ulalim 14.11.07, 14:37 Mam zamiar kupić wózek Quinny buzz, jeżeli ktoś taki posiada proszę o opinię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka2 Re: wózek quinny buzz 14.11.07, 15:17 wózek posiadam dokładnie rok - spostrzeżenia: w ciągu roku 2 razy był w naprawie, po naprawie rewelacja parę miesięcy, 2 razy wymieniane przednie kółko, które się blokuje i wtedy jedzie tylko prosto; Wózek skrzypi i trzeszczy - prawdopodbnie luzują się gdzieś śruby - samemu sie tego nie naprawi, bo trzeba go rozebrać. Problemy ze składaniem - po naprawie jest ok. Wózek dobrze się prowadzi, aczkolwiek przednie małe kółko srednio się nadaje na wertepy. Generalnie wózek ładny, fajny, ale za te pieniądze zdecydowanie zbyt awaryjny. W porównaniu do emmaljungi którą miałam wcześniej wypada słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka_r Re: wózek quinny buzz 14.11.07, 16:05 Mam chyba trochę więcej szczęścia do tego wózka niż magdulka2. Wózek kupiliśmy na początku roku i do tej pory nic się w nim nie popsuło. Problem z przednim kołem mamy tylko na śliskich powierzchniach (przy zakrętach, ale można się nauczyć tego jak go prowadzić po takiej powierzchni żeby było ok), poza tym jest w porządku. Jest lekki i bardzo zwrotny. Na bardziej zróżnicowanym podłożu radzi sobie świetnie i ma dobrą amortyzację. Gdy jest troszeczkę wyżej (np. wysoki krawężnik) to trzeba już przechylić lekko wózek żeby przód wjechał, ale to chyba żadna nowość. Tapicerkę ściąga się i zakłada bardzo łatwo. Na zakupy można dokupić specjalny kosz (nie ma w nim za dużo miejsca, ale na normalne codzienne zakupy wystarczy; w razie czego jest jeszcze torba). Składa się banalnie prosto, aczkolwiek trochę siły w to trzeba włożyć. Stelaż się ładnie składa, ale siedzisko już nie, więc nie zajmuje wcale tak mało miejsca w bagażniku. Dla mnie było istotne też to, że można go przechylić do tyłu, moja córka często zasypia na spacerach (nie mylić z rozłożeniem, dziecko wciąż tak jakby "siedzi"). Odpowiedz Link Zgłoś
oliwciaaa12 Re: wózek quinny buzz 18.11.07, 18:50 hmm no niewiem ale my zdecydowalismy sie na x-landera tez jest bardzo fajny,funkcjonalny i jeszze nie byl naprawiany dobrze sie sprawdza i jest tanszy od quinny buzz Odpowiedz Link Zgłoś