Dodaj do ulubionych

Fotelik 15-36

12.02.08, 07:47
Witam.
Przymierza sie właśnie do kupna nowego fotelika dla dziecka. a być to fotelik w przedziale wagowym od 15-36 kg, biorę pod uwagę Cybex Solution + i Concorda. Użytkowiczki tych fotelików proszę o opinie.
Moze ktoś posiada już te nowe Cybexy Solution X, czy są lepsze od tych plusów??
Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • sweet.joan Re: Fotelik 15-36 12.02.08, 09:51
      Jest mnóstwo opinii użytkowników (a raczej ich rodziców) obu fotelików w
      wyszukiwarce, wszystkie raczej pozytywne. Jaki jest Cybex Solution X, okaże się
      po wykonaniu testów.
      Pozdrawiam
      • berciunia1 Re: Fotelik 15-36 12.02.08, 18:24
        też mam 3 typy maxi cosi rodi xr
        cybex solution s+
        i concord lift evo
        i w sumie w testach mają takie same noty nawet cybex + ma jedną piątke więcej
        niż maxi cosi.

bardzo ciągnie mnie do cybexa ten podnóżek i zagłówek- super sprawa, do
        concorda ciągnie mnie jego wygląd- jakiś taki bardzo solidny i wydaje się że
        jest bardziej miękki dla dziecka a do maxi cosi - to że można 1 ruchem odchylić
        fotelik.

nie wiem który wybrac:
        narazie mój ranking to:
        1- cybex
        2- concord
        3 maxi cosi
        smilesmilesmile i bądź tu mądra- muszę zobaczyć je wszystkie na żywo, poprzymierzać synka.

cybex x mnie jakoś nie porywa z wyglądu i szkoda ze ma brak podnóżka- nie wiem
        tez co w testach więc wolę nie kupowa w ciemno
        • berciunia1 Re: Fotelik 15-36 12.02.08, 18:26
          aaa jeszcze zapomniałam zapytać w maxi cosi odchyla się oparcie za pomocy tej
          "płytki" a jak się to robi w cybexie i concordzie- proszę o wypowiedzi
          użytkowniczki. czy można odchylić oparcie jak dziecko siedzi w foteliku???
          • maja285 Re: Fotelik 15-36 12.02.08, 19:58
            ostatnio byłam w sklepie i rozmaiwiałam ze sprzedawcą, napiszę co on
            mi powiedział:
            że Concorda nie poleca bo ma przestarzałe technologie i to co mnie
            przekonuje czyli jego zabudowanie nie spełni roli ochronnej a tylko
            wizulaną, chodzi o użyte materiały.
            Zdecydowanie polecał Cybexy.
            • sweet.joan Re: Fotelik 15-36 12.02.08, 20:22
              Ja mam Cybexa i szczerze polecam. jednak o tym podnóżku zapomnij - jeszcze chyba
              nikt na forum nie napisał, że go używa i się sprawdza wink Ja go wyciągnęłam raz i
              mój syn nijak nie mógł na nim nóg oprzeć, ciągle ten podnóżek gdzieś uciekał,
              stopy się ześlizgiwały i bose, i w obuwiu. Oparcie do spania specjalnie się nie
              odchyla, po prostu nie jest sztywny pod kątem 90st., da się je lekko odchylić na
              tyle, że przystosuje się do nachylenia oparcia fotela. Natomiast zagłówek
              sprawdza się, moim zdaniem, znakomicie. Mojemu synowi głowa nie leci do przodu
              podczas snu.
              Aha, nie polecam Cybexa tylko do samochodów o bardzo prostych siedzeniach,
              niewyprofilowanych - fotelik lata po takiej kanapie na ostrych zakrętach (dodam,
              że chodzi o mazurskie zygzaki - wcześniej takiego latania nie było, tylko na tej
              trasie przez Mazury).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka