Dodaj do ulubionych

Body, laktator, podgrzewacz

27.08.03, 11:15
Witam
Mam pytanie niewiem czy kupować body dla noworodka, czy wystraczy: koszulka,
kaftanik i spioszki na codzien w domku? Czy jeszcze coś.
Czy przed porodem kupowac laktator i podgrzewacz czy wstrzymac sie az bede po
porodzie. Bardzo prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam
Renata
Obserwuj wątek
    • jagienka.harrison Re: Body, laktator, podgrzewacz 27.08.03, 16:34
      Body się przydaje według mnie, ale jeśli chodzi o dla noworodka to spróbuj
      znaleźć zapiane bo te przez głowę dla 'początkujących' nie są łatwe do
      założenia. Ja osobiście nie lubiłam zakładać dziecku spodni na gołe ciałko.
      Podgrzewacz się przydaje, gdy już pracujesz, wychodzisz i masz mleko do
      podgrzania, karmisz butelką bądź później do słoiczków. Ale na początku jeśli
      karmisz tylko piersią to jest według mnie niepotrzebny. A laktator się
      przydaje jeśli masz kłopoty z karmieniem (przepełnione piersi), lub chcesz
      gdzieś wyjść itp.
      • berna2 Re: Body, laktator, podgrzewacz 28.08.03, 10:14
        Body to dobrze mieć chociaż ze 2-3, ale laktator to zawsze zdążysz kupić.Fajny
        jest sklep al.Niepodległości 24/30 przy metrze Wierzbno.Tam zawsze można kupic
        nawet w ostatniej chwili.
    • magolcia Re: Body, laktator, podgrzewacz 12.09.03, 14:57
      Body jest bardzo fajne i praktyczniejsze niż koszulka do śpiochów. Ja znalazłam
      takie polskiej firmy Sofia (czy jakoś tak) odpinane z przodu na całej długości -
      więc z ubieraniem i rozbieraniem przez główkę nie ma problemu. Z laktatorem
      się wstrzymaj. Ja będąc w szpitalu, miałam nawał pokarmu i wypędziłam męża do
      sklepu po laktator - wogóle mi sie nie przydał - po 1 dniu pokarm się
      ustabilizował, a ja juz ani razu nie skorzystałam z odciągacza - zresztą nie
      potrafiłam z niego korzystać. Poczekaj, może okaże się, że nie będzie Ci
      potrzebny. A podgrzewacz zakupiłam dopiero w momencie wprowadzenia do diety Oli
      słoiczków - wtedy dopiero mi się przydał. Ale jeżeli masz mikrofale (i
      potrafisz ją wyczućsmile) to poradzisz sobie bez podgrzewacza.
      Pozdrawiam
      Magda
    • flo5 Re: Body, laktator, podgrzewacz 17.09.03, 22:55
      Ja laktator kupiłam na oddziale w szpitalu jak dopadł mnie nawał pokarmu. Miało
      to tę zaletę, że na oddziale mieli do tego modelu przystawkę elektryczną i nie
      musiałam tego robić ręcznie - było o wiele szybciej. A laktator przydał się też
      później w domu np. gdy chciałam gdzieś wyjść a małą zajmował się ktoś inny.
      A co do bielizny dziecięcej to zdecydowanie body i to oczywiście rozpinane.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka