s.ivona Re: za szybko enter 17.01.08, 09:42 przepraszam kompletnie nie moge utrafic z kupnem ubran " na zas";/ co ubranko to inna rozmiarwka dla corki spodnie 86 bluzki 92 a chcialam kupic kurtke na przyszla zine. wypatrzylam na allegro w rozm 92 ale patrzac na jej wymiary i wymiary obecnej z Cubusa roz 80 to sa prawie takie same, roznica tylko w dlugosci. tak wiec mam pytanko do mam wrzesniowych 2letnich dziewczynek, jesli Wasze coreckzi nosza ubranka nexta to jaki rozmiar kurtki kupic - 92 czy 98? dodam ze moja corka to raczej z tych drobnic jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
lewsa Re: za szybko enter 17.01.08, 10:58 Ja jestem mamą dwóch chłopców ale tak sobie myślę, że 92 może byc na przyszły rok przymała. Chociaż to wszystko zależy od kroju kurtki. Czasami pod kurtkę trzeba nałożyc sweterek. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: za szybko enter 17.01.08, 13:28 Tak jak lewsa napisała, wszystko zależy od kroju kurtki, na moją sierpniową 2 latke kurtka 98 jest jeszcze trochę za duża, chociaż inne ubranka nosi już od sierpnia w rozmiarze 98. Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk1 Re: next - rozmiarowka 17.01.08, 11:56 Ja co prawda mam synka (ponad 4 latka), ale z NEXTa zawsze kupuje ubranka odpowiadajace wiekowi dzicka z metki.Latem 2007 kupilam kurteczke na obecną zimę zgodnie z wiekiem czyli 4-5 lat (synek jest z wrzesnia) i trafiłam idealnie.Czesto kupuje ubranka na wyprzedazach z polrocznym wyprzedzeniem i nigdy nie chybilam. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: next - rozmiarowka 17.01.08, 12:30 Moja coreczka wcale nie malutka blisko 3 latka nosi teraz dokładnie rozmiar 92 a ma 93cm wzrostu i własnie myslę że zaczynamy wchodzic w 98. Rozmiar 92 nosiła od ok. marca do teraz. W naszym przypadku wzrost rzeczywisty odpowiada wzrostowi podanemu na metkach - ale nie wiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw Re: next - rozmiarowka 17.01.08, 21:43 moja ulka ma 15 miesięcy jeśli chodzi o rozmiary to wszystko zależy od firmy next jest dobre 86-92 sama nie wiem jaki rozmiar kupić na przyszły sezon Odpowiedz Link Zgłoś