nie są profesjonalne i wypięknione to udało mi się już trafić parę świetnych zestawów za rozsądną cenę. Sama też tak sprzedaję i mimo, że nie uzyskuję super cen to zawsze Kupujący byli zadowoleni. Często piękne zdjęcia i wyróżnione aukcje tak nakręcają kupujących, że jestem pewna podziwu do jakich kwot dochodzi aukcja. Z resztą dla mnie większość zestawów jest zbyt duża, córka musiałaby mieć pustą szafę, żeby wszystko mi pasowało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 12.07.07, 10:45 jeśli chodzi o zestawy to jak np. w zstawie są spodnie, bluzy , gruba kurtka i letnie rzeczy w tym samym rozmiarze to jakieś nieporozumienie, wolę pojedyncze rzeczy lub małe komplety z 1 serii; sama zreszta tez tak sprzedaję, wolę kupowac od osób które sprzedają po swoich dzieciach niż od tych którzy non stop maja ciuszki w małych rozmiarach i zaznaczaja ze to po tym samym dziecku ( czyli co od 2 lat nie rosnie )??)ewidentnie sa to rzeczy z ciucholandu, pieknie wyglądające na fotkach a w rzeczywistości bywa różnie (; tak na marginesie bardzo mnie śmieszy określenie firmy "early days" jako renomowanej - na wyspach są to rzeczy pokroju naszej sieci SNC; Odpowiedz Link Zgłoś
busiu1014 Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 12.07.07, 10:54 Niektórym dzieci nie rosną i już A co do tych renomowanych to nie tylko early days, więcej jest takich cukiereczków. Może głupio zapytam, ale co to jest SNC? Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 12.07.07, 11:07 ja raz kupiła i sie nacięłam. kupiłam zestaw dla dziewczynki i okazało sie, że ciuszki były dosć mocno podniszczone, śmierdziały lumpeksem. tak naprawdę 2- 3szt były zgodne z opisem. teraz już nie ryzykuję. sama jednak mam w planach sprzedać ciuszki po córeczce, ale wszystkie ubranka są nowe, więc będą po jednym niemowlaku, ale to jeszcze czas, niech sie wykluje Odpowiedz Link Zgłoś
olinek11 Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 12.07.07, 14:39 Nie zgadzam sie że sprzedająca po swoich dzieciach ma ciuszki bardziej zniszczone niż ktoś kto sprzedaje je w zestawach. Sama sprzedaję po swoich córach i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby ktoś był niezadowolony.Poza tym nie umiała bym wystawić rzeczy która nosi duże ślady użytkowania Byc może nie mam zdjęć z profesjonalna obróbką ale przecież nie o to chodzi, staram sie robić zdjecia rzeczy tak aby wszystko było jak najbardziej widoczne bo przecież chyba to jest najważniejsze. Nie mam sprawdzonych sprzedających zresztą mało ubranek kupuję na allegro a poza tym pojedyńcze rzeczy, wiecej zabawek lub akcesoriów dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
11beata Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 12.07.07, 17:05 ja niczego nie uogolniam. tylko mam duze watpliwosci co do sprzedajacych ciuszki "po corce" firm tj jak next itp angielskich. wydaje mi sie ze te osoby tez sie zaopatrzyly kiedys w lumpeksach lub allegro, takze te ciuszki nie sa po 1 dziecku. stad moje podejrzenia ze sa bardziej zniszczone, niz kupione odrazu w lumpeksie. wczoraj znalazlam takie oto osoby sprzedajace na allegro: allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1616286 allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1616286 allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3947690 moze komus sie przyda, a moze teraz ktos jeszcze poda adresy Odpowiedz Link Zgłoś
e.x.i.t Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 12.07.07, 20:14 ja mysle,ze jednak nie masz racji, to,ze ktos sprzedaje po swoim dziecku ubranka next to nie znaczy,że kupił juz używane ..ja mam rodzine w anglii i srednio raz na miesiac moje dziecko dostaje ubranka, next, mothercare i inne od 2004 roku prawie pół Polski siedzi w Angli , wiec dlaczego ich rodziny mają nie mieć nowych rzeczy , w Złotych Tarasach tez jest przeciez next i moze ktoś sprzedaje właśnie to co tam kupił pół roku temu ... Co do zestawów to sama przyuważyłam kilku sprzedajacych, którzy mają super aukcje , zdjęcia rewelacyjnie obrobione na komputerze i faktycznie ceny dochodza do szalonych ale to na 99 % sa wszystko ciuchy z lumpeksu bo tak jak ktoś wyżej napisał ile można mieć zestawów ( w zestawie srednio po 35 sztuk )po jednym dziecku w rozmiarze np. 80-92 ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 12.07.07, 21:02 nie można uogólniać moje dzieci mają w 99% ciuchy zachodnie najmłodszy od stóp do głów ma GAP`a,Next itp a to zasługa cioć ze stanów ciuchy wyglądają jak nówki niestety te kupione u nas w H&M po kilku prania na ściągaczach jak szmaty Gap`a mogłam prać 100 razy i nic nie było widać Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 12.07.07, 21:13 sprzedaje po córce rzeczy next, które kupiłam jako nowe. Wystawiam 2 razy w roku, na brak chetnych nie narzekam, sa osoby, które czekaja az wystawie aukcje i kupuja hurtowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 13.07.07, 12:02 Minkapinaka, a mozesz na priva swoj nick z Allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 12.07.07, 21:33 Nie do końca rozumiem co masz na myśli. Ja sprzedaję po swoich córkach ubranka, przede wszystkim z firmy Next, które kupiłam i sprowadziłam z Anglii jako nowe a nie używane. Odpowiedz Link Zgłoś
11beata Re: od kogo ciuszki kupujecie na allegro? 13.07.07, 08:45 dzieki za odpowiedzi, nie obrazajcie sie bo nie uogolniam wszystkich. Poprostu nie znalazlam sposobu aby wyszukac takie aukcje. to moze macie do sprzedania ciuszki dla dziewczynki w rozmiarze 92-98?? albo podajcie linki do waszych aukcji pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 do busiu 1014 13.07.07, 10:56 SNC to sieć tanich sklepów , bawełna 100% trzeszczy w rękach, nitki się prują itp ) Odpowiedz Link Zgłoś
busiu1014 Re: do busiu 1014 13.07.07, 13:06 dzięki za info I to w Polsce jest? nigdy sie nie spotkałam... Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 Re: do busiu 1014 13.07.07, 20:35 przynajmniej w Krakowie, a tłumaczy się Super Niskie Ceny Odpowiedz Link Zgłoś