abit26 12.12.07, 22:47 Dziewczyny doradźcie. Zamierzam kupić zmywarkę, wypatrzyłam sobie Boscha. Poziom hałasu 52 db. Moja siostra mówi mi że będzie głośna jak czołg Jakie macie doświadczenia. Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
71gosik Re: zmywarka 52db 13.12.07, 08:34 Siostra ma rację, ja też szukałam cichej zmywarki, bo mam kuchnię połączoną z pokojem. I szukałam spośród tych od 49 w dół. Myślę, że z tego wynika taka duża różnica w cenie. Ostatecznie kupiłam SRS45T62EU. Przez internet. Malgosia Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: zmywarka 52db 13.12.07, 09:21 Ja mam zmywarkę siemens, poziom hałasu 52db i wcale nie jest taka głosna, kuchnię mamy otwartą, zmywarkę nastawiam zawsze na noc i nie robi wielkiego hałasu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorka99 Re: zmywarka 52db 13.12.07, 11:25 52 db to głosna zmywarka , pamietam swoja Candy za czasów studenckich miala 54db normalnie czołg, chodzila tylko jak mnie nie bylo w domu.Teraz mam 41 db nie slychac jej wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: zmywarka 52db 13.12.07, 11:58 ale między 52db a 54db jest spora różnica, o ile dobrze pamiętam to jest tak, że 3 db więcej realnie oznacza 2 razy głośniej... Nie mówię, że 52db to jest super cicha, ale też nie jest jakoś uciążliwie głośna, tak jak pisałam zawsze nastawiam na noc, drzwi do pokojów są otwarte ( u dzieci również ) i nikomu nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: zmywarka 52db 13.12.07, 12:06 My mamy 48db i jest cicha. Kuchnia otwarta. Nastawiam najczęściej na noc i nikomu nie przeszkadza (nawet niemowlakowi). Nie wiem czy te 4db więcej robią dużą różnicę Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: zmywarka 52db 13.12.07, 12:33 Mam zmywarkę 49 dB, w zależności od programu słychać ją mniej lub bardziej. My przyzwyczailiśmy sie, bardzo często zmywarkę nastawiam na noc, a kuchnię mamy otwartą - nikomu z nas nie przeszkadza. Za to jak raz nocowali u nas znajomi i nastawiłam mycie po imprezie wieczorem, to twierdzili, że 2 godziny zasnąć nie mogli, bo czuli sie jak na statku, na pełnym morzu Cały cas słychać było szum i przelewanie wody. Aha - w sumie u nas najbardziej słychać jak zmywarka wypompowuje wodę, wtedy różne głośne dźwięki dobiegają z odpływu w zlewie (podłączone do jednego odpływu) Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: zmywarka 52db 14.12.07, 07:52 Ja mmam 43dcb i też w sumie słyszę tylko odpływ wody (źle przemyślane - i zrobiony tylko jeden odpływ), wedlug mnie 52dcb to dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: zmywarka 52db 14.12.07, 09:08 U nas też najbardziej słychać jak zmywarka wypuszcza wodę, wpadłam na pomysł żeby zatykać korek w zlewie i teraz słychać o wiele ciszej, przede wszystkim nie ma tego wssysania i bulgotania w odpływie Odpowiedz Link Zgłoś
abit26 Re: zmywarka 52db 19.12.07, 19:01 Dzięki wielkie za rady. W sumie zdecywowałam się na Siemensa - 49 db. Mam nadzieję, że będę zadowolana. Jeszcze jej nie dowieźli więc czekam Odpowiedz Link Zgłoś
a.dka Re: zmywarka 52db 20.12.07, 09:19 A na jakiego siemensa sie zdecydowalas?? Ja wlasnie poszkuje zmywarki boscha lub siemensa, cichej i dobrej, no i i tanszej niz 3 tys. Napisz tez jak Ci sie ja uzytkuje, mozesz na priva. Wielkie dzieki z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
abit26 Re: zmywarka 52db 20.12.07, 19:55 Kupiliśmy zmywarkę SIEMENS SE 64M365EU (do zabudowy za 1700 zł). Już dostałam maila, że została wysłana kurierem. Ale przetestuję ją dopiero za ok miesiąc bo właśnie urządzamy nasze nowe mieszkanko i przeprowadzka dopiero pod koniec stycznia. Zalezało mi żeby była w miarę tania bo kupujemy cały sprzęt AGD do domku no a to troszkę kosztuje. Jeśli przez miesiąc nic nie kupisz to napewno dam znać czy jestem zadowolona. Zdecydowałam się na Siemensa bo moja mama ma zmywarkę tej firmy i jest oki (też 49 db) Odpowiedz Link Zgłoś