greenland 05.11.07, 14:57 Który statek piracki polecacie dla prawie 4-letniego fana piratów - Lego duplo? - Mega blocks? (jesli tak to który) - FP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magjag Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 05.11.07, 15:14 Wiatm mój 3,5 latek ma lego duplo największy zestaw. Bawi się nim już 3 miesiąc bardzo często, ciągle z dużym zainteresowaniem. Oczywiście jak to lego można łączyć z innymi zestawami budować, wykożystywać klocki do czego tylko się wymyśli. Ostatnio klasyczny statek budowany jest rzadko ale zabawa lego na okrągło. Innych zestawów nie znam Pozdrawiam magjag Odpowiedz Link Zgłoś
jaksie Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 05.11.07, 15:17 My mamy ten z Lego Duplo mniejszy, syn często i chętnie nim się bawi. Do tego ma jeszcze mniejsze zestawy piratów. Gdyby miał więszy pokój może szarpnelibyśmy się na ten duży, ale musiliśmy zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 05.11.07, 16:34 My też mamy ten mniejszy z Lego i inne zestawy pirackie ( np: rekin zajadający banany), udało mi się też kupić w Tesco książki z Lego wydane do zestawów pirackich ( takie z zadaniami do wykonywania) i tam doczytaliśmy jak piraci się nazywają i że ten rekin to ich przyjaciel, który wybawił ich z opresji- fajna zabawa, ja polecam lego. Nasz statek wiele razy się kąpał z małym ( bo pływa) potem można go rozebrac -ten cały kadłub da się rozpołowić, i osuszyć. Oczywiście, dzięki temu, ze da się łączyć z innymi zestawami lego często maly wykorzystuje go w zabawie jako zupełnie coś innego, np:w połączeniu z samolotem Duplo wychodzi statek kosmiczny i wiele innych ciekawych budowli. Odpowiedz Link Zgłoś
mamahelenki Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 05.11.07, 17:44 A my mamy taki i też jest rewelacja. Moje dzieci dostały go na zeszłą gwiazdję od dziadków, i ciągle jeszcze się nim bawią. www.drewniaczek.eu/szczegoly/353/statek_piracki_plan_toys Odpowiedz Link Zgłoś
mw115 Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 05.11.07, 18:46 ja dla mojego 3 latka zastanawialm sie nad takim- www.allegro.pl/item261504606_simba_eichhorn_okret_piracki_piraci_z_karaibow.html ale nie wiem który fajnejszy- ten czy ten z drewniaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 05.11.07, 19:28 ja uwazam że tylko LEGO - nic nie dorównuje Lego i to mozna łaćzyć łaćzyc łączyc....jest niezniszczalne i zawsze na topie Mamy ten mniejszy i załuję że nie ten wiekszy...ale zblizają się okazje wiec ....kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 05.11.07, 22:26 Mamy lego(ten mniejszy). Fajny, ale nie znam pozostałych. Dla fana piratów nie liczy sie jednak zwykle, czy ze statku można zbudowac inny pojazd, a najważniejsze są same przygody piratów-dlatego daleka jestem od kategorycznych stwierdzeń, że tylko lego W statku lego ciekawa jest wyrzutnia pocisków oraz możliwość używania w wodzie (choc tej opcji akurat nie próbowalismy). Jesli chodzi o konstrukcję, to statek buduje sie składając dwie podstawowe części i dołącza mniejsze elementy. Nie ma efektów świetlnych ani dźwiękowych. Jest świetnie wykonany-jak to lego Odpowiedz Link Zgłoś
jaksie Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 06.11.07, 07:15 "Nie ma efektów świetlnych " żagiel świeci w ciemnościach Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 06.11.07, 08:14 Jaką wielkość ma mały statek piracki Lego? Cena dużego jest kosmiczna :o p.s. wczoraj z tatusiem zbudował ze zwykłych lego olbrzymi statek piracki ))) zwykle klocki, kilka barierek, dzwig, szlaban, 2 płytki jako podstawy, koła od dzwigu Boba Budowniczego, znaki drogowe itp. Wyszedł superowy ale nie mial żagli tylko same maszty Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 06.11.07, 10:51 Ten "mały" statek wcale nie jest mały bez szpikulca z przodu ma ok 35 cm długości(tak na oko). Co do efektów świetlno-dźwiekowych, chodziło mi o bardziej "spektakularne" Rzeczywiście żagiel świeci w ciemnościach-jest z plastiku fluorescencyjnego (tak to sie chyba nazywa), takiego, z jakiego były kiedyś świecące dewocjonalia (chodzi mi oczywiście o efekt, nie jakość. Generalnie statek jest całkiem fajny, ale nie znam pozostałych. Myśle, że dla fana piratów ważne są jednak te atrakcje dodatkowe: figurki, odgłosy wystrzałów, pirackich piosenek itd., dlatego watro przyjrzeć sie też innym statkom. Minusem w naszym statku jest nieustannie spadająca czapka z brodą i owłosieniem kapitana oraz zjeżdżająca flaga z masztu- wyrobiła sie juz po kilku dniach Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 06.11.07, 14:16 zaryzykowalam i kupilam poki co zestaw Cobi: www.mamotato.pl/product_info.php?cPath=213&products_id=2065 ale duzo taniej bo po 139 zł: - 2 statki - zamek Do tej pory mielismy tylko lego ale cena duzego statku lego 330-450 zł mnie powaliła Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: ktory ----> statek piracki <---- dla 06.11.07, 15:36 to jak cos kup mniejszy, ja własnie dlatego że drogi kupiłam mniejszy...ale zbieramy na duzy Odpowiedz Link Zgłoś