sweetnice 06.02.08, 14:12 Pytanie kieruję do osób które są rodzicami chrzestnymi, co dawałyście w prezencie, złoty łańcuszek, gotówke a jesli tak to ile?? Dodam że chodzi o chłopczyka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lillyofthevally Re: Pytanie z innej beczki - chrzciny 06.02.08, 14:15 Najlepiej spytaj rodziców co by było najlepsze. Mój synek 5 lat temu dostał kasę 500 zł. i "Pamiątkę z okazji chrztu" pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: Pytanie z innej beczki - chrzciny 06.02.08, 14:26 Pierwszemu chrzesniakowi kupilam zloty lancuszek,zgrzewke bobofruta(11 lat temu)i to co bylo potrzebne do chrztu. Drugim chrzesniakom-blizniacy,z racji tego ze byli z bardzo biednej rodziny,sporo ubran,reczniki,kocyki,to co do chrztu i po duzej paczce pieluch. Moj syn dostal pieniadze,srebrna lyzeczka,pamiatki,ubranko i zabawki-chrzesni pytali co maja kupic-z tym ze ja nie chcialam pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pati291 Re: Pytanie z innej beczki - chrzciny 06.02.08, 18:04 Ja jednemu chrześniakowi kupiłam ubranko do chtu i zapłaciłam za profesjonalną sesję fotograficzną, żeby dziecko miało pamiątkę ze chrztu. Rodzice żałowali na zdjęcia pieniędzy. Drugiemu kupiłam takie krzesełko do jedzenia, które później zmieniało się w stoliczek z krzesełkiem. Korzystał przez ponad trzy lata. Oczywiście każdemu dałam standardową pamiątkę. Prezenty to sprawa indywidualna. W zależności od tego co potrzebują rodzice. Jak mają pieniądze to można dać łańcuszek z medalikiem, jak nie mają to kupić coś praktycznego a napewno to docenią. Ja osobiście nie jestem zwolenniczką dawania pieniędzy, bo z reguły nie wiadomo na co zostaną przeznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
tebacha Re: Pytanie z innej beczki - chrzciny 06.02.08, 18:08 Ja dałam chrześniakowi takie coś: merlin.pl/frontend/browse/product/206,487445.html Jest zabawką, ozdobą i pamiątką w jednym Odpowiedz Link Zgłoś