Dodaj do ulubionych

Prosty i tani wózek-parasolka

29.07.03, 16:13
Kochane mamy!

Mam wózek Inglesina Magnum i jestem z niego bardzo zadowolona.
Jednakże bardzo często podróżujemy z naszą 13 miesięczną Olą pociągiem i
dlatego chieliśmy kupić jakąś tanią, lekką ale nie taką
zupełnie "badziewiastą" (hihi) parasolkę. Wiem, że są takie już od 100 zł.
Co wy na to? Na co mam zwrócić uwagę? (Rozkładanie siedziska? Składanie
wózka? Pasy? Co jeszcze?)
Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Ewa, mama Oli
Obserwuj wątek
    • ewok Re: Prosty i tani wózek-parasolka 30.07.03, 09:09
      Polecam Ci parasolkę Babydreams buggy. Kosztuje 150 PLN, jest b. ładna
      (porządniejsza od większości wózków w tej cenie), składa się prosto i wygodnie
      do małych rozmiarów, waży tylko 4,5 kg, ma doczepiany pałąk i daszek (w cenie)
      oraz mały koszyczek pod spodem. Mam ją właśnie jako wózeczek zapasowy i jestem
      z niej bardzo zadowolona. Kupiłam ją po przeczytaniu b. dobrych opinii na tym
      forum, dlatego odsyłam Cię do wyszukiwarki - wpisz babydreams albo buggy.
      Pozdr
      • agni71 Re: Prosty i tani wózek-parasolka 30.07.03, 18:22
        ewok napisała:

> Polecam Ci parasolkę Babydreams buggy.

Sama mialam zaproponowac ten wozek - duzo osob na forum sobie go chwali,
        widzialam go w sklepie i tez mi sie spodobal. Jednak zdecydowalam sie kupic
        inny wozek tej samej firmy. jest to Travel, tez sklada sie w parasolke, jest
        nieco ciezszy - wazy 6 kg i troche drozszy - 198 zl (nota bene Buggy widzialam
        np. w calineczce na Grochowskiej za 135 czy 139 zl). Buggy ma tylko dwie
        pozycje oparcia, siedzaca i pollezaca, a Travel w pelni sie rozklada. Gdyby nie
        to, zdecydowalabym sie na Buggy. Travel tez jest bardzo ladny, wystepuje w 4
        kolorach (Buggy chyba ma wiekszy wybor kolorow).

Slyszalam tez dobre opinie o Bebe Confort Allegro, jest ladny, ale w cenie
        299zl (w Swiecie Dziecka) nie ma palaka ani budki/daszku.

aga
        • mamamona Re: Prosty i tani wózek-parasolka 31.07.03, 00:12
          my mamy bebe confort allegro, rzeczywiście droższy niż babydreams jestsmile))
          ale: fajny, estetyczny, zupełnie niebadziewny wink)), leciutki, ma składany
          podnóżek, i rozkładane oparcie, skrętne przednie koła, składa się jak
          parasolka (przydatne przy wyjazdach z dzieckiem - całe auto zawalone połową
          domu, który zabieramy dla Polczki). nam bardzo się podoba. wady: brak daszku
          (dokupiliśmy za kolejne 60), brak pałąka (w dużej spacerówce jest, i Polcia go
          uwielbia).
          poza tym ma koszyk na zakupy i fajnie się go prowadzi.

pozdrawiam,
          Mona mama Polci
      • eszulczewska Jeszcze jedno pytanko.... 31.07.03, 21:18
        Odladalam dzisiaj pare innych wozkow-parasolek. No i juz troche mam metlik w
        glowie. Bo te co widzialam maja budke, podnozek, wieksza torbe...ale sa i
        drozsze (od 270zl).
        Poradzcie, czy Buggy na wyjazdy - jako wozek powiedzmy turystyczny (do
        pociagu) wystarczy? Nie brakuje tych pierdolek jak budka, daszek....?

Ewa, mama Oli
        • agni71 Re: Jeszcze jedno pytanko.... 01.08.03, 11:06
          eszulczewska napisała:

> > Poradzcie, czy Buggy na wyjazdy - jako wozek powiedzmy turystyczny (do
          > pociagu) wystarczy? Nie brakuje tych pierdolek jak budka, daszek....?

Ale ten wozek ma daszek smile)

aga
    • kalpa Re: Prosty i tani wózek-parasolka 31.07.03, 04:45
      Ja też polecam babydream Buggy. Jest to wózek przewozowy, nie do spania, bo ma
      pozycję półleżącą, choć mój synek czasem i tak spał. Rewelacyjnie lekki, składa
      sie prosto, po złożeniu można go zawiesić na ramieniu, bo ma specjalny pasek.
      Ja mam cięzkawą, choć wygodną parasolkę chicco do dalszych podróży i spacerów,
      natomiast Buggy kupiłam właśnie na wszelkie podróże pociągiem, załatwianie
      spraw w mieście i na wnoszenie na 100000 piętro do moich znajomych, bo niestety
      większość mieszka na wysokościach bez windy. Szczerze polecam.
      Kalpa
    • tonnia Re: Prosty i tani wózek-parasolka 31.07.03, 10:39
      Czy ktoś wie gdzie można kupić wózek Babydreams w Poznaniu.
      Dzięki.
      • eszulczewska Dzieki dziewczyny 31.07.03, 13:06
        Dzieki za odpowiedzi. Szczerze mowiac potwierdzilyscie to, co wczesniej
        myslalam. Zdecydujemy sie chyba na Babydreams Buggy. Mysle tylko, czy nie jest
        on wezszy od innych parasolek? Jutro wybierzemy sie z mala i poprostu ja w
        niego wsadzimy.

Ewa, mama Oli

P.S. Tonni - tez mieszkam w Poznaniu i podobno sa te wozki w Swiecie Dziecka w
        Panoramie oraz na Strzeleckiej (Baby Center). Tak przynajmniej podaje
        producent na stronie www.babydream.com.pl
      • agni71 Re: Prosty i tani wózek-parasolka 01.08.03, 11:09
        tonnia napisała:

> Czy ktoś wie gdzie można kupić wózek Babydreams w Poznaniu.
        > Dzięki.

Na stronie www babydreams podaja takie sklepy:

Baby Center, Strzelecka 20
        Swiat Dziecka - Gorecka 158, Slowianska 38 i Zamenhofa 133

aga
    • gosia.mama.wojtusia Re: Prosty i tani wózek-parasolka 01.08.03, 07:53
      ja takie wózeczki wyjazdówki miałam dwa,pierwszy swietej pamieci był firmy
      tako,niestety maz przejechał go niechcacy samochodem(myslal ze załadowalam go
      do bagaznika a ja myslałąm ze on a wózek zostal przed samochodem,no i po wózku)
      byłam z niego zadowolona,miał regulacje oparcia,rozkłądał sie do spania,z
      przodu pałąk zabezpieczajacy,podłokietniki ,no i oczywiscie budka,po tym
      wypadku kupilam drugi wózek pro baby i ten był jeszcze lepszy bo mal lepsze
      kólka,takie gumowane,wiec tak nie trzaskały na kostce brukowej na przyklad,miał
      wszystko to samo co poprzedni wózek+ podnózek jeszcze i oba nie sa drogie
    • maga102 Re: Prosty i tani wózek-parasolka 01.08.03, 11:27
      Witam
      Nie czytałam wszystkich postów, ale chciałam polecić ci parasolkę Chicco model
      z tamtego roku (nie pamiętam dokładnych parametrów).
      Wózek jest leciutki, ma daszek, który można odpiąć, wygodnie się prowadzi, ma
      pod spodem siatkę na zakupy (ważne, bo wiele parasolek nie posiada tego
      wynalzku, i mamy wieszają siaty u góry, przez co wózek jest bardzo wywrotny),
      ma duże (jak na parasolkę) skrętne koła i prosto się składa i oczywiście
      pięciopunktowe pasy.
      Acha i ma całkiem fajne kolory, nie pstrokate w koszmarne wzorki, tylko deseń w
      krateczkę i jest granat, zieleń, i ciemno rudy.
      Ja mam granat, bo pasuje mi do samochodusmile)))
      A, i jeszcze są różne wersje tego wózka np. z osłonka przeciwdeszczową lub z
      cieplutkim śpiworkiem na nóżki.
      Koszt 250 zł w hurtowni w Rzeszowie, gdzie każdy moze robić zakupy, no chyba,
      ze się coś zmieniło-dawno tam nie byłam.

Pozdrawiam
      Magda mama Filipa 22 mies
      • eszulczewska KUPILAM!!! 01.08.03, 13:21
        Kupilam w koncu Buggy. Chyba przede wszystkim przez cene (139 zl). Myslalam o
        wersji Travel (w internecie podaja ze za 198 zl), ale w sklepie jeszcze o nim
        nie slyszeli. Chyba to jakas nowosc? Bo to taki Buggy z podnozkiem i budka.

No ale mam Buggy. I mam nadzieje, ze trafnie wybralismy. Jedyne co mnie
        zastanawia, to to, czy nie beda malej nozki dretwialy przez brak podnozka
        (opieraja sie o siedzisko i nie wiem czy nie uciskaja). Ale tak to mi sie
        podoba.

Ostatnie pytanko do uzytkowniczek Buggy: jak go sie juz zlozy, to mozna go
        spiac taka "zapinka". Dosc slabo ona jednak trzyma. I to we wszystkich Buggy
        jakie w sklepie mieli. U was tez?

No i do Tonni - w Poznaniu maja je tylko na Strzeleckiej w Baby Center. Swiat
        Dziecka (mimo tego co podaja na stronie www.babydreams.com.pl) nie ma tych
        wozkow.

Ewa, mama Oli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka