Dodaj do ulubionych

pomózcie wybrac pralke

25.07.07, 12:37
electrolux, bosch, siemens??? zalezy mi aby jak najlepiej dopierała ubrania
dzieci!!! 1000 obr minimum
Obserwuj wątek
    • loulla Re: pomózcie wybrac pralke 25.07.07, 13:31
      ja mam Cndy i jestem zadowolona, a co do dopierania ubran to chyba raczej sama
      pralka nie dopierze jak nie sypniesz dobrego proszkusmile)
      • jonaska Re: pomózcie wybrac pralke 25.07.07, 13:44
        zapewniam Cię,że w moim Whirpoolu nie pomoże nic...proszek, vanish to za mało,
        nawet dla plamki z tłuszczu!
    • piastka Re: pomózcie wybrac pralke 25.07.07, 15:39
      Wśród sprzedawców największym uznaniem cieszy się Siemens. Kupiłam pralkę tej
      firmy i jestem b. zadowolona. Ale cudów nie ma - nad plamami często
      trzeba "popracować"
    • zaba133 Re: pomózcie wybrac pralke 25.07.07, 15:52
      polecam Boscha, z resztą , jak informował mnie sprzedawca Bosch i Siemens z
      jednej lini produkcyjnej w Polsce schodzą, ja niedawno zakupiłam Boscha, jestem
      bardzo zadowolona: jest sporo modeli, ja mam taki WLX 20640
      • zaba133 Re: pomózcie wybrac pralke 25.07.07, 15:53
        oj pokręciłam cos z tym typem, wiem że WLX, hm,mm
    • pacynka27 Re: pomózcie wybrac pralke 25.07.07, 17:51
      Rozmawiałam ze dwa tygodnie temu z człowiekiem naprawiającym pralki (wymieniał
      mi pompę bo padła). Moja pralka ma bardzo długie programy prania więc
      powiedziałam facetowi, że czekam z niecierpliwością aż ta stara 6 letnia się
      całkiem rozwali to kupię sobie nowego boscha. On mi odpowiedział że z pralkami
      nic nie wiadomo, właśnie spisał jednego 3 letniego boscha na straty bo poszła
      elektronika z która nic nie da się już zrobić. A co do długości prania to te
      krótkie półgodzinne programy (o jakich marzyłam) nie dopierają ubrań. Dlatego
      radzi wszystkim, którzy narzekają na niedoprane ciuchy ustawić zwykły cykl
      prania i normalna temperaturą (czyli nie 30 stopni a znacznie większą).
      Wyleczyłam się z myśli o zmianie pralki i zaczęłam doceniać to co mam - a mam
      pranie zawsze czyściutkie.
    • mamadavidka Re: pomózcie wybrac pralke 25.07.07, 18:45
      ja polecam ariston, jestem bardzo zadowolona, pranie trwa przecietnie 1 godz 10
      min, wszystko doprane, super
    • mariken aeg, siemens, bosch :D nt 25.07.07, 20:41

• iwek33 Re: polecam dobry odplamiacz 25.07.07, 21:23
        Ja mam Aristona, po ośmiu latach używania marzę juz o zmianie. Generalnie w tej
        chwili pralka jeszcze pierze, ale ma już zepsuty programator i np nie mogę
        zrobić prania eko: połowa wsadu i połowa wody, bo zatrzymuje się w połowie i
        koniec. Z tego, co już w tej chwili wiem, Aristony to delikatna włoska robota i
        często zawodzą.
        Polecam Ci natomiast super dobry odplamiacz, ja kupuję z Amwaya, taki w sprayu
        i gdyby nie on, to połowę ciuszków mojego samodzielnego przedszkolaka
        musiałabym już wyrzucić, a tak psik na plamę, ciuszek do pralki i schodzi
        wszystko, nawet tłuste czerwone plamy ze świeczki z białego obrusa. Polecam ten
        odplamiacz.Jak znajdę to wkleję link.
        • iwek33 Re: polecam dobry odplamiacz 25.07.07, 21:28
          O taki:
          www.allegro.pl/item218944885_rewelacyjny_odplamiacz_pre_wash_amway.html
    • edik77 Re: pomózcie wybrac pralke 25.07.07, 22:19
      A ja mam elektrolux, toploadera z 1300 obr/m. Jest rewelacyjna. programy 30
      minutowe nie mają dopierać plam, ale jedynie odświeżać ubrania. Co do plam, to
      sugeruję ace delikatne i odrobinę proszku na plamę 10 min przed praniem i po
      kłopocie.
    • agni71 Re: pomózcie wybrac pralke 25.07.07, 22:21
      u mnie zestaw pralka Bosch + odplamiacz Amway = czyste ubranka smile

aga
      • loganmylove Re: pomózcie wybrac pralke 26.07.07, 09:26
        Electrolux time managersmile Przy mocniej zabrudzonych ubraniach wydłużam czas
        prania. Dopiera mi się wszystko nawet skarpetki mojego dzieckasmile Ma mnostwo
        programów, zawsze można znaleźć odpowiedni. Możesz ustawić początek prania,
        tryb nocny, zmniejszać lub zwiększać temperaturę, obroty wirówki itp
        • k1234561 Re: pomózcie wybrac pralke 26.07.07, 11:38
          A ja mam Aristona z lini Aqualtis.Model o ile dobrze pamiętam AQXF z szufladą
          na brudne rzeczy do prania lub proszki.Pralka jest ładowana od przodu,wysoka,bo
          ma na dole szufladę i przez to nie trzeba się mocno schylać kiedy ładujesz
          pranie do bębna.Ma elektroniczny wyświetalcz,programy m.in do prania
          ręcznego,kołder puchowych i kurtek,obroty 1200.Ja osobiście jestem z niej
          bardzo zadowolona.Jest bardzo cicha,dobrze dopiera.Być może to też efekt
          cześciowo pralki ale też i niemieckiego Persila i w kryzysowych sytuacjach
          odplamiaczy.Niestety nie mam dostępu do osławionego Amwaya,więc korzystam z
          Dr.Becksiger czy jakoś tak podobnie i odplamiacza W5 z Lidla.Póki co plamy
          nawet te uporczywe schodzą.Pralkę mam od 2 lat i na razie nic się w niej nie
          popsuło.Kupowałam ją przez internet.Oczywiście kupno poprzedzone było
          obejrzeniem pralki w realnym sklepie.
          Możesz sobie wejśc też na stronę Aristona i obejrzeć pralki z tej lini Aqualtis.

Pozdrawiam
          Anika
          • jonaska Re: pomózcie wybrac pralke 26.07.07, 21:15
            zamówiłam electroluixa 12470W Time Menager mam nadzięję,że będzie ok. A ten
            odplamiacz zamówięsmile
            • loganmylove Re: pomózcie wybrac pralke 26.07.07, 21:33
              Super-podziel się wrażeniamismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka