Dodaj do ulubionych

troszke z innej beczki :)

01.08.07, 09:56
czy Wy kobitki orientujecie sie ile miesięcznie wynosi koszt pieluszek dla
niemowlaczka nie mówie tu o tych z najwyższej półki ale o takich średniakach.
mama mnie przeraziła ogromną jak dla mnie sumą 600zł brrrrr już widze po
nocach widmo tetry i sterte prania brrrr. a może którajś z Was może polecic
coś taniego a dorego smile pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • shemsi1 oj przesadziła 01.08.07, 10:04
      te z górnej półki jak mama nazwała, jak kupisz w promocji, wcale nie są drogie,
      a przynajmniej nie odparzaja.
      na 1 dziecko mi srednio przypada 4 pieluszki na dobe (obecnie pampers)
      z lidla sa świetne, tez idzie w promocji kupic.
      • india78 Re: oj przesadziła 02.08.07, 00:35
        4 pieluszki na dobe? Czyli jedna co 6 godzin? Nie za malo?

Ja przebieram dosc czesto. Srednio w miesiacu wychodzą mi 4 jumbopaczki z
        Pampersa. Czyli nieco ponad 200 zl. Zalezy jakie są promocje w marketach.
        Poza tym przy malych rozmiarach - pampersow jej wiecej w paczce.
        Pozdrawiam
    • ania2613 sporo przesadzila 01.08.07, 10:07
      moja miesiecznie zuzywala 3-4 paczki pampersow- 150-200zl, teraz juz
      mniej,jedna paczka wystarcza na 2 tyg czyli 100,a jak kupisz w promocji to
      jescze taniej,a w marketach czesto sa promocje
      • shemsi1 mi na trojaczki 600 zł nie wychodzi :) 01.08.07, 10:10
        chyba bym z torbami poszła, a gdzie jeszcze mleko i reszta???
        to gdzies mama sie pewnie nasłuchała "ilez to dzieci kosztują" nieraz ludzie
        cuda wymyslaja... i mamie nawieszali głupot
        • ania2613 shemsi 01.08.07, 10:11
          rany masz trojaczki???
          • shemsi1 no BA!!!!!!!!! ;)))) n/t 01.08.07, 10:20

• ania2613 Re: no BA!!!!!!!!! ;)))) n/t 01.08.07, 10:32
              potrojne szczescie hehe podziwiam,mnie jedno wykancza a przy trojce to bym
              chyba padla wink wink
              • agamama123 shamsi:)))))) 02.08.07, 10:32
                Chyle czołasmile)))) Ja matka potrójna ale z dzieciakami w róznym wiekusmile Jak sobie
                wyobraże mojego dwulatka razy trzy to..... fajnie maszsmile
    • anika305 Re: troszke z innej beczki :) 01.08.07, 10:19
      Nigdy nie liczyłam przy pierwszym dziecku.Ale niech to będzie co 3 godziny przez
      całą dobę nowa pielucha na poczatku. Wiadomo kupka po kazdym karmieniu- zresztą
      tak jest zalecane.około 8 na dobę czyli 240 na miesiąc. My używamy Happy w jumbo
      pakach bo tansze i nie powodują uczuleń (wybierajac pieluch trzeba sie tym
      sugerować). I tak na allegro Happy newborn (czyli od 2-5 kg)20 zł za 40 szt.
      Czyli 240 szt miesięcznie podzielić na 40 sztuk w opakowaniu wychodzi 6 paczek
      na miesiąc razy 20 zł za paczkę. Czyli 120 zł. Do tego cena zalezy gdzie
      kupujesz.My kupujemy w marketach w promocji- sa bardzo czesto.Ew jakas hurtownia
      czy cos.
    • pati_234 Re: troszke z innej beczki :) 01.08.07, 10:24
      no cóż podono tyle kosztowały pieluchy dla mojej siostry ale to było 16 lat
      temu smile ale ona to ewenement więc możliwe hehe dzięki za uspokojenie mnie
      słyszałam tez że podobno jakies pieluszki z rosmana sa dobre i niedrogie.
      pozdrawiam
      • anika305 Re: troszke z innej beczki :) 01.08.07, 10:54
        jest kilka mało znanych marek pieluszek. Ale to jakich bedziesz używać zależy od
        Maluchasmile
    • beatiness Re: troszke z innej beczki :) 01.08.07, 11:05
      miesięczni wydaje 80 zł na ieluchy, czaje na promocje, albo potwierdzam świetne
      są pieluchy lidlowe i biedronkoe Dada
      • bad_girl10 Re: troszke z innej beczki :) 02.08.07, 00:12
        kupuję jumbo packi pampersa dla prawie 2 letniej córci. miesięcznie idzie mi
        ok. 1 i 2/3 paczki, czyli bez promocji ok. 80zł. A jak jest promocja to taniej.
        Dlatego kupuję pampersa, bo wbrew pozorom na nich mozna najwięcej zaoszczędzić.
        Tanie pieluchy trzeba bylo zmieniać po każdym "siusiu". heheh, a znajomi nie
        rozumieją mnie gdy mówię, że nie stać mnie na pampersy z biedronkibig_grinbig_grin
        • agamama123 Re: troszke z innej beczki :) 02.08.07, 10:31
          Już nie kupujęsmileMój syn przed drugimi urodzinami stwierdził, że mężczyzna w
          gacie nie robismile
          Ale z tego co pamiętam to koszt pampków miesięcznie wychodził max 200-250 zł na
          poczatku - potem mniej.
    • wielorybka Re: troszke z innej beczki :) 02.08.07, 10:38
      noworodek zużywał jakieś 14-16 pieluszek dziennie - jumbopaczka 100 sztuk za 45
      zł ale ten okres jest bardzo krótki (na szczęście); potem karmiony piersią
      produkował 1 kupę na 4 dni więc zużycie spadło do 8 dziennie; obecnie prawieże
      dwulatek zużywa niecałe 2 paczki pampersów (bo one wychodzą najtaniej z uwagi na
      jakość); nienajgorsze są też tesco fioletowe - w promocji wychodziły 50 gr za
      sztukę roz.5, ale nieco mniej chłonne niż pampersy
    • emma_euro_emma Re: troszke z innej beczki :) 03.08.07, 00:19
      No, no - 600 zł...
      Tak, jak piszą Dziewczyny - ok. 200 zł. Z upływem czasu tych pieluch się coraz
      mniej zużywa.
      Jeśli chodzi o tanie pieluszki, to zawsze warto przeliczyć cenę za sztukę, bo -
      wbrew pozorom - Pampersy wcale nie wychodzą jakoś kosmicznie drogo, ale
      porównywalnie z innymi.
      Sama musisz popróbować, jakie pieluszki będą najbardziej odpowiadać Tobie i
      Maluchowi. My przetestowaliśmy mnóstwo i jednak zostaliśmy przy Pampersach.
      Czasem kupujemy z Biedronki. Po Huggiesach mój synek miał uczulenie, a po Happy
      porobiły mu się aż rany. każde dziecko jest inne i musisz sama to sprawdzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka