olamaj29 17.04.08, 11:54 I po co wydawac kase na drogie zabawki?! Ulubiony zestaw mojej 10 miesięcznej Ani : rondelek durszlak drewniana łyżka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoopi1 Re: drogie zabawki 17.04.08, 12:00 Dziecku potrzebne jest i jedno i drugie tzn. proste zabawki i kilka takich wypasionych. Najważniejsza jest równowaga i zabawa z rodzicem, który pokazuje, uczy i zabawia. Odpowiedz Link Zgłoś
olamaj29 Re: drogie zabawki 17.04.08, 12:39 Wypasione tez ma i nie przejawia wielkiego entuzjazmu co do nich Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: drogie zabawki 17.04.08, 12:46 My mamy tylko jedna "wypasiona" zabawke- garnuszek na klocuszek. Mlody lubi sie nim bawic, chociaz nie bardzo jeszcze umie. Ostatnio jednak najlepsza zabawa jest ogladanie w gazetach zdiec dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: drogie zabawki 17.04.08, 12:58 mojej 1,5 rocznej córki ulubionae zabawki to: - 2 metalowe kubeczki, które sa juz tak obtłuczone, ze nie nadaja sie do uzytku. przez godzine potrafi je nosic od kuchni do schodów i od schodów do kuchni - mój portfel (mnóstwo czasu zajmuje jej wyjecie absolutnie wszystkiego co mam w portfelu a nastepnie próba powkładania tego na miejsce) ma cała mase drogich i wypasionych zabawek ale zupełnie sie nimi nie interesuje. nie jest mi szkoda, ze wydalam na nie tyle pieniedzy bo sa to wszystko prezenty chociaz ubolewan nad tym, ze stoja i niszczeja. Odpowiedz Link Zgłoś
mojesloneczka Re: drogie zabawki 17.04.08, 14:42 Synek uwielbia bawic się w kuchni gdy coś robię. Ma tam swje szufladki a w nich puszki z powrzucanymi starymi kluczami, platikowymi sztuczcami i różnymi drobiazgami. Wtedy potrafi się naprawdę zabawic. Garnki też uwielbia i czywiście piaskownicę. Mamy masę drogich, firmowych zabawek. Niektóre faktycznie leżą w koszach a innymi bawimy się z synkiem, bo przy wyborze zabawek kładę nacisk aby uczyły dziecko czegoś więc z własnego doświadczenia mogę powiedziec że dobre i przemyslane zabawki mogą bardzo pomóc w rozwoju dziecka i nie zastąpi tego zabawa garnkami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś