katarzynekok 22.07.07, 15:01 Czy to prawda, że w Krakowie można kupić super buty?. Słyszałam tę opinię kilka razy, ale nie wiem czy to nie bzdury na kółkach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarta Re: buty z Krakowa 22.07.07, 15:29 oczywiście! w dzisiejszych trendów MUSISZ mieć buty z krakowa, majtki z poznania, staniki z warszawy. i nie ważne jaka firma. nawet zwykłe tenisówki chińskie za 15 są super pod warunkiem, że kupione w krakowie. te z innych miast rozlatują się po tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynekok Demarto! 22.07.07, 15:52 Demarto! jak widzę twojego nicka to z góry wiem, że nic mądrego nie napiszesz. Jesteś jak tenisówka z Chin... Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Katarzyneok 22.07.07, 16:02 No ale pomyśl logicznie - dlaczego tylko w Krakowie można dostać dobre buty ? nie rozumiem, mają jakiegoś szewczyka dratewkę czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Demarto! 22.07.07, 16:07 jestem z Krakowa i potwierdzam, że tylko super buty u nas sprzedają Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Syriano 22.07.07, 16:15 A czym się różnią zakupione buty w Krakowie od tych zakupionych w Warszawie albo Wrocławiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
vatum Re: Syriano 22.07.07, 16:17 Te krakowskie musza mieć odpowiedni atest do chodzenia w nich w innych miastach. Także zastanów się zanim kupisz... I sprawdź! Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Syriano 22.07.07, 16:23 och Lea, no przecież jest tak jak napisała Demarta, myślałam że wszyscy o tym wiedzą w Krakowie mamy blisko Rynku ulicę Szewską, na której w dawnych czasach jak sama nazwa wskazuje, urzędowali szewcy no i dzisiaj zgodnie z tradycją i nazwą, mieści się przy tej (niedługiej przecież) chyba z 7 sklepów z butami jeśli zakupisz obuwie w jednym z nich, to musi być super (tradycja, aura miejsca, bliskość Wawelu, historia na każdym kroku - oto co czyni buty superowymi) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Syriano 22.07.07, 19:12 otoz we wroclawiu tez jest szewska ulica obok tez nozownicza i rzeznicza do wroclawia czyli nalezy po buty i schab Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Syriano 22.07.07, 23:21 moofka napisała: > otoz we wroclawiu tez jest szewska ulica > obok tez nozownicza i rzeznicza > do wroclawia czyli nalezy po buty i schab ale jednak kroczyc nalezy we Wroclawiu dostojnie, spokojnie, pilnując uwaznie plecow (wszak nozowniczą mamy i roznych rzeczy sie mozna spodziewac) Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Syriano 22.07.07, 23:20 l.e.a napisała: > A czym się różnią zakupione buty w Krakowie od tych zakupionych w Warszawie > albo Wrocławiu ? we Wroclawiu nie ma dobrych butow (brak Szewczyka Dratewki) tylko mozna kupic dobre obrazy (mamy Panorame Raclawicka) a na kaczke najlepiej jechac do Wawy (moze nawet jakąś złotą podadzą?) Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Syriano 22.07.07, 23:26 kaczki to są pod ścisłą ochroną w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Demarto! 22.07.07, 16:50 Moim skromnym zdaniem demarta pisze mądre rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola moim też 22.07.07, 22:14 bo to co pisze, się mnie więcej pokrywa z tym co myslę A jak się nie pokrywa, to tyz dobrze, bo przeciez my się lubimy kłócić Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Demarto! 22.07.07, 22:21 no i teraz obraziłaś chińską tenisówkę. aż tak ci się naraziła? ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia3331 Re: buty z Krakowa 22.07.07, 16:22 U mnie w Zielonej Górze na pewno są lepsze,ładniejsze takich to nawet w Krakowie nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a ooo Zuziu, kupiałm niedawno :) 22.07.07, 16:36 ładne i wygodne i nie zamieniam się Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynekok Tenisówki! 22.07.07, 18:25 Wystarczy rzucić kawałek padliny i już hieny są! Sto kilo głupoty, nic do powiedzenia, siedzicie i czekacie żeby zaistnieć. Dobrze coś rzucić, odpowiadacie jak na zawołanie i potem łatwiej ominąć wasze posty. W jakiejkolwiek kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Tenisówki! 22.07.07, 18:29 No więc cierpliwie pytam po raz trzeci: dlaczego buty z Krakowa sa lepsze od innych ? no odpowiedz proszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: Tenisówki! 22.07.07, 18:31 czyli Twoje pytanie miało drugie dno!! To dobrze, bo myślałam, że masz 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Tenisówki! 22.07.07, 18:59 katarzynekok napisała: potem łatwiej ominąć wasze > posty. W jakiejkolwiek kwestii. Twoje będe omijac szerokim łukiem))) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola - Powiedziała panna która się publicznie pyta czy 22.07.07, 22:16 to prawda że tylko w Krakowie można kupić super buty Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Tenisówki! 22.07.07, 22:22 katarzynekok napisała: > Wystarczy rzucić kawałek padliny i już hieny są! gdyby nie te padlinki, to bym uschła ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: buty z Krakowa 22.07.07, 20:33 To nie bzdury na kółkach W każdym dużym mieście można kupić super buty. Bo jest duży wybór i każdy znajdzie coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: buty z Krakowa 22.07.07, 20:34 ja jestem rodowitą Krakowianką,mieszkającą od zawsze prawie u stóp Wawelu i co z tego...???,zawsze wkurzały mnie opinie Krakusów,że u nas jest wszystko naj i że sami jesteśmy naj.Nie wiem z czego wzięła się opinia o butach,może z tego,że istnieje tu dużo zakładów szewskich,mających swoje korzenie jeszcze przed wojną ale przecież prawie nikt juz nie kupuje butów na zamówienie,jest też mnóstwo butików z firmowym obuwiem jak w każdym większym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda A słyszałyście 22.07.07, 21:10 że najprzystojniejsi faceci są z Krakowa, a najładniejsze dziewczyny z Wrocławia ?;D Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: nie 22.07.07, 23:27 ale za to wiem, ze najladniejsze kobiety sa w Sopocie a mezczyzni z Gdanska Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: buty z Krakowa 22.07.07, 21:36 liczy się chyba firma a nie miasto w którym kupiło się buty Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: buty z Krakowa 22.07.07, 22:50 renia1807 napisała: > liczy się chyba firma a nie miasto w którym kupiło się buty firma tez nie zawsze gwarantuje tę samą jakosc do krakowa idzie prima sort, do innych miast odrzut z eksportu Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: buty z Krakowa 22.07.07, 21:57 katarzynekok napisała: > Czy to prawda, że w Krakowie można kupić super buty?. Słyszałam tę opinię > kilka razy, ale nie wiem czy to nie bzdury na kółkach. No przecież!! Ja niegdyś, jak byłam młoda i piękna, kupowałam buty z Krakowa i tylko z Krakowa. Najlepsze glany szyli, we wszystkich kolorach tęczy, z mięciutkiej skóry i niedrogie. Kto szył - nawet nie pamiętam, jakaś punkowa komuna. Tak, że potwierdzam - w Krakowie można (było) kupić super buty )) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: buty z Krakowa 22.07.07, 22:12 Oczywiście że tak. Jeśli chcesz wyglądać trendy, koniecznie kup buty z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: buty z Krakowa 22.07.07, 23:15 to taka sama bujda, jak kremówki papieskie z Wadowic (że niby najlepsze) byłam, próbowałam i wcale nie różnią się od kremówek np. w moim miasteczku Odpowiedz Link Zgłoś