sweetnice 21.01.08, 12:57 Ostatnio byłam w sklepie zorientowac sie w cenach akcesorii dla malucha i zastanawia mnie jaki materac jest lepszy kokos, gryka czy mieszkany gryka kokos. Prosze o radę dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sweetnice Re: pytanie o materac 21.01.08, 13:01 I jeszcze jedno pytanie odnośnie zwolnienia czy lekarz moze wypisac zwolnienei do 14 marca czyli do dnia przeidywanego porodu czy 2 tygodnie przed terminem musi wypisac mi macierzyński ?? Odpowiedz Link Zgłoś
venoos1 Re: pytanie o materac 21.01.08, 13:03 Mi macierzynski wypisali z chwila wyjscia ze szpitala - jednakze od dnia urodzenia dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
sweetnice Re: pytanie o materac 21.01.08, 13:07 a urodziłas w terminie przed czy może po ?? Odpowiedz Link Zgłoś
venoos1 Re: pytanie o materac 21.01.08, 13:09 Urodzilam po wyznaczonym terminie - termin byl na 15 lipca a corka urodzila sie 21 lipca... Odpowiedz Link Zgłoś
zaba772 Re: pytanie o materac 21.01.08, 14:11 My mamy mieszany materac, bo tak polecali wszyscy, kiedy kupowalismy w sierpniu A jesli chodzi o zwolnienie, to lekarz moze spokojnie wypisac do dnia terminu porodu. Ja przed porodem w poniedzialek 24.09 bylam na kontroli i wypisal mi do 16.10, bo na wtedy mialam termin...jednak wszyscy wiedzielismy, ze urodze wczesniej i tak sie stalo We wtorek 25.09 mialam synka juz po tej stronie brzucha Ale zwolnienie spokojnie niech Ci wypisze do terminu, po co ma juz Ci leciec macierzynski? On i tak zbyt szybko mija... Odpowiedz Link Zgłoś
sweetnice Re: pytanie o materac 21.01.08, 14:47 z tym macierzyńskim to wzieła mnie wątpliwośc poniewaz mojej szwagierce na 2 tygodnie przed terminem lekarz wypisał macierzynski i zgłupiałam jak to wkońcu jest ale dziekują za odpwiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
muchaklucha Re: pytanie o materac 21.01.08, 16:59 Czasem ginekolodzy nie chcą wypisywać zwolnień do końca ciąży, bo nie mają uzasadnienia. No i pewnie ZUS takie zwolnienie od ginekologa też zaliczy w ten sposób. Ciąża donoszona, więc można rodzić, i iść na macierzyński. Ja zrobilam tak, że 2 tyg przed terminem poszlam do internisty, powiedzialam jak jest a ona na zwolnieniu wpisala jakąś glupotę (ból pleców). Bez sensu jest tracić macierzyński. A co do materaca polecam dwustronny. Najpierw kladziesz malucha na części twardej a potem na miękkiej. (ta twarda to chyba kokos, aczkolwiek nie jestem pewna))) Pozdrawiam!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mari_ole Re: pytanie o materac 21.01.08, 18:09 witam, polecam lekture odpowiedzi pana Pawła Zawitkowskiego forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=73951990&a=74002911 pozdr. mari Odpowiedz Link Zgłoś
justyna812 Re: pytanie o materac 21.01.08, 19:08 ja mialam i bede miec gryka-kokos Odpowiedz Link Zgłoś